facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinderboerderij Dierendorp

Kinderboerderij Dierendorp

Info

Dierendorp is een gezellige plek om te bezoeken met de kinderen. Je kunt er terecht voor zowel educatie als recreatie. Plezier en contact staan centraal!

Geschiedenis

Vanaf 1984 tot 2001 is de kinderboerderij beheerd door diverse stichtingen. Vanaf 2001 heeft de gemeente het beheer weer overgenomen. Sindsdien hebben diverse opstallen een opknapbeurt ondergaan en er zijn nieuwe verblijven gebouwd. Na een grote brand op 1 januari 2008 is het hoofdgebouw in 2009 herbouwd dankzij veel sponsoracties.

Met een oppervlakte van 5600 m2 biedt Dierendorp onderdak aan ca. 300 stuks vogels en kleinvee, een koe, 2 minivarkens, een pony en 2 ezels, er is van alles te zien en te doen op de kinderboerderij. Genoeg dieren om te aaien en te knuffelen (daarna wel goed je handen wassen).

Er is een informatiegebouw, een kunstkoe waar je een melkcertificaat kunt halen, en de mogelijkheid om op de woens- en zaterdagmiddag een ritje op de pony te maken. Kinderboerderij Dierendorp is een erkende stageplek voor opleidingen dierenverzorging op lbo en mbo niveau.

Ook hebben mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en hun begeleiders, via de stichting Heliomare, hun draai op Kinderboerderij Dierendorp gevonden. De kinderboerderij is meer dan een gezellige verzameling dieren, het is een plek van maatschappelijke betekenis binnen de gemeente Heemskerk.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Kinderboerderij Dierendorp. Er wordt voldaan aan de landelijke richtlijnen ten aanzien van dierenverzorging, hygiëne voor personeel, bezoekers en dieren, milieueisen en overige wet- en regelgeving voor de dierhouderij. In 2006 resulteerde dit in het keurmerk “goed voor elkaar” van het SKBN.

Verzorging van de dieren en het dagelijks onderhoud geschiedt door professionele krachten van IJmond Groen (Meergroep) o.l.v. een assistent beheerder.

Adres: Vrijburglaan 1, 1962VA Heemskerk
Telefoonnummer: 0251-238191
Stad: Heemskerk
Route: Vrijburglaan 1
Postcode: 1962VA


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 16:00
Zondag: 09:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: Kinderboerderij Beverwijk, Gratis dierentuin, Openingstijden De Baak Beverwijk, Animal Farm Beverwijk
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Cultuurhuis Heemskerk Cultuurhuis Heemskerk 462 meter Cultuurhuis Heemskerk is een organisatie die muzieklessen aanbiedt, koren en bands on...
Supple Spine Institute Supple Spine Institute 832 meter SSI geeft onderwijs in chiropractie, osteopathie en overige manuele technieken bij ge...
Cunicologie Cunicologie 1 km Cuniculi - Leergroep konijnen heeft als doel de kennis over konijnen te vergroten. Di...
Dutchhaircutters Dutchhaircutters 2 km DUTCHHAIRCUTTERS staan bekend om hun vele nationele en internationale seminars, studi...
Recensies
Lekker breed opgezet. Schapen, geiten, ezels, alpacas, eenden, pouwen, varkens en nog veel meer dieren. Leuke rustige omgeving. Zeer leuk voor kinderen.
Sterk verbeterd en schoon, met zelfs driewielers, glijbaantje en eenvoudige stoeltjes om in het zonnetje te zitten. Leuk voor kleine kinderen. Binnenhok met cavia's en een mini infocentrum met o.a. een dierenspelletje voor kinderen.
Leuk om met de kleinkinderen hier te zijn, allerlei auto's, fietsjes, stepjes die hier gebracht door ouders waarvan de kinderen te groot zijn. Leuke dieren. Kinderen gaan hier graag heen.
Heel keurig, goed verzorgde kinderboerderij. Ruim opgezet. Met cavia's knuffelen, activiteiten
Leuke kinderboerderij alleen jammer dat wij kwamen en Alle beestjes geschoren waren dus achter het hek zaten Het zou fijn zijn als dat word vermeld op de website nu reden wij voor niks vanuit Heerhugowaard. Maar als de dieren los mogen lopen is het echt leuk en de geitjes zijn zo lief. Plus de schapen lopen ook los het is gewoon erg leuk. Het zou leuk zijn als je op warme dagen iets te drinken kan bestellen dat kan nu niet Dus neem iets te drinken mee
Kom hier vaak, mooi opgezet, ruim en mooie verblijven. Ook het educatiecentrum en cavia verblijf is erg mooi. Heel rustige omgeving waar de kinderen ook lekker kunnen spelen.
Leuke speelse beesten en voor de kleintjes ook fietsjes
Leuke kinderboerderij, vriendelijke vrijwilligers, ook veel dingen om mee te spelen, zoals driewielers. Erg leuk om een cavia op je schoot te krijgen zodat je die kan aaien
Een leuke kinderboerderij met een grote diversiteit aan dieren, er lopen behalve alpacas ezels en andere beesten ook een grote hoeveelheid aan pluimvee los rond. De kinderen kunnen er ook met rijdend speelgoed aan de gang. Ook een apart huisje met cavia's en konijnen. Personeel is vriendelijk.
Leuke kinderboerderij waar je ook nog actief bezig kunt zijn, door op een driewielertje rond te rijden, van de glijbaan kan of een spelletje doen. Vriendelijk personeel en ongedwongen rondlopen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid