facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kinderboerderij Dier en Wij

Kinderboerderij Dier en Wij

Geschiedenis

Kinderboerderij "Dier en Wij" is opgericht door de Stichting Dierenweide Odijk. Deze stichting stelt zich ten doel mens en dier op verantwoorde wijze met elkaar in contact te brengen.

De Stichting heeft hiertoe in 1989 in de groenzone in Dalenoord een onderkomen gebouwd. Hier wordt aan kinderen en volwassenen de mogelijkheid geboden goed met dieren te leren omgaan. De kinderboerderij kreeg de naam "Dier en Wij".

De zorg voor de dieren is een door volwassenen en kinderen gedeelde taak. Volwassenen zorgen voor het benodigde voedsel. Zij zien toe op de hygiène, verrichten onderhoudswerk en begeleiden kinderen bij hun taken en bij hun omgang met de dieren.

Kinderen krijgen zoveel mogelijk taken in de dierverzorging. Dit doen ze iedere zaterdag- en zondagmiddag tijdens de openingstijden in groepjes onder begeleiding van een beheerder. Zo ervaren zij dat het zorgen voor dieren geen vrijblijvende zaak is. Ook kinderen die af en toe naar Dier en Wij komen krijgen gelegenheid dieren te knuffelen en te aaien.

Dier en Wij biedt tevens een recreatiefunctie aan de inwoners van de gemeente Bunnik en het biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.

De boerderij draait geheel op vrijwilligers.

De Stichting Dierenweide draagt verantwoordelijkheid voor:

- de instandhouding van Dier en Wij

- educatieve activiteiten

- de relatie naar overheid, sponsors en de inwoners van Odijk en regio

- deskundigheidsbevordering van medewerkers


Adres: Lindelaar 2, 3984 Odijk
Telefoonnummer: 030-6565666
Stad: Odijk
Route: Lindelaar 2
Postcode: 3984



op zoek naar gerelateerd: Kinderboerderij dieren, Welke dieren kunnen bij geiten
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid