facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Keramisch Museum Goedewaagen

Keramisch Museum Goedewaagen

Info

Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen - Ontdek het zelf!

Geschiedenis

Het Keramisch Museum Goedewaagen doet sinds haar stichting in 1989 wetenschappelijk onderzoek naar gedecoreerd Nederlands aardewerk van na 1873. Buiten een schatkamer aan sieraardewerk, gebruiksgoed, tegels en tegeltableaus uit Art Nouveau en Art Deco presenteert het museum regelmatig baanbrekende exposities over zijn onderzoek.

Het museum bouwt met zijn thesaurus de grootste databank ter wereld op van digitaal bronmateriaal over Nederlands aardewerk. Ten behoeve van verzamelaars over de hele wereld worden permanent determinaties verricht en waar mogelijk vervalsingen gesignaleerd en op een internationale site gezet. Met diverse fabriekswerkgroepen wordt de productie van modellen en decors van Nederlandse bedrijven van weleer gereconstrueerd. Ook kennis over klei-, glazuur- en stookrecepten wordt systematisch verzameld.

Ten behoeve van het onderwijs wordt een samenhangend lesprogramma over het gebruik van aardewerk in de alledaagse leefstijl-cultuur van de 20e eeuw verzorgd. Met rondleidingen, workshops en symposia wordt aandacht gevraagd voor het Nationaal Erfgoed dat het museumonderzoek vertegenwoordigt.

Adres: Glaslaan 29, 9521 GG Nieuw-Buinen
Telefoonnummer: 0599616090
Stad: Nieuw-Buinen
Route: Glaslaan 29
Postcode: 9521 GG


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 16:00
Dinsdag: 10:00 - 16:00
Woensdag: 10:00 - 16:00
Donderdag: 10:00 - 16:00
Vrijdag: 10:00 - 16:00
Zaterdag: 13:00 - 17:00
Zondag: 13:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Royal Goedewaagen vacatures, Goedewaagen servies, Keramiek Museum Gouda, Royal keramiek, Goedewaagen webshop, Collectie Goedewaagen, Royal Goedewaagen workshop, Royal Goedewaagen Gouda
Recensies
Traditioneel en modern vakmanschap tentoongesteld en inzichtelijk d.m.v. diverse filmpjes
Enthousiaste vrijwilligers, interessant en leuk om al dat moois eens te bekijken
Leuk museum om te bezoeken. Fabriek hebben wij niet bezocht maar is ook mogelijk.
Veelzijdig aanbod en waarschijnlijk de grootste collectie Nederlands aardewerk uit de 20e eeuw dat wordt tentoongesteld. Zeker de moeite van een bezoek waard.
Mooi tentoongesteld en zeer interessant.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Prachtig museum. Als je begrijpt wat voor ambacht en kunst er voor nodig, is dan is het in dit museum genieten. Wat een kennis en kunde op een prachtige manier gepresenteerd. Een echte aanrader en wat een ontvangst zeer Drents waardig.
Leuk museum en fabriek. Je ziet hoe het aardewerk gemaakt en veschilderd wordt. Leuke tegeltjes, borden en vooral de koe en de vaas!
Leuk museum over Gouds aardewerk. Waar het ambacht nog steeds uitgevoerd wordt!
Zeer interessante rondleiding gehad , als het je interesse heeft , zeer de moeite waard .
Wat een fantastische mooie rondleiding gehad in een prachtig bedrijf. Een aanrader voor alle aardewerken!!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid