facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kei Lekkerrr

Kei Lekkerrr

Info

Melkveehouderij die aan huis dagverse zuivelproducten verkoopt. Super vers, heel gezond en kei lekkerrr!

Geschiedenis

Welkom op onze facebookpagina Kei Lekkerrr!!
Wij zijn de familie van Sleeuwen uit Uden en wij maken sinds kort yoghurt en hangop van de melk van onze koeien: verser kan het niet.
Wij hebben een melkveebedrijf aan de Patersweg, een straat waar bij meerdere boerderijen producten zo van het land of uit de stal verkocht worden.
Onze boerderij is hier gevestigd sinds december 1977 na verplaatsing vanaf de Hoenderbos. In 2014 hebben we een nieuw onderkomen gebouwd voor de ruim 100 koeien zodat de maatvoering is aangepast aan het type koe wat nu op stal loopt: de Holsteiner. In deze nieuwe stal worden de koeien gemolken door een Vrijwillig Melk Systeem: VMS ofwel een robot. Deze melk wordt opgevangen in een melkkoeltank en meteen terug gekoeld van 38 naar 4 graden Celsius. De warmte van de melk wordt gebruikt om boilers mee te vullen: een duurzaam proces dat warmteterugwinning heet. Het is iets wat al 40 jaar op dit bedrijf de normaalste zaak van de wereld is.
Op de stal beschikken de koeien over een zacht ligbed, een borstel waar ze zich kunnen ’toiletteren’ en een robot die de vloer schoon houdt. Elke dag ligt er vers voer aan het voerhek waar ze zoveel kunnen eten als ze willen. De verschillende onderdelen van dat voer worden in een laboratorium beoordeeld op de voederwaarde en zo kan er een zorgvuldig rantsoen worden samengesteld voor onze melkkoeien.
Waarom onderzoek in een laboratorium? Omdat we sterk afhankelijk zijn van het weer en dat bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van bijvoorbeeld het geoogste gras. Het geoogste gras wordt ingekuild, ofwel ingemaakt: kuilgras. Dit wordt in de winter gevoerd. In de zomer lopen onze koeien zoveel mogelijk buiten zodat ze zelf vers gras kunnen grazen.
Met het verse gras/kuilgras maken koeien iets wat niet na te maken is…… melk! De kwaliteit van het gras heeft dus ook invloed op onze producten. Daarom wordt hier veel aandacht aan besteed.
In de zomer lopen onze koeien zoveel mogelijk buiten
Ons bedrijf is gesloten. Dat betekent dat we de koeien allemaal zelf opfokken…. Van kalf tot koe.
Een melkgevende koe geeft hier gemiddeld 32 kg melk per dag. Zolang als we op de boerderij zitten maken we daar zelf onze toetjes van. En vanaf nu kunt u daar ook van meegenieten: heerlijke yoghurt en hangop. We hebben een automaat aan de weg waar u terecht kunt voor deze producten. We zijn nu nog aan het opstarten, dus kleinschalig bezig. Maar het is de bedoeling om de oude melkkamer om te bouwen tot productieruimte. We gebruiken nu al de HACCP methode om ervoor te zorgen dat de producten veilig zijn en zoveel mogelijk een constante kwaliteit hebben. Dat heeft tijd nodig. Als dat een feit is willen we kijken of we nog meer producten aan kunnen gaan bieden.
Ons product is puur: de melk wordt niet gehomogeniseerd en er wordt niets aan toegevoegd. Wel bevat onze yoghurt gezonde melkcultures die goed zijn voor de darmflora.
Kom........en ga eens winkelen aan de Patersweg in Uden…. en dan weer naar huis om te gaan genieten van het lekkers dat boeren u te bieden hebben!

Adres: Patersweg 11, 5406 XJ Uden (gemeente)
Telefoonnummer: 0657681056
Stad: Uden
Route: Patersweg 11
Postcode: 5406 XJ


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Pluimveebedrijf De Stipkip Pluimveebedrijf De Stipkip 372 meter Altijd verse eitjes, en soms ook voor de liefhebber dubbeldooiers van jonge hennen. D...
van osch uden bv van osch uden bv 1 km professioneel stalinrichtingsbedrijf in de wereldwijde varkenshouderij!
One2Born One2Born 1 km One2Born is een innovatieve nabroedhouder. Resultaat: geen stress, een zichtbare redu...
De Bosrand Uden De Bosrand Uden 2 km Ik kom daar ruim 15 jaar om voer voor mn dieren te halen. De winkel met streekproduct...
Aardbeienkwekerij Uden van den Bighelaar Aardbeienkwekerij Uden van den Bighelaar 4 km Ontzettende lekkere aard eien daar wil je wel q6 min voor fietsen
Smaak van Streeck Smaak van Streeck 5 km Voor de flexitarier die af en toe graag vlees eet van dieren die een goed leven gehad...
Boer-In-Natuur Boer-In-Natuur 5 km Prachtig initiatief om op een verantwoorde en duurzame mannier voedsel te produceren
Zorgboerderij Amatheon Zorgboerderij Amatheon 5 km Ik ga hier altijd mijn eitjes halen. Mensen zijn erg vriendelijk
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid