facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor KBS Bernardus

KBS Bernardus

Info

De KBS Bernardus is een katholieke basisschool midden in het oude dorp van Blaricum.

Geschiedenis

De KBS Bernardus is een katholieke basisschool midden in het oude dorp van Blaricum. Een school waar vanaf groep 1 Early English wordt gegeven door native speakers en Cambridge gecertificeerde leerkrachten. KBS Bernardus heeft al jaren bijzonder hoge leeropbrengsten en een goede uitstroom naar het voortgezet onderwijs. Een kleinschalige school met betrokken ouders en aandacht voor elkaar.

Engels
KBS Bernardus biedt tot vier uur per week lessen en activiteiten in het Engels aan voor groep 1/2 en 3. De hogere groepen hebben tot twee uur per week lessen in het Engels; in de komende jaren wordt ook voor deze groepen dit aantal uitgebreid tot vier uur per week.

Dalton
Op een daltonschool leren kinderen door zelfstandig te werken kennis en ervaring op te doen. Vrijheid is noodzakelijk om eigen keuzes te kunnen maken, eigen wegen te vinden en verantwoordelijk voor die keuze te zijn. Daltononderwijs biedt optimale ontwikkelingskansen voor ieder kind. Dit jaar is de Daltonlicentie weer verleend voor de komende vijf jaren!

ICT
Als onderdeel van de Verenigde scholen J.A. Alberdingk Thijm staat ICT hoog in het vaandel op de KBS Bernardus. Alle groepen zijn voorzien van een smartbord, en een goed netwerk van moderne computers voor alle leerlingen.



Vreedzame school
KBS Bernardus is een 'vreedzame school' met een speciale aanpak voor een goed sociaal klimaat die werkt met kinderen die zijn opgeleid tot mediator om conflicten tussen kinderen op te lossen.

Kortom: Een basisschool met ambitie!



KBS Bernardus is a Catholic primary school in the heart of the picturesque town of Blaricum. The school has a particular focus on Early English. Some of our teachers are native Englsih speakers and others have obtained a certificate for teaching in English. KBS Bernardus has a tradition of high results and themajority of students continue secondary education in the higher academic levels such as havo, vwo and IB MYP. KBS Bernardus is a small school, with a strong sense of community in which everybody cares forone another. In short: an ambitious primary school.

Adres: Eemnesserweg 18b 1261 HG BLARICUM, 1261 HG Blaricum
Telefoonnummer: 035 5383787
Stad: Blaricum
Route: Eemnesserweg 18b 1261 HG BLARICUM
Postcode: 1261 HG


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
KBS De Pionier KBS De Pionier 2 km Je wordt hier onvoldoende klaargestoomd om een goede start te maken op de middelbare ...
Recensies
Een hele prettige school in het oude dorp Blaricum met een goed en hecht team aan leerkrachten. Het is een kleinere school met kleine groepen, waardoor er goed onderwijs geboden kan worden. Bovendien zijn de lijnen kort wat heel fijn is. Ook het IPC onderwijs spreekt ons en de kinderen aan, het leuke is dat de thema’s school breed behandeld worden. Op woensdag is het English Wednesday en wordt er Engels gesproken. Ben je op zoek naar een school in omgeving Blaricum? Neem dan zeker hier een kijkje. Directeur Guus ook een topper geeft je een rondleiding.
Mijn 3 kinderen zitten met veel plezier op deze basisschool. Het is een kleine school en daardoor kent iedereen elkaar en wordt er naar mijn mening relatief weinig gepest. De leerkrachten zijn leuk en de leermethodes zijn nieuw en fijn! Ze werken met buddy's en dat is ook heel leerzaam. Bijv: dan gaan kids uit groep 5 helpen lezen bij kinderen in groep 3. Kortom wij zijn nog steeds erg blij met onze keuze voor de Bernardus!
Gezellige en kwalitatief hoogstaande basisschool met IPC onderwijs en Engels vanaf groep 1. Zeer betrokken docenten, moderne onderwijs technieken, veel ruimte voor zelfontplooiing en zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. School bestaat 100 jaar en valt onder de koepel van AT scholen, wat zorgt voor kwaliteit, stabiliteit en onderlinge uitwisseling. Zeer tevreden!
Kleinschalige en zeer betrokken basissschool in het midden van het oude dorp van Blaricum Wij wonen zelf in de Blaricummermeent en gaan vaak op de fiets :- IPC en Early English maken deze school in onze ogen een succes.
Kleinschalige, gezellige school, goede begeleiding en sinds kort IPC school geworden wat voor de kinderen een hele leerzame en speelse manier is om onderwijs te krijgen.
Kleine "dorpse" Dalton basisschool met grootse/moderne plannen als tegenhanger voor de grote/massale openbare buurman
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid