facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kasteelruïne Fluweelengrot

Kasteelruïne Fluweelengrot

Info

Discover the impressive Castle Ruins of Valkenburg or the mysterious Velvet Cave on a day trip, during a group outing, or a children's party.

Geschiedenis

De Kasteelruïne en Fluweelengrot zijn de bezienswaardigheden van Valkenburg die u gezien moet hebben. Dwaal door de Ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel en laat uw fantasie leiden. Bewonder na uw bezoek aan de Kasteelruïne de Fluweelengrot en volg de flakkerende lamp van de gids en geniet van de diepe duisternis, serene stilte en ga op in de legendes en mooie houtskoolschilderingen.



"De Fluweelengrot in Valkenburg is een van de oudste en mooiste grotten van Nederland. De Fluweelengrot is het gangenstelsel onder de Kasteelruïne en is nauw verbonden met de rijke historie van het Kasteel van Valkenburg. De Fluweelengrot is vermoedelijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan. Laat je leiden door een gids die je meeneemt in de geschiedenis van deze donkere gangen. De grot is bijne elke dag geopend en een van de topattracties van Limburg. Uniek is de combinatie met het bezoek aan het voormalige kasteel van Valkenburg. Via oude "geheime vluchtgangen" is de grot verbonden met de Kasteelruïne."
Adres: Daalhemerweg 27 , Valkenburg 6301 BJ, NL
Telefoonnummer: 043 820 0040
ln.grubneklaveniurleetsak@ofni
Stad: Valkenburg
Route: Daalhemerweg 27
Postcode: 6301 BJ


Openingstijden

Maandag: 10:00-17:00
Dinsdag: 10:00-17:00
Woensdag: 10:00-17:00
Donderdag: 10:00-17:00
Vrijdag: 10:00-17:00
Zaterdag: 10:00-17:00
Zondag: 10:00-17:00


op zoek naar gerelateerd: entreeprijs fluweelengrot valkenburg, fluweelengrot parkeren, kasteelruine valkenburg entree, fluweelengrot openingstijden, korting fluweelengrot valkenburg, gemeentegrot valkenburg, fluweelengrot of gemeentegrot, kasteelruïne valkenburg valkenburg
Recensies
Erg mooi en heel bijzonder. Ik ben hier nu twee keer geweest en elke beide keren vond ik het geweldig. Ook voor de kinderen is het magisch om hier rond te lopen. De gidsen zijn elke keer weer erg informatief en weten de verschillende verhalen prachtig over te brengen. Ook zijn ze erg goed met vragen van kinderen, erg leuk om te zien. De kasteelruïne waar je in uit komt is ook super mooi om te zien en om in rond te lopen!
De enige grot in Valkenburg verbonden met de kasteelruïne. Nauw verbonden met de rijke historie van Kasteel Valkenburg is de fluweelengrot , de mergelgrot onder de kasteelruïne. De fluweelengrot is vermoedelijk ontstaan in de 11de of 12de eeuw. Laat je leiden door een gids verplicht die je meeneemt in de geschiedenis van deze indrukwekkende grot. Het bezoek is geschikt voor jong en oud let wel je moet redelijk goed ter been zijn Iedere dag open Tickets te verkrijgen aan de kassa vanaf 10u30.
De fluweelengrot is één van de gangenstelsels onder de stad Valkenburg. Vanaf ongeveer 1050 ontstond het als gevolg van mergelwinning , voornamelijk voor de bouw van het kasteel van Valkenburg. Het gangenstelsel dank zijn naam aan Andreas Flouin , die in de 17de - eeuw eigenaar was van de mergelgrot. Een andere mogelijkheid is dat het vernoemd is naar het " fluwientje " , de steenmarter met een fluweelzachte vacht. Door de mergelwinning is er een uitgebreid labyrint van gangen en tunnels ontstaan. De lengte van de fluweelengrot bedraagt ruim 5 km. In de Franse tijd vervulde het gangenstelel een belangrijke rol voor Valkenburg. Omdat de kerk niet meer gebruik mocht worden werd in de fluweelengrot een kapel gemaakt. Pastoor Widdershoven droeg iedere zondag een mis op en gebruikte de kapel ook om te dopen. Bij een doop moest de familie wel zelf water meebrengen. In de Tweede Wereldoorlog diende het gangenstelsel als schuilplaats . In het begin van de oorlog werd Valkenburg gespaard van oorlogsgeweld. In september 1944 waren er echter wel hevige gevechten en de bevolking ging in de grot schuilen. Ongeveer 400 mensen schuilden voor het geweld dat de bevrijding van Valkenburg met zich meebracht. Na 6 dagen en 6 nachten werden zij door de geallieerden bevrijd. Na de bevrijding heeft de fluweelengrot een tijd dienst gedaan als veldhospitaal / rustplaats voor vooral Amerikaanse soldaten sommigen lieten hun silhouet maken en de meesten lieten hun naam achter . Let zeer goed op met de openingsuren . Normaal is de fluweelengrot open van 11u tot 16u , maar daar de bezichtiging enkel met gids is kan het zijn dat de eerste rondgang pas om 12u30 begint. vrijwilligers Koop het best ook een duo ticket - fluweelengrot / ruïnes kasteel - komt goedkoper uit. Daalhemerweg.
Geweldig mooi om te zien, en een enorme leuke gids! Echt de moeite waard!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Op zich was er niet zo heel veel te zien ware het niet dat de uitstekende gids het verschil kon maken met een boeiend verhaal en zo de geschiedenis en afbeeldingen in de grot deed leven. Een bezoek duurt een uur. In de grot is het altijd 12 graden. Je komt weer boven de grond in de kasteelruïne. Daar hebben ze koffie om weer warm te worden.
Heerlijk koel op een warme dag als vandaag! Goede uitleg, leuke spontane gids... ik wens haar veel succes met haar studie.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Rondleiding met gids, ongeveer 1 uur. Door de mergelgrot die is ontstaan door het uithakken van een specifieke laag mergel voor de bouw van het kasteel. Ruine en kasteel is ėėn geheel en kan achtereenvolgens bezocht worden. Vergeet niet een kleine tip achter te laten voor de gids die zijn werk vrijwillig doet.Bezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Intrigerende verhalen en een duidelijke uitleg , stukje Nederlandse geschiedenis geleerd , mooie houtskool tekeningen vaste temperatuur van 12 graden. Voelt zomers koel en swinters warm. Publiek stelde veel vragen die goed beantwoord werden waardoor de wandeling wat uitliep . Nooit geweten dat het vak van mergelsteker nog steeds bestaat. Per groep zijn er maximaal 30 personen ,dus wees optijd, .
Mooie groeve/grot, prachtige tekeningen. Duidelijke uitleg over de historie van de grot/groeve door de gids. Zeker het bezoeken waard. Rondleiding duurde ongeveer 1 uur. Tijdens wachten voor de rondleiding kan men koffie kopen bij een automaat in de wachtruimte, tevens ook toilet aanwezig.
Leuke ervaring met een gids die de groeve zeer goed kende en er veel over vertelde. De tekeningen in de groeve zijn ontzettend mooi.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid