facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen
Adres: Kasteellaan 9, 6602 DA Wijchen, Nederland
Telefoonnummer: 088 432 7200
Staat: Gelderland
District: Wijchen
Stad: Wijchen
Route: Kasteellaan
Huisnummer: 9
Postcode: 6602 DA


Openingstijden

maandag: Gesloten
dinsdag: 10:00–17:00
woensdag: 10:00–17:00
donderdag: 10:00–17:00
vrijdag: 10:00–17:00
zaterdag: 10:00–17:00
zondag: 10:00–17:00

Recensies
Vandaag een heerlijke zonnige dag met zuslief in Wijchen gehad.nnNaar Kasteel Wijchen geweest, wat een schitterend klein kasteel, met een hele mooie gracht er omheen.nDe families die er gewoond hebben dateert terug naar de 14de eeuw!!nnVoor het kasteel aan de rechterkant staat een prachtige zeer oude grote Beukenboom, helaas nog niet in blad, maar als het blad er aan zit heeft het een kroon met de takken in de ronde die tot aan de grond hangen nnAls je eens in Wijchen komt/bent is een bezoek aan het kasteel meer dan waard
Leuk kasteel, in de kelder geweest en in het torentje, alwaar je mooi uitzicht hebt. Leuke geschiedenis ook. Prachtig gerenoveerd. Er is ook nog een kleine tuin. Op elke etage toiletten en er is een lift. Er is een koffiehoek en vriendelijk personeel. Geparkeerd voor het kasteel in blauwe zone, dus max. 2 of 3 uur, maar was binnen 1.5 uur weer vertrokken.
Prachtig kasteel, mooi gerenoveerd. Educatief en leuke rondleiding. Bezoek ook de kruidentuin, die staat vol prachtige kruiden. Leuk om te combineren met de ruïne in Batenburg 15 min met de auto en kasteel Hernen, plus de kerk tegen over dat kasteel.
Kasteel waar Emilia van Oranje zus van Willem heeft gewoond met haar man. Na een brand is het begin 20e eeuw herbouwd. Dus nog aardig nieuw en ook prachtig onderhouden. De historie wordt goed in beeld gebracht evenals een kijkje in de prehistorie van Wijchen. Niet groot, maar desondanks hebben we er een paar uur doorgebracht. Wij vonden het bezoek de moeite waard.
2e pinksterdag geweest met de vossenjacht, echt heel leuk bedacht en opgezet!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid