facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kasteel Groot Buggenum

Kasteel Groot Buggenum

Info

Bijzondere locatie voor uw zakelijke ontmoetingen met impact, een romantische Huwelijksdag incl. ceremonie en feest of andere feestelijke gelegenheden.

Geschiedenis

Centraal gelegen, halverwege tussen Maastricht en Eindhoven naast de A2, tussen Roermond en Weert, ligt net buiten het dorp Grathem, in alle rust, een bijzonder landgoed: Kasteel Groot Buggenum.

De vijftien kamers van het kasteel, ieder met hun eigen historische ambiance, het glazen paviljoen “De Kruidentuin” en de sfeervolle binnentuin staan exclusief ter beschikking voor besloten evenementen, bijeenkomsten, vergaderingen, feesten of een compleet verzorgde Huwelijksdag inclusief huwelijksceremonie en feestavond.

De historie van het kasteel gaat terug tot de 12e eeuw en het huis heeft verschillende vormen gekend in de loop der eeuwen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog liep het kasteel grote schade op en bleef gehavend wachten op zijn redder: Prof. Dr. Helmut Hentrich, een vermaard architect en kunstverzamelaar uit Düsseldorf. Hij verwierf de ruïne in 1971 om er een buiten-residentie van te maken voor de periode na zijn pensionering.
Het werd een restauratie van bijzondere allure (voor meer details zie website www.kasteelgrootbuggenum.nl ) Tot 1997 bleef Hentich bezig met het componeren van zijn “Gesamtkunstwerk”.

De schepper van dit lustoord was er veel aan gelegen “Das Haus” compleet zou blijven voor een lange toekomst. Daarom heeft Prof.Hentrich het kasteel met de omvangrijke kunstcollectie geschonken aan de Provincie Limburg op voorwaarde dat die zorg draagt voor een onaangetast voortbestaan en voldaan wordt aan zijn leus “Das Haus soll leben !”

Stichting Kasteel Groot Buggenum
De Stichting Kasteel Groot Buggenum beheert het kasteel in opdracht van de Provincie Limburg. Om dit kostbare geschenk te behouden voor de toekomsten recht te doen aan de wens van Prof. Dr. Helmut Hentrich “Es soll Leben “, exploiteert de stichting sinds 1999 het kasteel door het beschikbaar te stellen voor rondleidingen, huwelijken, zakelijke ontmoetingen, besloten feesten en koffietafels.

Gasten van Kasteel Groot Buggenum leveren door hun bezoek en gebruik dan ook een belangrijke bijdrage aan het behoud van dit bijzondere culture erfgoed.

Adres: Loorderstraat 3, 6096 NE, 6096 NE Grathem
Telefoonnummer: 310475452835
Stad: Grathem
Route: Loorderstraat 3, 6096 NE
Postcode: 6096 NE



op zoek naar gerelateerd: Torenkamer Kasteel Groot Buggenum, Kasteel Baexem, Wandelen Grathem, Kasteel ten Hove, Kasteel Aldenghoor
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Recensies
Prachtige locatie waar ik het huwelijk van Stefanie en Frank mocht fotograferen. Het kasteel met zijn prachtige kamer vormt de ideale setting om dag in grootse stijl te starten. De tuin is een uitgelezen decor voor een mooie huwelijksreportage. Op het moment van het huwelijk van Stefanie en Frank stonden de hortensia's in volle bloei. Alles is er piekfijn verzorgd. Ceremonies kunnen plaatsvinden op de binnenplaats. Bij mooi weer kunnen de gasten genieten van de lekkere hapjes op de binnenplaats van het kasteel. Als het weer wat minder is zijn er voldoende opties om het feest binnen verder te zetten.
Prachtige lokatie, zeker in de zomer in de mooie tuin. Ook van binnen is het kasteel een pareltje. Helaas is het niet vrij toegankelijk voor publiek maar het is zeker de moeite waard om hier een feest te geven. Goede cateraars met heerlijk eten en vriendelijke gastvrouwen.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijd
Mooi goed onderhouden kasteel met tuin, het geheel is alleen te bezoeken op afspraak. Tevens kun je er terecht voor vergaderingen, feesten en partijen.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Het lijkt een mooi kasteel. Helaas was het die dag gesloten vanwege een besloten feestje. We ontdekten dat toen we voor de poort stonden.
Zeer mooie locatie om te trouwen en feesten. Heb als bruidsfotograaf deze locatie mogen vastleggen, echt heel gaaf en zeker een aanrader!
Een fantastische locatie voor alles! Een bruiloft hier gefotografeerd, alles was meer dan perfect!!!!Bezocht opWerkdag
Op deze locatie zijn mijn vrouw en ik kort geleden getrouwd. We hebben vele locaties bezocht in onze oriëntatie maar kwamen altijd terug bij Groot Buggenum en we hebben geen moment spijt gehad! + Prachtige, historische locatie met een mooie geschiedenis + Meerdere, gelijkwaardige plekken om de ceremonie te houden. + Moderne feestlocatie zorgt voor mooi contrast met het historisch gebouw + Zeer professioneel en vriendelijke begeleiding. Arno heeft ons geholpen met de organisatie en we konden hierbij rekenen op zijn expertise en jarenlange ervaring. De gastvrouwen waren zeer behulpzaam en inventief. Geluidsvoorziening was dik in orde. Opvallend was de familiaire doch professionele omgang tussen de medewerkers, dit schepte vertrouwen bij ons. + Babs Al Thelen was zeer prettig in de omgang en wist ons perfect te verwoorden in zijn verhaal. Kasteel Groot Buggenum en haar medewerkers hebben de mooiste dag van ons leven verzorgd.
Mooie locatie Klein Arcen zo mooi Goed geregeld VriendelijkBezocht opWerkdag
wij waren te gast bij de bruiloft van onze kleinzoon en zijn vrouw. Prachtige locatie, aardig en behulpzaam personeel. Heerlijke wijn en zalige hapjes. Kortom: ik hoop nog meer feesten hier mee te maken!
Bruiloft van onze dochter. In een woord klasse wat een lokaties, wat een verzorging, fantastisch!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid