facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kasteel de Haar

Kasteel de Haar
Adres: Kasteellaan 1 , Vleuten-De Meern 3455 RR, NL
Telefoonnummer: 030 677 8515
Stad: Vleuten-De Meern
Route: Kasteellaan 1
Postcode: 3455 RR



op zoek naar gerelateerd: kasteel de haar openingstijden, kasteel de haar wiki, korting kasteel de haar, kasteel de haar adres, kasteel de haar museumjaarkaart, kasteel de haar trouwen, geschiedenis kasteel de haar, kasteel de haar restaurant
Recensies
Wij zijn op maandag in de zomervakantie geweest met drie jonge kinderen. Eerlijk gezegd doet de website vermoeden dat het erg kindvriendelijk is, wij hebben dat niet zo ervaren. De enige geopende horeca was het tuinhuis, waar de piepkleine kaart wel grootst geprijsd was. Er zijn geen kinderstoelen en de toiletten zijn krap en niet schoon. De entree van het Haar is via de grote trap, waar vanwege de regen verschillende kinderwagens gestald werden. Een stalling bij de uitgang voor wagens zou het kasteel sieren, dat scheelt direct ook een twintigtal traptreden die met de wagens getrotseerd worden door velen. Binnen zijn tassen verboden, de lockers die aangeboden worden zijn keurig. Voor de kinderen is er een speurtocht. Toen mijn dochter van 3 op een houten deur klopte werden we direct aangesproken door een van de vele vrijwilligers met de vraag of zij nergens aan wilde komen, iets wat erg pietluttig over kwam. De tour door het kasteel is verder erg mooi, het is een enorm complex waar je een klein deel van kan zien. De tuinen zijn piekfijn onderhouden en heerlijk te bewandelen. Bij vertrek bezochten we de toiletten bij de stallen, helaas waren ook deze niet schoon. Al met al is het kasteel een prachtig uitstapje, maar niet op maandag vanwege alle gesloten horeca, en niet met jonge kinderen.
Een van de mooiste kastelen die ik gezien heb! Zowel prachtig om te zien aan de buitenkant en de binnenkant! De vrijwilligers in het kasteel staan je graag te woord en vertellen veel leuke en interessante wetenswaardigheden. Het is heerlijk om door de tuin te wandelen. Er zijn verschillende routes. In het kasteel zijn 2 horecagelegenheden. Betaald parkeren op loopafstand.
Nou, ik heb me toch lopen vergapen aan iets moois... Kasteel de Haar in Haarzuilens. Een kasteel met een luxe! Van ruïne herbouwd tot een weelderig en imposant buitenverblijf. Met 55 hectare park en stijltuinen, zelfs een hertenkamp en een doolhof waar ik me niet in heb gewaagd, gezien mijn totaal gebrek aan coördinatievermogen Ingericht met zoveel comfort voor die tijd, dat had het koningshuis niet eens en dat is geen grapje! Een kasteel met een geschiedenis, die je je zeker moet laten vertellen door de vrijwilligers!! Aanrader+++ Nu erg in trek bij bruidsparen. foto is gemaakt met goedkeuring van het bruidspaar Prima sanitair aanwezig, eetgelegenheden aan de prijs, museumkaart geldig, betaald parkeren. Het kasteel en park is elke dag geopend voor publiek. Een absolute aanrader!!
Zondag was het zover. Met de drie jongste kleinkinderen 7, 8 jaar in een uur naar kasteel de Haar gereden. Gelukkig waren we om 11 uur, openingstijd, bij het kasteel. Nog lekker rustig overal. We hebben al aardig wat kastelen in Nederland en ook Frankrijk bezocht maar dit kasteel sloeg alles. Je weet gewoon niet waar je moet kijken.Verfijning en extravagant zijn wel de sleutelwoorden. Voor de kleinkinderen was er een soort speurtocht, leuk om te doen. Verder opvallend waren de supposten, waarschijnlijk ook opa's en oma's die de kinderen op een prettige manier uitleg gaven. Meegaan in de gedachtenwereld van de kinderen is toch altijd zelf een beetje kind zijn. Bouwmeester Cuyper ontwierp een kasteel met electriciteit, vloerverwarming en warm/ koud stromend water, zeker voor die tijd een noviteit. De paleistuinen zijn een lust voor het oog. Verder is er nog een hertenkamp en doolhof. Er zijn opvallend veel buitenlandse bezoekers. Prijs/ kwaliteit is goed. Niet goedkoop, zeker de horeca Aanrader, ook voor jonge kinderen!
Prachtig kasteel vol interessante goederen en met gidsen in elke ruimte die weten waar ze het over hebben. Mooie grote tuinen in allerlei soorten er omheen. Je kunt hier gerust een hele dag doorbrengen. De moeite zeker waard.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Prachtig kasteel met prachtige tuinen. In elke ruimte staat een medewerker die je iets kan vertellen, ze kunnen zich prima aanpassen aan het niveau van de kinderen. We hebben ons welkom gevoeld daar. Ook de speurtocht voor de kinderen was erg leuk. Aanrader voor jong en oud.
Ondanks het best wel prijzig is . Voor mij 6 , romantiek museums , honderden jaren geschiedenis , enorme natuurgebieden errond , honderden Km aan fietsroutes . 250 vrijwillers voor onderhoud tuin , maar ook ik elke prachtige kamer klaar voor woordje uitleg . Prachtige grote tuin die je zeker moet bezoeken , alles goed bewegwijzerd . echt een bezoek waard, voor mij mooiste kasteel tot zover bezocht . Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel . Vond je deze info nuttig , laat me dan weten met een alvast bedankt
Mijn vrouw en ik bezoeken graag kastelen in Nederland. Dit kasteel staat op nummer 1! Het is een prachtig gebied met een prachtig kasteel. Goed onderhouden en zeer sfeervol. Als het niet druk is, kun je alles rustig bekijken en ben je elke keer aangenaam verrast door de details die je overal ziet. Voor een leuk dagje uit een geweldige keuze.
Een fraaie locatie die ik heb bezocht vanwege het Italië Evenement. Schitterende omgeving, vooral op een zonnige dag! Helaas konden wij het kasteel niet bezichtigen vanwege renovatie werkzaamheden. Niet erg, want het landschap maakte alles goed. Het Evenement is ook geweldig om te bezoeken. Voor een ieder die zot is op Italië. Lekkere producten en een goede sfeer. Broodjes zijn erg prijzig trouwens, zo’n €15 voor een bolletje met 1 plakje zalm.
Prachtig kasteel, prachtige omgeving, er staat op het kaartje toegang voor de hele dag, maar als je eenmaal bij het kasteel binnen bent geweest, kom je er geen tweede keer meer in. Dit is wel jammer. Voor de rest super!!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid