facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Karateclub Hulst

Karateclub Hulst

Info

Karateclub Hulst is een vereniging die al meer dan 35 jaar bestaat en is een sportieve club voor jong en oud. Wekelijks wordt er op vrijdagavond getraind in de gymzaal van het Reynaertcollege (Gildenstraat) te Hulst.

Geschiedenis

De trainingen van Shotokan karate club Hulst zijn gestart in Oktober 1974, op initiatief van Eddy Bosschaert, Walter van den Branden en Robert Schalkens.
De eerste trainings locatie was in de gymzaal van de Baudeloo school in Hulst. Via de Brug waar we meer dan 25 jaar hebben getraind, zijn we op onze tegenwoordige locatie aan de Gildenstraat terecht gekomen.

De leeftijd van onze leden varieert op dit moment tussen de 7 en 65 jaar.
In de loop van ons (bijna) 40 jarig bestaan hebben we meer dan 2000 leden zien komen en gaan. Sportievelingen van allerlei pluimage hebben bij Shotokan Hulst getraind; groot en klein, snel en niet zo snel, sterk en minder sterk, allerlei verschillende beroepen, alle mogelijke opleidings nivo’s,...
Dat we al zo lang bestaan is voor een groot deel te danken aan de goede sociale sfeer binnen een wisselende groep met een vaste harde kern van leden die al jaren meedraaien. In de basis blijven we altijd een club met de juiste balans tussen een stukje discipline wat bij karate hoort, ruimte voor individuele invulling van het nivo van trainen en naast inspanning ook ontspanning.
Binnen de club zijn vele karateka’s opgeklommen tot ’t nivo van zwarte band en hoger tot en met 6de dan.
Tijdens de trainingen wordt gestreefd naar afwisseling en een goede balans tussen warming-up, basis training, sparren en kata’s.
Naast de wekelijkse trainingen zijn we betrokken bij een variëteit aan activiteiten. Na de training gaan we elke week met een aantal leden samen iets drinken. Vijf van onze leden hebben in 2002 de Mont Blanc beklommen. Ook in ons jubileum jaar 2014 zal een team deze uitdaging weer aangaan.
We hebben diverse keren deelgenomen aan de kerstmarkt in Hulst.
Elk jaar gaan we met zo’n twintigtal leden een weekend op survival/sportweekend in de Ardennen. Voor de jeugdleden worden uitstapjes en spelletjes georganiseerd. We houden onze jaarlijkse barbecue en bouwen een feestje als er iets te vieren valt. De zomer stop (zes weken geen training) wordt opgevuld met mountainbike tochten, ook doen een aantal mensen mee aan de najaars MB tocht in Hulst en heeft een team een paar keer deelgenomen aan de 75 km van Zeeuwsch –Vlaanderen.
Shotokan Karateclub Hulst is een levendige club voor jong en niet meer zo jong, voor training van lichaam en geest.

Adres: 4561 WZ Hulst (gemeente)
Stad: Hulst
Postcode: 4561 WZ


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Tattoo, retro en vinylbeurs Tattoo, retro en vinylbeurs 953 meter Meer dan 3500m2 aan tattoo, retro en vinyl !
Hulst Vestingstad Hulst Vestingstad 1 km In Hulst Vestingstad kunt u 7 dagen per week terecht om te winkelen, wandelen of in é...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid