facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kapitaal Lokaal

Kapitaal Lokaal

Info

Kapitaal Lokaal maakt het mogelijk om via crowdfunding geld te investeren of lenen in uw eigen regio. www.kapitaallokaal.nl

Geschiedenis

Kapitaal Lokaal is de naam van het in 2016 opgerichte crowdfundingplatform. Een platform dat niet landelijk, maar lokaal te werk gaat. Hierdoor is het voor geldgevers meer dan een goed rendement en voor de geldvragers meer dan uitsluitend een financieringsmiddel.

Lokaal financieren is leuker door betrokkenheid bij de onderneming. Voor de geldvrager is het naast een financieringsmiddel ook een marketingmiddel dat kan bijdragen aan nieuwe lokale klanten en ambassadeurs.

In de afgelopen jaren is het voor MKB-bedrijven steeds uitdagender geworden om een krediet bij de bank te krijgen. Crowdfunding is een serieus alternatief geworden en heeft in de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt.

Crowdfunding is het met een grote groep mensen (‘de crowd’) iets mogelijk maken. Kapitaal Lokaal richt zich op de financiering van gevestigde en startende ondernemers. Naast lokale betrokkenheid en een gunningsfactor willen de investeerders een hoger rendement tegen verantwoorde risico’s.

In de basis is crowdfunding een alternatieve wijze om een financieringsbehoefte in te vullen. Zonder bemiddeling van financiële intermediairs, maar door middel van direct contact tussen investeerders en ondernemers dat gefaciliteerd wordt door een online platform zoals Kapitaal Lokaal. Zo bepaalt de geldgever zelf waar deze zijn of haar geld in wil investeren. Veelal wordt crowdfunding naast een bancairefinanciering ingezet.

De concurrenten van Kapitaal Lokaal bewandelen qua marketing en communicatiestrategie merendeels hetzelfde pad: veel succesvolle (kwalitatieve) projecten realiseren in een zo kort mogelijke doorlooptijd. De financiering staat voorop en er is nauwelijks binding/interactie tussen de geldvragers en de geldnemers.

Kapitaal Lokaal doet het anders. Veel succesvolle (kwalitatieve) projecten realiseren in een zo kort mogelijke doorlooptijd zijn geen kernwaarden. Door het lokale karakter en lokale aanwezigheid is de organisatie betrokken en persoonlijk gericht. Liever meer reclame, betrokken klanten en ambassadeurs en positieve reuring dan een financiering rond binnen een uur met financierders die nauwelijks betrokken zijn bij de onderneming.



"Kapitaal Lokaal is de naam van het in 2017 opgerichte crowdfundingplatform. Een platform dat niet landelijk, maar lokaal te werk gaat. Hierdoor is het voor geldgevers meer dan een goed rendement en voor de geldvragers meer dan uitsluitend een financieringsmiddel.Lokaal financieren is leuker door betrokkenheid bij de onderneming. Voor de geldvrager is het naast een financieringsmiddel ook een marketingmiddel dat kan bijdragen aan nieuwe lokale klanten en ambassadeurs.Het draait niet alleen om de financiering. Het gaat om het creëren van betrokkenheid en lokale ambassadeurs!"
Adres: Deken Hooijmansingel 4, 7141EC Groenlo
Telefoonnummer: 0544-782400
Stad: Groenlo
Route: Deken Hooijmansingel 4
Postcode: 7141EC


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Nijman Finan€ieel Nijman Finan€ieel 677 meter Verduistert administratie, licht klanten op en veroorzaakt tonnen schade.
Recensies
Goed initiatief, waardoor bedrijven in de regio worden ondersteund door potentiële klanten en ambassadeurs in de regio.
is goed helder en open in contact
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid