facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit

Info

In onze showroom van ruim 1500m2 verkopen wij hout-, gas- en pelletkachels, schouwen, speksteenhaarden, rookkanalen, CV gestookte haarden en accessoires.

Geschiedenis

Voor welke werkzaamheden kunt u onder andere bij ons terecht:

Verkoop en plaatsen van:
- Houtkachels
- CV gestookte houthaarden
- Gaskachels
- Gas openhaarden
- Hout openhaarden
- Hout inbouwhaarden
- Gas Inbouwhaarden
- Pelletkachels
- CV gestookte pelletkachels
- Pelletketels
- Houtvergassers
- Hanghaarden
- Massieve speksteenhaarden
- Tuinhaarden
- Marmeren schouwen
- Kalkstenen schouwen
- MDF schouwen
- Elektrische haarden
- Rookkanalen (gas en hout)
- 2e hands kachels (ruim gesorteerd)
- Accessoires (haardstellen, vonkenschermen, houtbakken, mica, zebraline, ruitenreiniger, etc.)

Service en Onderhoud
- Onderhoudsbeurten van uw kachel
- Reparatiewerkzaamheden
- Hittebestendig glas uit voorraad op maat gesneden.

Alle bijkomende werkzaamheden zoals:
- Betonboren voor rookkanalen in eigen beheer van 30 t/m 400mm zowel verticaal, horizontaal,
als van beneden naar boven boren.
- Gastechnische werkzaamheden (erkend gastechnisch installateur)
- Demonteren en afvoeren van gemetselde openhaarden.
- Lichte constructiewerkzaamheden
- Stukadoren
- Renovatie van antieke schouwen en openhaarden

Alle werkzaamheden voeren wij uit met onze eigen vakbekwame monteurs en wij zijn een erkend gastechnisch installateur aangesloten bij Sterkin.



"Al veertig jaar is Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit in Zutphen hét adres in de regio op het gebied van hout- en gaskachels, elektrische kachels, schouwen, speksteenkachels, rookkanalen en CV gestookte kachels. De showroom aan de Jutlandsestraat 3 op Woonboulevard ‘De Mars’ heeft een oppervlakte van zo’n 1500 m2 en biedt een ongekende keuze. Maar liefst meer dan 50 brandend opgestelde inbouwhaarden met of zonder schouw en 300 vrijstaande haarden en kachels staan er opgesteld, waarvan het merendeel brandend te zien is.Zonder overdrijving kun je dan ook stellen: als je het hier niet vindt, vind je het nergens."
Adres: Jutlandsestraat 3, 7203CB Zutphen
Telefoonnummer: 0575-517999
Stad: Zutphen
Route: Jutlandsestraat 3
Postcode: 7203CB



op zoek naar gerelateerd: Pelletkorrels zutphen, Kachelwinkel Apeldoorn, Haarden en kachels, Kachelwinkel in de buurt, Haardhout Zutphen, Het Kacheltje Vorden, Onderhoud gaskachel Zutphen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Wichink Kruit Duurzame cv systemen Wichink Kruit Duurzame cv systemen 0 meter Wichink Kruit Duurzame cv systemen is een onderdeel van Kachelspeciaalzaak Wichink Kr...
Recensies
Fijn en professioneel geholpen door een heel aardige mevrouw ! Ons kacheltje doet het weer !
Wat een professioneel bedrijf! Wichink Kruit heeft bij ons een gashaard geplaatst in een al bestaande schouw. De manier waarop ze dit hebben gedaan is iets dat wij niet vaak mee maken. Het eindresultaat is super mooi! Erg blij mee!
Een zeer uitgebreid aanbod van kachels en wat er nog meer bij hoort. Een prima winkel!!
Groot aanbod. Voor bijproducten betaal je wel de hoofdprijs.
Meerdere keren in deze zaak geweest, goed advies en zelfs de situatie bij ons thuis bekeken!!! Uiteindelijk een weloverwogen keuze gemaakt.... Inmiddels is de verbouwing klaar en is ook de kachel geplaatst. Geweldige vaklui die bij ons aan het werk zijn geweest.
Afgelopen week is bij ons een prachtige doorkijkhaard geleverd en gemonteerd. De warmte straalt niet alleen van de kachel af, maar van heel Wichink Kruit. De deskundige collega’s hebben ons in de showroom geholpen om een kachel naar onze wens uit te zoeken. De monteur van Wichink Kruit heeft vervolgens niet alleen de haard gemonteerd, maar ook de hele ombouw heel mooi gemaakt en afgewerkt. Een allround vakman! De verwachtingen zijn duidelijk overtroffen. Wat een topbedrijf!
Goede behandeling, maar niet volledig bleek achteraf.
Wat een slechte service! Eerst wouden ze ons niet helpen omdat ze geen tijd hadden. Toen belde ze maanden later voor een afspraak te maken. Monteur weet wat het peobleem is maar wil een soort experiment uitvoeren. Als blijkt dat toch niet goed is wordt het hersteld. Hun keuze niet de mijne.. Binnen de week onze kachel weer kapot. Nu vervangen ze uiteindelijk het onderdeel. Uitkomst, factuur van 300 euro en geen enkel service hierin of tegemoetkoming. In dezer tijden op deze manier geldt verdienen aan mensen die in hetzelfde schuitje zitteen is onmenselijk! Laatste keer dat wij onze kachel daar laten onderhouden! Zeg het verder! Slechte service of beter gezegd = GEEN SERVICE! Is eigenlijk nog geen ster waard!
In november 2020 begaf mijn al jaren stress gevende CV ketel pellets het voorgoed. Stress omdat er steeds storingen waren, maar vooral omdat er niemand was om het ding te repareren. Ik besloot een nieuwe te kopen bij Wichink Kruit: zij hebben al jaren ervaring en staan heel goed aangeschreven. En ja: zij leveren CV pelletketels uit het hoge segment en dat betekent dat ze niet goedkoop zijn. Maar zoals zij ook zeggen: ze hebben in het begin ook gewerkt met goedkopere ketels, maar daar gemerkt dat er steeds problemen waren! Wil je een echt goede kachel/ketel, die jaren en jaren meegaat en die heel zuinig is en waarbij je kunt rekenen op goede service? Ik wel. Ondanks hun enorme drukte en ik was een spoedgeval, dus moest ergens tussen worden gepland hebben ze mij uiterst vriendelijk, vakkundig en snel geholpen! Daar ben en blijf ik altijd dankbaar voor en ik had ruim voor de Kerst een prachtige, nieuwe, zuinige en vooral: prima functionerende CV. Arno en allen: heel veel dank!
Erg slechte service. Geen welkom gevoel. De jongere generatie ontvangt je nog wel met een lach maar de oudere generatie baalt ervan dat je klant wilt worden. Eerst in de winkel. Zodra blijkt dat je een goedkopere kachel van 'slechts 4000 euro' wil, is de toon direct een stuk minder vriendelijk. Een zeer onprettig huisbezoek waarbij we alles uit de kast moesten halen om te weten te krijgen wat er mogelijk was. Hij kon niet beoordelen of het mogelijk was en we moesten zelfs stukken van de schoorsteen weghakken en later telefonisch ! doorgeven wat we zagen. Na dit gedaan te hebben was het antwoord van meneer: Nou, dan moet je zeker een offerte hebben? Na enkele weken ontvingen we de offerte. Nouja, een paar regels tekst met een totaalbedrag. Vanwege de ongespecificeerde offerte hadden wij enkele vragen. Uiteraard doe je vergelijkingen omdat het voor ons wél een hoop geld is. We wilden bijvoorbeeld weten waarom de kachel zelf duurder was dan bij andere speciaalzaken en wat die materiaalkosten waren. Hier niets meer op gehoord, dus na een herinneringsmail vanuit onze kant toch maar eens een telefoontje gedaan. Ik kreeg mevrouw aan de telefoon. Die wilde het eerst met haar man overleggen wat ze vond het maar een 'rare mail'. Ze vond dat wij voor hen bepaalden waar zij de materialen moesten inkopen. Ze vond dat ik niet mocht vergelijken met 'internetwinkels' want bij hen krijg je service. ! Toen ik zei dat mijn bedoeling alleen was om duidelijk te krijgen waarom sommige prijzen anders zijn, voelde ze zich waarschijnlijk aangevallen en was het letterlijke antwoord: "Als klanten nu al zo moeilijk doen heb ik liever dat ze ergens anders heen gaan". Wij hebben sterk de indruk dat de oudere generatie Wichink-Kruit snel met pensioen wil. Voor de toekomst van de supermooie speciaalzaak want dat is het zeker hoop ik ook dat dit snel zal gebeuren en dat de nieuwe generatie ook klantvriendelijk en transparant kan zijn naar de 'goedkope klanten'. Zéker met de opmars van die zogenaamde internetwinkels is die service erg belangrijk!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid