facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jos Dusseldorp Transport, Verhuizingen, Opslag

Jos Dusseldorp Transport, Verhuizingen, Opslag

Info

Kies voor Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde. Al 50 jaar dragen we zorg voor transport (zakelijk en particulier), verhuizingen en inboedelopslag.

Geschiedenis

Verdient jouw transport (zakelijk of particulier) extra aandacht? Kies voor Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde, Gelderland.

Al vijftig jaar dragen we zorg voor het transport van jouw (schadegevoelige) goederen. We helpen je met verhuizen, verzorgen jouw inboedelopslag en kunnen onze voertuigen exclusief voor jou inzetten. Altijd met kwaliteit en flexibiliteit.

Adres: Galileistraat 45, 7131 PE Lichtenvoorde
Telefoonnummer: 0031 (0) 544 371210
Stad: Lichtenvoorde
Route: Galileistraat 45
Postcode: 7131 PE



op zoek naar gerelateerd: Jos Dusseldorp contact, Jos Dusseldorp track and trace, Jos Dusseldorp vacatures, Dusseldorp Lichtenvoorde, Dusseldorp afval, Jos Dusseldorp review
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
A Roemaat Transport BV A Roemaat Transport BV 350 meter Vanmorgen werden mijn deuren bezorgd tot aan de deur. Ik woon in een appartementencom...
Aloys Roemaat Transport Aloys Roemaat Transport 393 meter Vandaag werd een zooi isolatiemateriaal en gipsvezelplaten zwaar pakket van omgeveer ...
Theo Hoitink Transport B.V. Theo Hoitink Transport B.V. 643 meter Fijn z n shauffeur OL-87-HP die als er drie banen zijn dan ook weer de meest linkse b...
Recensies
2,5e ster omdat dit bedrijf slechts de helft van de beloften nakomt. Vanochtend is onze kast geleverd, op de aangegeven tijd. Dat ging gelukkig goed. Maar de beloften “Wij pakken de goederen voor u uit” en “Wij nemen verpakkingsmateriaal mee retour”? In alle communicatie vooraf werd dit ons beloofd. De bezorgers wisten echter nergens van en zijn weggegaan nadat ze het pakket hebben geleverd. De klantenservice weet gelukkig wel adequaat te handelen. Na telefonisch contact met het kantoor zijn de bezorgers teruggekomen om een deel van het materiaal op te halen. Mijn vriend heeft de kast zelf maar uitgepakt, zij hebben slechts een deel ! van de verpakking meegenomen. Dus nog niet eens alles. Instrueer je bezorgers zorgvuldig wat betreft uitpakken en materiaal meenemen. Óf maak geen beloften als je het niet waarmaakt.
Jos Düsseldorp ging de levering verzorgen. Ik krijg een mail met 4 data waaruit we konden kiezen voor levering. Ik kies een dag en vraag op het werk verlof., een gerichter aflever uur kreeg ik via mail een dag voor levering dit was ook zo gezegd en klopte dus. Dag er voor mail dat de levering ging gebeuren tussen 7u04,en 8u40. Maar op de dag van levering om 9u30 nog niets..dus maar even contact opgenomen. Wat bleek , ze deden de levering niet zelf maar een partner omdat het in België was. En deze zou maar in de namiddag komen!! Lang verhaal kort niemand geweest. Late namiddag telefoon van die partner dat levering maandag pas zou zijn, waarom? Door het verkeer en wagen kapot …….
Een paar dagen van te voren al geinformeerd over het tijdsblok van 3 uur waarin de bezorger langs zou komen. Op de dag zelf een zeer vriendelijke medewerker die de 2 zware paketten in zijn eentje op de door mij gewenste plek heeft neergezet. Ik werd ruim een kwartier van tevoren gebeld dat hij er aan kwam. Het enige minpunt is een gat in de verpakking. De tafel zelf is niet beschadigd.
Dit bedrijf zou vanmorgen tussen 10.58 en 13.38 een tuintafel komen bezorgen. Chauffeur was er om 10.24 uur al. Wij waren nog niet thuis, want verwachten de levering vanaf 11 uur. Na 3 keer telefonisch bellen zag ik achteraf zijn ze weggereden en mag ik een nieuwe afspraak maken. Op de deur zit ook nog een stikker met 'pakketten schuur '. Als ik naar de klantenservice bel, krijg ik te horen dat ik een nieuwe afspraak kan maken en dat dit 'nu eenmaal de transportwereld is, mevrouw'. Blijkbaar is dit een goede reden om zélf een half uur te vroeg te komen en de klant 3 dagen langer te laten wachten. Slechte service, geen goed woord voor over.
Een slechte bode om je product te laten bezorgen. Chauffeur was bereid tot aan de voordeur te zetten die nauwelijks gebruikt wordt en ook niet bereid was om hem elders te zetten zodat hij droog stond achter buiten. Kwestie van poortdeur door, 3 treetjes omhoog klaar. Heel slecht omdat mijn moeder zichtbaar slecht ter been is. Een aanfluiting voor Kees Smith tuinmeubelen deze bode. Slechte mentaliteit die chauffeurs daar. Gouda
Parkeerplek een hele 25 meter lopen? Pleuren we de vrachtwagen toch gewoon pp het grasveld joh, wat maakt ons het nou uit dat dat veld nu naar de klere gaat.
Ze hebben bij ons zich gehouden aan de dag en tijd, ik vind het juist heel jammer dat we een email krijgen met wat voor woning of welk verdiep, ik geef aan 1ste verdiep. Komen ze langs en wij moeten ons matras van 200x210 zelf naar boven doen. Als jullie gewoon leveren moeten jullie niet vragen welk verdiep. Ik had gedacht dat we hulp gingen krijgen. Door deze vraag in de email.
Eerste levering zijn ze weggereden. De chauffeur durfde denk ik niet langs de honden om aan te bellen.. ook niet geclaxonneerd waarschijnlijk. Alhoewel ze vast zullen beweren dat het wel zo is geweest, maar daarom mocht ik € 50,- betalen voor een herhaal bezorging… bizar dat dit gebeurd in deze tijden. Niet de beste ervaring dus! Wel 2 sterren omdat de 2e keer wel goed gegaan is.
Ik kreeg een tijdvak van 08.24 en 11.04 en niet op tijd. Maar ook niet aangeven dat ze het niet redden. Zit je voor niks te wachten.
Opzich prima. Harde werkers en aardige jongen. Het enige wat tegenviel is dat zij 2 uur later kwamen dan afgesproken. Niet hun schuld maar wel vervelend omdat ik daardoor ook mijn afspraken niet na kon komen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid