facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Johannapolder

Johannapolder

Info

Johannapolder; hét groene recreatie gebied van de regio IJsselmonde. Een dagje uit om de hoek!

Geschiedenis

Geschiedenis van de Johannapolder;
De Johannapolder was slechts 20 ha groot en bestond voornamelijk uit grienden, en had slechts een zomerkade, dus geen rivier of zeewerende kade. Pieter de Heere, heer van Holy koopt in 1804 op een publieke veiling de Hoge Vrije Halsheerlijkheid van Albrandswaard en de Kijvelanden van de heer mr.Mantha Stephanus van de Loeff, oud burgemeester van Ter Veere, erfgenaam van wijlen jonkvrouw Maria Jacoba Montagne. Pieter de Heere wordt op 22 sept 1804 in een vergadering van het gemeente bestuur en dijkgraaf en heemraden van Albrandswaard in het Rechthuis van Albrandswaard in Poortugaal geinstalleerd als Vrijheer van Albrandswaard. Door de WelEdel geborene werd een diner gegeven dat tot half zes duurde. Daarna volgde de installatie tot Vrijheer van Albrandswaard. De ingedijkte polder ten oosten van de Albrandswaardsed haven werd toen op voorstel van Pieter de Heere de naam Johannapolder gegeven. Naar zijn vrouw Johanna Gerardina Diderica van Nievaart.

Adres: Albrandswaardsedijk 196, 3172 XB Poortugaal
Telefoonnummer: 0031105011500
Stad: Poortugaal
Route: Albrandswaardsedijk 196
Postcode: 3172 XB



op zoek naar gerelateerd: Johannapolder Utrecht
Recensies
Het is een prachtige gebied en je kan lekker wandelen, honden mag hier los lopen.
Prachtig natuurgebied met mooi fietspad en een fijne plek voor een picknick. Bij het uitzichtpunt over de Oude Maas vertrekt ook 'de Otter' , naar de overkant. Een veerpontje voor wandelaars en fietsers.
Prachtige locatie om honden uit te laten, ze mogen hier loslopen
Super plek om met de hond te wandelen, leuke mini strandjes, mooi groen
Mooie plek voor een picknick of rust moment
Leuke mooie korte wandeling met veel modder
Altijd goed: gewoon naast de deur
Een prachtig stukje natuur langs de Oude Maas. Begint ter hoogte van de W.S.V Poortugaal. Je kan helemaal langs de Maas lopen, en er zijn genoeg mooie plekjes om te zonnen & te baden. Denk óók aan uw afval, en dit alstublieft mee terug meeneemt óf in desbetreffende prullenbakken deponeert. Laten we het met elkaar schoon houden.
Waardeloos opgezet, veel zwerfvuil, voetpaden die uitkomen op een fietspad waar je geconfronteerd wordt met agressieve wielrenners. Er staan bordjes losloopgebied langs fietspaden! Kortom erg onvriendelijk voor wandelaars.
Alles is deels opnieuw aangelegd. Prima plek om te wandelen met de hond losloopgebied en te genieten van de scheepvaart op de Maas.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid