facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jocus Museum

Jocus Museum

Info

't Jocus Museum druuëg de geschiedenis van de Venlose Vastelaovend en de historie van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus oét.

Geschiedenis

Gegevens Stichting Venlose Volkscultuur Museum (Jocus Museum Venlo)

RSIN/fiscaal nummer: 8572.18.748

Adres:
Dominicanenplein 25
5911 KA Venlo

Email: [email protected]

Kamer van Koophandel: 67901190

Doelstelling:
De Stichting Venlose Volkscultuur Museum (SVVM) heeft als doel: het opzetten, beheren, faciliteren en organiseren van activiteiten voor een museum in de stad Venlo met als hoofdthema de ‘Venlose Vastelaovend Volkscultuur’ in het verleden, heden en toekomst, met als doel het behouden van en educatie in de ‘Venlose Vastelaovend Volkscultuur’ in de breedste zin des woords. Daarbij is de kerntaak het tentoonstellen en toegankelijk maken van de uitgebreide collectie aan historische voorwerpen, documenten en overige informatie die nu en in de toekomst in het bezit is van het Venloosch Vastelaovend Gezelschap Jocus alsmede het vertonen van historisch beeldmateriaal en het ten gehore brengen van Venlose dialect en/of Vastelaovendmuziek.

Daarnaast zal de stichting subsidies, fondsen en sponsoren werven met het specifieke doel om de historie en de toekomst van de ‘Venlose Vastelaovend Volkscultuur’ onder de aandacht te brengen en te houden door middel van het museum opdat deze eeuwenlange tradities bewaard blijven en toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Hoofdpunten van het beleidsplan:
SVVM wil in dit jaar door middel van het werven van fondsen een museum openen rondom de rijke historie van de Venlose Vasteloavends Volkscultuur. Dit wordt gedaan door het pand wat reeds ter beschikking is gesteld door de Stichting Promotie Cultuurpodium Domani in te richten als museum. In dat museum worden de vele stukken die reeds jarenlang in het Jocus archief aanwezig zijn ten toon gesteld ter educatie en vermaak.

De aanzet is reeds gemaakt en het museum is ook al opengesteld gedurende de maand februari 2017. De bemanning van het museum wordt volledig gedaan door vrijwilligers die verbonden zijn aan de Venlose vereniging Jocus. Het tentoonstellen van alle stukken zal de komende jaren gebeuren aan de hand van een vooraf opgezet museumplan met daarin de diverse thema’s die spelen rondom de genoemde Volkscultuur. Daarnaast zullen de scholen in het ruime omliggende gebied uitgenodigd worden om jaarlijks een van haar groepen deel te laten nemen aan een workshop opdat de jeugd kennis kan nemen van deze Volkscultuur en dat het verhaal verteld blijft en de cultuur niet verloren gaat. Verder wordt de samenwerking gezocht met stadwandelingen georganiseerd door de lokale VVV en zullen wij groepen faciliteren van alle leeftijden die het museum willen bezoeken.

Conform de statuten bestaat het bestuur volledig uit onafhankelijke, onbezoldigde personen en is samengesteld als volgt:
Voorzitter: dhr. Nico Tissink
Penningmeester/Secretaris: dhr. Peter Vaesen
Facilitair/gebouwen: dhr. Geert Gobbels
Inrichting Museum: dhr. Rudi Viertel
Communicatie/Archief: dhr. Joep Schouren

Conform de statuten kunnen alleen bestuurders een vergoeding krijgen van de kosten die zijn redelijkerwijs hebben gemaakt in de uitoefening van hun functie. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.

De stichting heeft geen werknemers in dienst.

Het bestuur stelt bij een besluit tot ontbinding de bestemming vast van een eventueel batig saldo. Deze bestemming moet zo veel mogelijk in overeenstemming zijn met het doel van de stichting. Het batig saldo wordt besteed ten behoeve van een algemeen nu beogende instelling met een gelijksoortige doelstelling.

Actueel:
De activiteiten die gestart zijn onder de verantwoordelijkheden van de SVVM hebben inmiddels geleid tot de opening van het museum door de heer Harry Pouwels oud-Vorst en oud-voorzitter van de Vereniging Jocus uit Venlo samen met de heer Antoin Scholten Burgemeester van de stad Venlo. Het museum is op dit moment actief en wordt meerdere dagen per week opgesteld zoals in de doelstelling van de SVVM beschreven. Het plan is om vanaf april 2017 de indeling vernieuwd te hebben, omdat deze nu tijdelijk is opgesteld en dan met een meer permanentere opstelling te gaan werken. Hiertoe zal het museum gedurende de carnavalsperiode 2017 en een aantal maanden daarna dicht zijn om de aanpassingen door te voeren.

Financieel:
Het boekjaar 2017 is zojuist gestart voor de SVVM. Aangezien de SVVM op 24 januari 2017 is opgericht is er op dit moment geen financieel verslag beschikbaar.

Adres: Dominicanenplein 25, 5911 KN Venlo (gemeente)
Stad: Venlo
Route: Dominicanenplein 25
Postcode: 5911 KN



op zoek naar gerelateerd: Kinderoptocht Venlo, Carnavalsverenigingen Venlo, Carnavalskleuren Venlo, Omroep Venlo Leedjesaovend 2021, Exposities Venlo, Jocus puzzel, Limburgs Museum Venlo openingstijden, Jocus liedjes
Recensies
Mooie tentoonstelling
Vertaald door Google Interessante plaats op de kaart van Venlo Origineel Ciekawe miejsce na mapie Venlo
Vertaald door Google Mooie plaats Origineel Beautiful place
Vertaald door Google macht van God Origineel power of god
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid