facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jheronimus Bosch Art Center

Geschiedenis

Het Jheronimus Bosch Art Center is gevestigd in de voormalige Sint-Jacobskerk aan het Jeroen Boschplein in 's-Hertogenbosch. Sinds 2007 is hier een permanente overzichtsentoonstelling over het leven en werk van, de in 's-Hertogenbosch geboren schilder, Jheronimus Bosch te bezichtigen. Ook wordt de locatie gebruikt voor concerten en congressen.De tentoonstelling omvat replica's van schilderijen van Jheronimus Bosch. Tevens staan er in het JBAC voorwerpen die nagemaakt zijn uit de schilderijen van Bosch. Zo hangen er grote vissen in de kerk die tevens terug te vinden zijn in verschillende werken van Bosch. Op het plein voor de kerk staat een sculptuur van Ruudt Peters. De kunstenaar heeft zich hiervoor laten inspireren door een fontein welke te zien is op één van de bekendste schilderijen van Bosch: Tuin der lusten. Een glazen transparante lift in de toren leidt naar het hoogste niveau op 40 meter, vanwaar een men mooi uitzicht over de stad heeft. Met de trap kan men vervolgens afdalen en op verschillende niveaus de replica's van Jheronimus Bosch bekijken.De Poolse broers Mierzejewski hebben verschillende tapijten gemaakt met taferelen uit werken van Bosch.InitiatiefOp 26 maart 2007 werd het centrum geopend door Pieter van Vollenhoven. Het initiatief voor het centrum werd door de gemeente genomen. Dit kwam vooral omdat de kerk al een tijd leeg stond, maar zich wel bevond in het centrum van 's-Hertogenbosch. Daarnaast is de schilder Jheronimus Bosch een belangrijke trekpleister voor toeristen van de stad. Originele schilderijen van Bosch zijn echter niet meer in de stad te vinden (mede door Spaanse plunderaars in de 16e eeuw). Om toch weer wat werk in de stad te laten hangen, werd dit centrum opgericht in een ruimte die Bosch zelf het meest aan zou spreken vanwege zijn religieuze achtergrond: de kerk.

Adres: 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer: +31736126890
Stad: 's-Hertogenbosch



op zoek naar gerelateerd: Musea Den Bosch, Jheronimus Bosch Rijksmuseum, Hieronymus Bosch-Ausstellung 2022, Jheronimus Bosch boat tour, Jheronimus Bosch - Wikipedia, Hieronymus Bosch Ausstellung 2021, Jheronimus Bosch poster, Jheronimus Bosch schilderijen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kunstlocatie Würth Kunstlocatie Würth 3 km Mooie kunstcollectie van Morellet. Gratis te bezoeken nog tot 1 maart.
Recensies
Een heel fijne plek, waar niet alleen het werk van Bosch zelf maar ook werken als reactie daarop van andere kunstenaars getoond wordt.
Een echte moet-zien deze tentoonstelling over Jheronimus Bosch, met goede en gedegen uitleg over alle tentoongestelde replica's. Ook al de tentoongestelde figuren uit de schilderijen aan het plafond gaven het geheel een extra dimensie. De rit met de lift om de sky-line van Den Bosch te zien was een bonus.
Een prachtige collectie schilderijen.Jheronimus was zijn tijd ver vooruit, hij schilderde juist het innerlijk van de mens, en dat is niet altijd zo fraai!!
Mooi "museum" met prachtige werken van Jeroen Bosch in een erg mooie locatie.
Leuk museum met een corona proof rondleiding. Ook personeel is zeer enthousiast in vertellen.
Als je van Jeroen Bosch houd is het mooi. En 2 uur, zoals nu met slottijden is meer dan genoeg.
Zeer interessante en leuke tentoonstelling van reproducties van Bosch en origineel werk van op Bosch geïnspireerde kunstwerken. Prachtig vormgegeven in een voormalige kerk. Dikke aanrader.
Mooie plek voor voorstelling Corpus acrobatisch theater
Interessante schilder ,heel bijzonder . De moeite waard om zijn schilderijen te bekijken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid