facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jeugdbrandweer Binnenmaas

Info

Heb jij intresse in de brandweer? Maar ben je nog geen 18 jaar, kom dan naar de jeugdbrandweer! Hier ben je welkom vanaf 12 jaar

Geschiedenis

Jeugdbrandweer Binnenmaas is een leuke groep jeugd uit de gemeente binnenmaas met allemaal de zelfde passie: De Brandweer..

met de actief deelnemende dorpskernen: 's-Gravendeel, Maasdam/Puttershoek en Heinenoord vormt de jeugd daar de jeugdbrandweer. Elke donderdag avond word er op 1 van de posten geoefend.

De jeugdbrandweer is opgericht 1998 door enkele enthousiaste vrijwillige brandweerleden. De Jeugdbrandweer Binnenmaas maakt deel uit van Brandweer Binnenmaas en is dus een onderdeel van de grote brandweer. De jeugdbrandweer is geen op zichzelf staande vereniging. Het is bedoeld om de jeugd van 12 t/m 18 jaar te interesseren voor het brandweervak, de begrippen veiligheid, brand en hulpverlening bij te brengen en zo mogelijk vrijwilligers te leveren aan de vrijwillige brandweer. Plezier staat bovenal voorop! Normaliter heeft jeugdbrandweer Binnenmaas plaats voor maximaal 20 jeugdleden.

De jeugdleiding bepaalt of er plaatsingsmogelijkheden zijn voor nieuwe leden. Het hoeft geen probleem te zijn als de 12-jarige leeftijd nog niet is bereikt. Mogelijk is er een ledenstop, de aspirant leden worden dan op een wachtlijst gezet en t.z.t. gebeld. Aanmelden kun je je via de website, of via het team Brandweer in het gemeentehuis (078-6764433) of tijdens de oefenavond in één van de kazernes van brandweer Binnenmaas. De leiding van de jeugdbrandweer bepaalt of en hoeveel plaatsingsmogelijkheden er zijn. Normaliter moeten jeugdleden woonachtig zijn in de gemeente Binnenmaas, maar in ieder geval in het verzorgingsgebied van Brandweer Binnenmaas.


De wekelijkse oefenavond wordt gehouden op één van de kazernes elke donderdagavond van 19:00 tot 20.30 uur. Het is de bedoeling dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent, zodat we precies op tijd kunnen beginnen. Soms kan het voorkomen dat we enkele oefenavonden wat langer doorgaan, bijvoorbeeld in verband met een aankomende wedstrijd. Hier krijgen jij en je ouders en/of verzorgers tijdig bericht van.
In de schoolvakanties is er geen jeugdbrandweer, soms kan hier van af worden geweken, hier krijgen jullie op tijd bericht van.

Bij het bereiken van de18 jarige leeftijd zal de leiding een gesprek met je aangaan of je eventueel interesse hebt om tot de vrijwillige brandweer toe te treden. (nu of in de toekomst) Uiteraard moeten jullie hier zelf voor de volle 100% achter staan. Naast interesse is het toetreden tot de vrijwillige brandweer afhankelijk van zaken als: school, werk, woonsituatie, gezondheid, plaatsingsmogelijkheden, motivatie en ook niet onbelangrijk, het advies van de leiding. Je mag het jaar dat je 18 bent geworden nog lid blijven van de jeugdbrandweer. De leiding adviseert hierin.

Adres: Sportlaan 26, 3299 XG Binnenmaas
Telefoonnummer: 0622417994
Stad: Maasdam
Route: Sportlaan 26
Postcode: 3299 XG


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Brandweer Maasdam/Puttershoek Brandweer Maasdam/Puttershoek 36 meter Vrijwilligers brandweer korps Maasdam/Puttershoek (Samen Sterk)
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid