facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Info

Hallo! Welkom op de officiële Facebookpagina van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hier houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons ziekenhuis.

Wil je meer weten? Ons webcareteam staat voor je klaar, op werkdagen tussen 9 en 5.

Geschiedenis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen het Bosch Medisch Centrum en het Carolus-Liduinaziekenhuis en bestaat op dit moment uit vier locaties. Het verzorgingsgebied omvat de regio 's-Hertogenbosch: van Boxtel tot Oss en van Zaltbommel tot Vlijmen.

Onze taak

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier gegeven. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

In het magazine ‘Zorg voor jou’ delen mensen uit Den Bosch en omgeving hun verhalen en ervaringen met onze zorg. Je leest het op https://magazine.jeroenboschziekenhuis.nl/zorg-voor-jou

Adres: Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer: +3173 553 2000
Stad: 's-Hertogenbosch
Route: Henri Dunantstraat 1
Postcode: 5223 GZ



op zoek naar gerelateerd: jeroen bosch ziekenhuis telefoonnummer, jeroen bosch ziekenhuis zaltbommel, jeroen bosch ziekenhuis adres, jeroen bosch ziekenhuis specialisme, jeroen bosch ziekenhuis vacatures, jeroen bosch ziekenhuis bezoektijden, jeroen bosch ziekenhuis orthopedie, jeroen bosch ziekenhuis parkeren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Clinicards Clinicards 2 km Met Clinicards richten wij ons op het verbeteren van de zorg en uiteindelijk op het v...
Recensies
Ik vind dat dit een heel vervelend ziekenhuis is om contact mee op te nemen. En dat terwijl de artsen die mij behandelen juist wel heel vriendelijk en beleefd zijn. Maar al het personeel dat aan de telefoon zit, bij de poli's en in het algemeen is bijzonder onaardig en haast op het botte af. Chagrijnige mensen die totaal geen begrip voor je situatie hebben, die je vertellen dat een poli sinds deze week opeens 's middags een paar uur dicht is, maar dan echt op zo'n toon dat je denkt: die mevrouw daar heeft echt helemaal geen zin in haar werk. Ga dan ander werk zoeken, mens! Nogmaals, de artsen die mij behandelen vind ik prima, maar het personeel dat je telefonisch te woord staat is gewoon te chagrijnig voor woorden. Dit nu al meerdere keren meegemaakt.
Op zondag 14 mei, rond 17.00 uur, kwamen mijn partner en ik aan omdat ik me erg slecht voelde, ik moest overgeven, ik was duizelig, ik kon nauwelijks lopen. De dag ervoor, 13.05, waren we in hetzelfde ziekenhuis na de val die ik vrijdag had, er werd een hersenschudding vastgesteld. We werden ontvangen door een verpleegster in kamer 2, ze was vanaf het begin erg onbeleefd tegen ons, ze klaagde dat we geen afspraak hadden gemaakt, enz. We waren de dag ervoor in het ziekenhuis en de dokter die me onderzocht zei dat als ik voelde me de volgende dag slechter, ik zou zonder uitstel terug moeten komen. De verpleegster begon steeds onaangenaamer te worden, waar ik nauwelijks zat, voelde ik me zo slecht en ze zei dat als iets niet bij ons past, we terug moesten naar ons land. Ik voelde me erg gekwetst door deze woorden omdat ik hier hard werk, ik belasting betaal zoals iedereen en de situatie die plaatsvond was gewoon onaanvaardbaar. Na de woorden van de dame verlieten we verontwaardigd het kantoor, de dames van de receptie glimlachten dom toen mijn verloofde naar de naam van de verpleegster vroeg, deze informatie wilden ze niet verstrekken we wilden meteen een klacht indienen. Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar, toen belde de dokter ons gracieus, een andere deur ging open en zei dat we binnen moesten komen. Ik kreeg aanvullende medicijnen waarna ik me steeds slechter voelde, ik was nog steeds duizelig, ik sliep nog en mijn buik deed pijn. Vandaag ging ik voor een privébezoek aan een dokter in Duitsland en het bleek dat ik in uw ziekenhuis niet alleen geen professionele hulp kreeg en werd gediscrimineerd, maar dat ik ook medicijnen kreeg die me pijn deden in plaats van me te helpen.
Twee keer in het ziekenhuis gelegen. In het JBZ. Van 5 november 2021 t/m 16 november 2021. Voor Covid. Inclusief IC-opname. Vervolgens van 12 december 2022 t/m 28 december 2022. Voor een ontstoken galblaas. Met sepsis als complicatie. Doordat er verklevingen waren door de heftige ontsteking. Wat een TOP ziekenhuis! Wat een kundig en liefdevol personeel! Begripvol, empatisch en geduldig. Beide periodes waren, qua ziekte/aandoening, verschrikkelijk maar de mensen van het JBZ hebben het dragelijk gemaakt en mij er doorheen gesleept. Hoe vreemd het misschien ook klinkt, ik kijk met een fijn gevoel terug op beide ziekenhuisopnames... Beide keren is de situatie echt zorgelijk geweest maar door de kennis en kunde en door de lieve zorgzaamheid, hebben het verplegend personeel EN de artsen hun uiterste best gedaan. Dat voelt als een beschermende deken! In het JBZ ben je geen nummer! Ik heb het meegemaakt dat een chirurg, die mij slechts 1 keer op de OK had gezien, mij ogenblikkelijk herkende toen hij de gang op kwam lopen waar ik net mijn rondje maakte. En echt kende! Tot in detail wilde hij weten hoe het met mij ging. Ik was echt verbaasd. Het feit alleen al dat hij mij herkende maar ook zeker zijn oprechte interesse...! Voor mij is het JBZ een heel veilige haven! Ga zo door... Remco de Poorter, 51 jaar.
1 ster omdat een arts ons geen hand wou geven met een smoes dat het niet meer gedaan word wegens covid! Begrijpelijk! 1 uur later zien we dezelfde mevrouw hand geven aan witte patiënten! Triest TE Triest voor worden. Dan is dat nog niks we kwamen om 8 uur aan rond 9 werd er verteld dat de hand van me partner gebroken is pas om 12 uur s nachts kreeg hij pas Gips. Uren lang wachten terwel er andere na ons allemaal geholpen werden die ook allemaal gips nodig hadden. Spoed service SUPER SLECHT!
Gisteren een flinke smak gemaakt, via de huisarts naar de Eerste hulp naar Plastiscge Chirurgie. Ondanks de drukte overal doorheen gelootst, wat een geweldige lieve mensen allemaal. Ze hebben me helemaal op mn gemak gesteld, namen de tijd voor me. Super!! Dankjewel.
Na ernstig ziek 4 dagen coma 43 dagen op IC met hele goede, lieve en fijne verpleegkundigen, daarna nog 2,5 week revalideren op afdeling....waren ook behulpzaam niemand had het verwacht maar ik ben er nog
SLECHTSTE ZIEKENHUIS OOIT 5/6 jaar patient daar , vandaag een doorverwijzing gehad naar het ziekenhuis , krijg je te horen dat je niet in de regio gebied valt en onderaan de lijst komt met 2 jaar wacht tijd schandalige ziekenhuis echt ik raad het iedereen af om daar na toe te gaan . Zo gaan ze met patienten om die daar al enkelen ingerepen heb gehad , triest voor woorden
48 uur in het ziekenhuis geweest met onze baby vanwege geelzucht. Geweldig personeel: heel kundig, geduldig, vriendelijke, warm, slim, en ontzettend lief voor de baby.
Begrijp werkelijk al die negatieve reviews hier niet zegt klaarblijkelijk meer over de patiënt dan over het personeel heb inmiddels 2x een operatie moeten ondergaan in het JBZ twee totaal verschillende operaties maar allebei als zeer prettig ervaren! Zowel bij de eerste operatie 2011 als de laatste vier weken geleden waar ik via spoedeisende hulp super werd ontvangen en behandeld aan mijn ingezaagde arm. Ok er is eerst door 2 in opleiding verschillende artsen naar mijn wond gekeken het JBZ is nu eenmaal een opleidingsinstituut waarna dokter Oostveen mij prima heeft geleid naar de operatie. De verpleging op zaal was super, Don op de uitslaapkamer perfecte gozer, personeel in de o.k met name chirurg Oostveen top......kan er niets anders van maken als dit Voor mij dus alleen maar positief!!
Bij een scan moeten laten maken zou het prettig zijn als men met nuchter moeten zijn rekening houd met diabeet zijn. Als je tot 9 uur nuchter moet zijn, wordt je erg naar, zeker als de afspraak dan ook nog eens 45 minuten uitloopt. Wordt een mens niet vrolijk van. Mvg. Mevr T.P. Lamers
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid