facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ir.D.F. Woudagemaal

Ir.D.F. Woudagemaal

Info

Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog werkt.Het architectonisch en historisch unieke Woudagemaal is vanaf 1977 een beschermd monument. In 1998 is het geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Adres: Gemaalweg 1A, 8531 PS Lemmer
Telefoonnummer: 0514561814
ln.laamegaduow@ofni
Stad: Lemmer
Route: Gemaalweg 1A
Postcode: 8531 PS


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 13:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Ir.D.F. Woudagemaal Ir.D.F. Woudagemaal 1 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir. D.F. Wouda-gemaal Ir. D.F. Wouda-gemaal 19 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
沃达蒸汽泵站 沃达蒸汽泵站 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir.D.F. Woudagemaal (D.F. Wouda Steam Pumping Station) Ir.D.F. Woudagemaal (D.F. Wouda Steam Pumpin... 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
D. F. Woudova parní čerpací stanice D. F. Woudova parní čerpací stanice 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir. D.F. Woudagemaal Ir. D.F. Woudagemaal 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Trạm bơm bằng hơi nước D.F.Woudagemaal Trạm bơm bằng hơi nước D.F.Woudagemaal... 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir.D.F. Woudagemaal Ir.D.F. Woudagemaal 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Station de pompage à la vapeur de D.F. Wouda Station de pompage à la vapeur de D.F. Wouda... 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir.D.F. Woudagemaal Ir.D.F. Woudagemaal 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir. D.F. Woudagemaal Ir. D.F. Woudagemaal 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir.D.F.ヴァウダヘマール Ir.D.F.ヴァウダヘマール 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir. D.F. Woudagemaal Ir. D.F. Woudagemaal 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Station de pompage a la vapeur de D.F. Wouda Station de pompage a la vapeur de D.F. Wouda 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Station de pompage à la vapeur de d.f. wouda Station de pompage à la vapeur de d.f. wouda... 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Ir. D.F. Woudagemaal (station de pompage à la vapeur de D.F. Wouda) Ir. D.F. Woudagemaal (station de pompage à l... 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Паровая насосная станция Вауда Паровая насосная станция Вауда... 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Station de pompage à vapeur de D.F. Wouda Station de pompage à vapeur de D.F. Wouda 44 meter Mooi gemaal, zeker de moeite waard om te bekijken.
Recensies
Op een regenachtige zondag zijn we op bezoek geweest bij het IR. van Woudagemaal. Naast het Gemaal zelf is er een kleine expositie in een modern gebouw, en een klein entreegebouw met winkeltje. In de expositieruimte is een moderne en informatieve expositie over water management en de taken van het waterschap, met wat leuke informatie over het gemaal. Daarnaast is er een leuke film te zien met Duitse, Franse en Engelse ondertiteling. Verder is een klein café waar er te eten en drinken is. Het gemaal zelf is alleen te bezoeken met een gids, en om de ~10 minuten vertrekt er een tour naar het gemaal, waarbij er een ervaren medewerker/vrijwilliger het een en ander vertelt over de ketels, pompen en functie van het gemaal. De medewerkers hebben ontzettend veel kennis van de werking van alles in en om het gebouw en je kan op alle vragen een antwoord verwachten. De ketels en pompinstallaties zijn erg indrukwekkend! Helaas was een van de medewerkers niet zo vriendelijk toen we per ongeluk de verkeerde route namen. Echter was de Duitstalige tour en de Nederlandstalige tour met Tjalling echt top! Verder is er een gebrek aan wegwijzering, waardoor de volgorde van het bezoek onduidelijk is. De entree/winkel mag wat duidelijker worden aangetoond d.m.v. wat extra borden aan de linkerpad van het kant. Je moet namelijk eerst je tickets in het entreegebouw tonen, daarna de expositie in en dan kan je onder begeleiding het gemaal bekijken. Dit zou ook op de website genoemd mogen worden. Desalniettemin was het een leuk bezoek van circa 2 uur aan een indrukwekkend stukje industriële geschiedenis.
Indrukwekkend gebouw. Industrieel erfgoed dat tot op heden nog zijn nut bewijst. Prettig parkeren en een korte wandeling naar het gemaal.
Heel leuke ervaring. Prachtig staaltje techniek, veel dank aan de gids voor de uitleg. Ook dank voor de vriendelijke ontvangst. Zeer aan te raden bij een bezoek aan friesland!
Hele interessante en en leuke rondleiding gehad in het Woudagemaal. Prachtig staaltje techniek, dat na meer dan 100 jaar nog steeds gebruikt kan worden.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Bijzonder positief om zo'n gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst te hebben staan. Het is interessant om zowel de grote turbines te zien als de techniek uitgelegd te krijgen. Een mooi symetrisch gebouw, impossante historisch aan het worden apparatuur.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Veel geleerd over waterbeheer en genoeg info om te begrijpen hoe een stoomgemaal werkt. Een gids leidt je rond en geeft uitleg.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Heel mooi gemaal om te bezoeken. Je leert over de geschiedenis en het gemaal wordt nog steeds ingezet een aantal keer per jaarBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Leuk om deze oude nostalgie te zien. Zeer goed onderhouden en een leuk filmpjeBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Zeer indrukwekkend en interessant. Genoten van de rondleiding door een enthousiaste vrijwilliger.. mèt humor! Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Mooi stuk werkend geschiedenis, mocht het nodig zijn draait dit stoomgemaal nog op volle kracht om indrukwekkende hoeveelheid water weg te pompen.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid