facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor International Institute of Social History

International Institute of Social History

Info

One of the largest documentary and research centres in the field of social and economic history

Geschiedenis

As work and labour relations deeply influence how we live, the mission of the International Institute of Social History (IISH) is to explore how these relations develop globally over time. In order to be able to conduct this historical research and support other researchers, we collect archives and data from all over the world. Established in 1935, the IISH is one of the world's leading research institutes on social history.

The IISH is an institute that comes under the Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW).

Adres: Cruquiusweg 31, 1019AT Amsterdam
Telefoonnummer: +31 20 6685866
Stad: Amsterdam
Route: Cruquiusweg 31
Postcode: 1019AT


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00

Recensies
favoriete archief van nederland. lief personeel, goeie kantine, mooi gebouw en fijne atmosfeer.
Internationaal topinstituut met uiterst belangrijke economisch- historische en sociaal-historische collecties uit de hele wereld.
Informatief museum met interessante exposities, onder meer over Simon Carmiggelt, politiek tekenaars zoals Peter van Straaten en binnenkort Geert Wilders als mediafenomeen. Een must voor iedereen die geinteresseerd is in de Nederlandse journalistiek en haar geschiedenis.
De mensen die hier werken zijn erg vriendelijk en konden mij vandaag goed helpen. Er is ook genoeg te vinden en de faciliteiten zijn prima, je kan er gratis boeken scannen en op een usb zetten bijvoorbeeld. Het gebouw zelf is voor mij wel een minpunt. Het ziet er van de buitenkant niet uit en van binnen is het onhandig en onoverzichtelijk. Zo kun je sommige boeken niet goed pakken omdat er een pilaar voor de boekenkast staat.
Mooie collectie posters, video, audio, boeken, buttons en vaandels. De moeite waard om een keer binnen te kijken. Er is een studieruimte en een kantine.
Fijn om daar te zijn in en allerlei herkenbare dingen voorbij te zien komen!!!!
ik was daar voor buurt lunch en het was lekker
Leuke expo, maar natuurlijk wel klein museumpje.
Fijne plek, zeer vriendelijke medewerkers.
Slechte buurt
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid