facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Independer.nl

Independer.nl

Info

Welkom bij www.independer.nl! Wij maken verzekeren gemakkelijk. Volg ons op FB voor handige tips, info en een kijkje achter de schermen bij ons bedrijf :)

Geschiedenis

Welkom bij www.independer.nl! Wij maken verzekeren gemakkelijk. Volg ons op FB voor handige tips, info en een kijkje achter de schermen bij ons bedrijf :)

Onze taak

Independer. Haalt het beste in verzekeraars naar boven



"Zelf al je verzekeringen en financiële zaken regelen als er wat verandert? Iedereen kan het. Wat je nodig hebt is inzicht en overzicht. Daar helpen we je graag mee. Zodat je zelf en met een gerust gevoel vergelijkt, kiest, overstapt of afsluit. Of het nu gaat om een eenvoudige autoverzekering. Of zoiets complex als je eerste hypotheek. Met Independer regel je het allemaal zelf."
Adres: Celebeslaan 2, 1217 GV Hilversum
Telefoonnummer: 035 - 626 55 44
ln.rednepedni@eracbew
Stad: Hilversum
Route: Celebeslaan 2
Postcode: 1217 GV


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Athina Finance Athina Finance 324 meter Athina Finance, voor al uw financiële en administratieve klussen. Neem vrijblijvend ...
WOZMeldpunt.nl - gratis bezwaar voor de particulier WOZMeldpunt.nl - gratis bezwaar voor de part... 602 meter Gratis deskundig bezwaar voor de particulier www.wozmeldpunt.nl
Pensioenfonds PNO Media Pensioenfonds PNO Media 984 meter Oer de jaren dat ikeen pensioen ontvang van PN Media en daarvoor toen ik nog werkte b...
Bitcoin-Bootcamp.nl Bitcoin-Bootcamp.nl 2 km BitcoinBootcamp is hét BitcoinTrainingsCentrum van Nederland! Na onze trainingen heb...
Latos Consultancy Latos Consultancy 3 km Latos Consultancy is een jong, ambitieus headhunters bureau gespecialiseerd in het vi...
BNI Festina - Hilversum, Nederland BNI Festina - Hilversum, Nederland 4 km BNI Festina is een groep ondernemers uit Hilversum en omstreken die bij elkaar komen ...
Recensies
1 ster is nog te veel. Independer is de verzekeraar van een tegenpartij bij een Autoschade. Al bijna een halfjaar ben ik aan het wachten en hoor ik niets als ik niet zelf bel, app of mail. Wat alle drie al een uitdaging is, aan de telefoon heb ik nog niemand kunnen krijgen. Meerdere malen afspraak per app niet nagekomen over wanneer ze uiterlijk inhoudelijk reageren op de schade. En nog niet 1 keer hebben ze contact met mij opgenomen. Het verdienmodel zit hier duidelijk in het zo lang mogelijk uitstellen van uitbetaling. Bah wat een waardeloze verzekeraar. Zelf zit ik al 20 jaar bij Univé, nooit probleem mee gehad en direct iemand aan de telefoon als ik bel.
Tijd geleden een autoverzekering afgesloten bij ROXO, wat van Independer zelf is. Prima autoverzekering voor een scherpe prijs. Echter toen ik de verzekering op heb gezegd wat tevens ook vrij moeilijk ging werd me verteld dat de creditnota binnen enkele werkdagen verekend zou worden of terug gestort, maar dit bleek niet het geval. Er werd, ondanks het opzeggen, alsnog een nota voor de komende maand afgeschreven omdat deze ‘al klaar stond’. Dit zou nu binnen 5 werkdagen verekend worden met wat ik nog terug zou krijgen, maar we zijn inmiddels alweer 1,5 week verder en krijg vooral loze beloftes wanneer ik contact opneem. Gaat niet om een magistraal groot bedrag, maar alsnog zonde dat het zo moet.
Sluit ik via de Independer een reis en annuleringsverzekering af bij Aegon, krijg ik een rekening van Aegon die 3 keer zoveel is als de maandlast . Ook heel onduidelijke informatie dat ik ineens een woonpakket heb . Dus gebeld met Aegon …krijg ik een zeer onvriendelijke man aan de lijn , ook nog moeilijk te verstaan ….ik zeg ik heb via de Independer een reis en annuleringsverzekering afgesloten…gelijk zij hij met de Independer, daar had hij niets mee , althans zo klonk het , ik vroeg of ik ineens 2 verzekeringen had , nee dat is ons pakket , maar waarom 3 keer de maandlast ? Dat is gebruikelijk was het antwoord met alle poliskosten mee . Ik zij , maar dat staat niet bij het aanmaken van de verzekering , toen kwam het onvriendelijke antwoord , ik ga daar niet met u over in discussie…?? Het is toch maar een vraag om duidelijkheid! Ik heb gelijk gezegd oké verzekering gelijk weer opgezegd …..goed bezig zo !!
Ben al sinds juni bezig om het gebruikerinzicht voor mijn energieverbruik geactiveerd te krijgen. Inmiddels zowat de hele servicecenter aan de lijn gehad waarbij ze allemaal aangeven het op te lossen maar dat dus niet doen en het verhaal maar intern van de ene afdeling naar de ander sturen. Daarbij veranderen ze telkens ook het probleem waarmee ze werk voor zichzelf en voor mij creëren omdat het nog niet goed staat. Door die interne drukte rondom mijn probleem vergeten ze mij dikwijls terug te bellen of te informeren over de voortgang. Hierdoor moet ik ze maar, als persoonlijke assistent, telkens helpen herinneren om gebeld of geïnformeerd te worden over het feit dat het nog niet geregeld is ‍! Moedeloos wordt ik ervan en denk: als je geen capabel personeel hebt om zo'n dienst te ondersteunen biedt die dienst dan ook niet aan!
Update 09-03: Dit is ondertussen opgelost, ben overgestapt naar een concurrent, betaal iets meer, maar wel betere service. Orgineel: Slecht bereikbaar, alles gaat geautomatiseerd en er wordt het ene gezegd door de ene medewerker en het andere door de volgende via de app. telefonisch contact is bijna niet te doen met 1+ uur wachttijd. Versturen uit het niets een incasso omdat er iets niet klopt in de administratie kan gebeuren, al zeiden ze ervoor dat alles goed geregeld was maar heb even het fatsoen om dit even persoonlijk af te handelen. Kastje van de muur gedoe en zonder duidelijkheid te krijgen.
Wil eigenlijk 1 ster geven. Enige reden waarom ik het niet doe is omdat sommige werknemers wel erg aardig waren. Ik kwam hier omdat ik na een ongeluk nog maar 1 schade vrije jaar had. Ik had verschillende verzoeken aangevraagd in de hoop dat er 1 geaccepteerd zou worden. Eerst werd via de app heel aardig gedaan en medelevend. Maar dit veranderde al snel naar een "Wil je stoppen met aanvragen doen". Waar ze me elke keer door verbonden met Diks/Vereende. Dan zou ik van 60 euro naar 240 euro gaan. Wilde me verder ook niet meer helpen. Zelf naar FBTO gegaan en werd binnen paar minuten geaccepteerd. Jammer dit.
Walgelijk bedrijf, wil je overstappen van zorgverzekering met gratis overstap service van Independer? Dan kom je bedrogen uit want bij ons is dit niet gebeurd waardoor de nieuwe verzekeraar een brief heeft gestuurd met helaas u moest voor 31 december uw verzekering opzeggen.... Ik doe nooit meer zaken met Independer, slecht slecht slecht!!
Een hele mooie website als je een vergelijking wilt maken. Als je ze nodig hebt telefonische zo goed als niet bereikbaar en als je ze aan de telefoon hebt krijg je een persoon aan de telefoon die je simpel weg niet kan helpen. Ik ga in het vervolg mijn verzekeringen regelen ouderwest via een tussenpersoon die ik in de ogen kan kijken. VOOR MIJ NOOIT MEER ONLINE EEN VERZEKERING AFSLUITEN.
Trekken een autoverzekering in omdat er min jaren zouden zijn. Die zitten niet op de auto waarvoor ik de aanvraag doe ik heb zelfs twee keer schadevrije jaren 3 en 4 schadevrije jaren. Ik probeer nu al vijf dagen tot een oplossing te komen met Independer. Krijgt steeds iemand anders in de app. Halverwege gesprek word het opeens stop gezet niet afgemaakt. Ik zit nu op wintersport in Frankrijk met een auto die vanaf morgen niet meer verzekerd is, bedankt Independer. Ik kreeg een brief van ze dat de 'Experts' van Independer me zouden helpen. Ze hebben nog vandaag en morgen omdat te doen. Tot zover wil ik het echt geen Experts noemen.
WAARDELOZE telefonische klantenservice! Voor 13 uur geen experts beschikbaar. Toen ik na 13 uur terugbelde, heb ik na 35 ! minuten in de wacht te hebben gestaan, opgehangen. Ik weet niet wat er gebeurd is bij dit bedrijf. In het verleden werd je altijd snel en adequaat telefonisch te woord gestaan. Independer, get your act together!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid