facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor In-Jou

In-Jou

Info

Zie mijn verslag voor de actuele lestijden!

Geschiedenis

In-Jou YOGASTUDIO in Terneuzen. va 4 jaar.
Lestijden
Maandag:
Inner Flow: 18.30 -19.45
Strong Flow: 20.00- 21.15

Dinsdag:
Start 2018 (meerdere info volgt)

Woensdag:
Ashtanga short form: 9.45-11.00
Kids Yoga va 7 jr: 13.45-14.45
Kids Yoga va 4-6 jr: 15.00-16.00
Soft Flow: 19.00-20.15 va 25 oktober
Yin Yoga: 20.30-21.45 va 25 oktober

Donderdag:
Inner Flow: 13.30-14.45
Soft Flow: 15.15-16.30
Inner Flow: 18.30-19.45
Ashtanga Full 1st serie 20.00-21.30


Soorten yoga:
Inner Flow Yoga:
Een rustigere vorm van Yoga met invloeden uit verschillende werelden ademhalingstechnieken (pranayama) en fysiek verbeterende houdingen staan centraal. Tevens worden er verschillende ayurvedische en chinese massagetechnieken en drukpunten uitgelegd die geneeskrachtig werken voor lichaam en geest. De technieken die U in de les leert kunt U meenemen in Uw dagelijkse leven waardoor U uw Innerlijke gezondheid in balans brengt en optimaal en wakker in het leven komt te staan.
Als afsluiting vindt er een ontspannende meditatie plaats.
Deze les is voor iedereen toegankelijk.

Soft Flow Yoga:
Tijdens de Soft en de Strong Flow lessen komen er elementen uit zowel de Hatha Yoga als Vinyasa Yoga voorbij. Je raakt bekend met de yogahoudingen (asana’s), kijkrichtingen (dristi’s), ademhalingstechnieken (pranayama) die in een vloeiende beweging worden ingezet. De flow verdiept de ademhaling, vergroot je uithoudingsvermogen en onderzoekt de grenzen van je balans en flexibiliteit. Bij deze vorm van Yoga wordt er niet vastgehouden aan een vaste reeks met oefeningen.
Aan het einde van de les vindt er een ontspanning plaats.
De Soft Flow is geschikt voor iedereen die wil werken aan lichaam en geest en daarbij een rustigere maar wel krachtige vorm van Vinyasa Yoga wil beoefenen. Wanneer men bekend is met de houdingen die tijdens de Soft Flow worden gegeven kan men doorstromen naar de Strong Flow of juist hier in deze vorm van yoga blijven wanneer je toe bent aan een rustigere vorm van Vinyasa Yoga.
Al met al blijft deze vorm een krachtigere vorm van Yoga.

Strong Flow Yoga:
Gedurende deze energieke en vloeiende yoga vorm blijven de spieren optimaal warm doordat de innerlijke lichaamstemperatuur hoog blijft. Hierdoor vindt er een verbetering plaats van de bloedsomloop waardoor de afvalstoffen optimaal uit het lichaam door het lymfekanaal kunnen worden verwijderd. Dankzij de warmere lichaamstemperatuur blijven de kapsels rond de gewrichten optimaal intact en kunnen er intensieve stretches gemaakt worden waardoor het lichaam steeds flexibeler en dynamischer wordt. Bij deze vorm van Yoga wordt er niet vastgehouden aan een vaste reeks oefeningen. Elke les heeft daarom een ander uiterlijk. Als afsluiting van de les vind er een ontspanning plaats.
Voor deelnemers die bekend zijn met Strong Vinyasa flow of Ashtanga of al wat lessen Soft flow hebben gedaan.

ASHTANGA
In de Ashtanga Yoga verbinden we dynamische bewegingselementen (Vinyasa’s) met langer vastgehouden posities of houdingen (asana’s). Daarbij vindt er een bijzonder intensieve spierarbeid plaats. Beide elementen, vinyasa en asana, worden volgens een van tevoren bekend verloop uitgevoerd en met de ademhaling verbonden. De adem wordt op deze manier met de bewegingen gesynchroniseerd. Houd nooit de adem in. Juist door de luidruchtige Ujjyiademhaling bereiken de oefeningen het meditatieve karakter waarvan lichaam en geest profiteren.
Door het verloop van de asana’s, houdingen, verbetert uw flexibiliteit, versterkt u uw hart en vaatstelsel, bouwt u spieren op en werkt u tegelijk aan uw coördinatie en dus de vaardigheid om gecontroleerde bewegingen te maken met afzonderlijke lichaamsdelen. Dat bevordert uw evenwichtsgevoel, want in de houdingen zoekt u steeds weer opniew evenwicht. Deze uiterlijke balans wordt in toenemende mate overgedragen op andere gebieden in uw leven.
Grondlegger Sri Pattabhi Jois zegt: Ashtanga Yoga is werken, bewegen en opletten: 99 procent praktijk en één procent theorie. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd.
Deze vorm van Yoga is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Het brengt je dichter bij wie je werkelijk bent. Het brengt je dichter bij de onuitputtelijke bron van innerlijke vreugde, liefde, harmonie en natuurlijke gezondheid.
Ashtanga Yoga wordt ook wel Power Yoga genoemd. Deze naam is ontstaan in Amerika. Ook al zou je anders vermoeden, het woord ‘power’ in Power Yoga heeft weinig te maken met kracht. Met ‘power’ wordt ‘prana’ bedoeld: energie.
Aan het einde van de les vind er een korte ontspanning plaats.
Voor deelnemers die bekend zijn met Strong Vinyasa Flow of al eerder Ashtanga hebben gedaan.

Yin Yoga:
Tijdens een Yin Yoga les werken aan het gebied van het bindweefsel(Fascia, ligamenten en pezen), wat overal in ons lichaam aanwezig is. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je rug en het diepe bindweefsel. Het is een yogavorm die essentiële lichaamsenergie (Qi) stimuleert in meridianen en organen.
Deze vorm van Yoga brengt meer openheid in onszelf in zowel ons anotomische, emotionele en energetische lichaam. Doordat we minimaal 3 minuten de liggende ofwel zittende houdingen (asana’s) aanhouden zorgt dat ervoor dat ons bindweefsel sterker en elastischer wordt. Tijdens de les krijgen ook onze organen hun heling doordat we met de meridiaanlijnen werken en hierdoor de Qi (energie) weer tot zijn neutrale balans komt in je lichaam.
Tijdens de les leren we meer focussen op ons innerlijke zelf en komen er momenten van mindfulness, innerlijke reflectie voorbij waardoor we in het leven tot een diepere staat van rust en geluk kunnen komen.
De tegenstander van de Yang Yoga (Ashtanga, Vinyassa Flow) is Yin Yoga. We hebben allemaal Yin en Yang nodig in ons leven om in balans te blijven. Vandaar dat het voor zich staat dat de les voor iedereen toegankelijk is die de balans in zijn of haar lichaam weer wilt terugvinden of juist wilt behouden.
Yin Yoga werkt positief voor mensen met klachten zoals Reuma, Fibromyalgie en burn-out.
Wanneer we YIN in ons leven omarmen leren we mild te zijn richting onszelf waardoor we meer naar onze innerlijk behoeften kunnen gaan leven.
De les is toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Voor zowel beginners als gevorderden. Door de grote persoonlijke aandacht in de les, kan elke oefening aangepast worden op ieders niveau.

Kids Yoga:
Hoe ziet een les eruit?
Elke les nemen de kinderen eerst plek op de mat en hebben ze een korte meditatie waarbij ze "aankomen" in de Yogales en de dag van hun afzetten.
Hierna begint er een ronde met oefeningen waarbij de leerlingen individueel houdingen (asanas) nadoen wat de Juf voordoet. Soms zullen de leerlingen ook samenwerken tijdens het beoefenen van wat acro yoga-oefeningen. Eventueel zal er aan een thema gewerkt worden gedurende een aantal lessen in de vorm van kaarten die de kinderen kunnen trekken uit een bak waarbij dan ook bepaalde Oefeningen horen. (Een vb van een thema is Natuur, Saamhorigheid.)
Aan het eind van de les vindt er een mini ontspanning plaats waarbij de kinderen allemaal individueel op hun mat liggend een korte meditatie ondergaan.

Adres:
Telefoonnummer: 0031654292305
Stad: Terneuzen


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 22:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 22:00
Donderdag: 09:00 - 22:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 12:00
Zondag: 09:00 - 12:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Osteopathie Erpelinck Osteopathie Erpelinck 1 km Op deze pagina vindt u informatie over osteopathie in het algemeen en over mijn werkz...
Hypnosepraktijk Zeeland Hypnosepraktijk Zeeland 1 km Een voorbeeld waarbij hypnose kan worden toegepast: • Stoppen met roken • Gewichtsver...
Reiki-praktijk Yukkuri Reiki-praktijk Yukkuri 1 km In Reiki-praktijk Yukkuri kan je terecht voor een Reiki-behandeling, in de Japanse tr...
Companera counseling Companera counseling 2 km “Compañera” is Spaans voor reisgenoot, metgezel. Met passie voor het leven, loop ik g...
Cogito Coaching & Counselling Cogito Coaching & Counselling 2 km Prettige samenwerking en de opdrachten zijn op een professionele wijze en met succes ...
Ewelina Nikołajczyk Holistic Lifestyle Ewelina Nikołajczyk Holistic Lifestyle 2 km Ik ben er tot nu twee keer geweest. Tijdens de behandeling was het wel soms een beetj...
Holland & Barrett Holland & Barrett 3 km Super assortiment en scherpe prijzen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid