facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Iki & gai

Iki & gai

Info

Waar sta jij voor op...

Geschiedenis

Waar sta jij elke dag voor op?
In Okinawa, een eiland bij Japan, leven mensen die heel oud worden. Niet zo’n beetje oud, maar ouder dan overal en ergens op de wereld. Zelfs nog ouder dan opa en oma en daar dan de vader en moeder van.
Wil je weten hoe ze dat doen?
Als de haan kraait of de wekker op de telefoon gaat, springen de mensen van Okinawa niet gelijk uit bed. Ze blijven nog even liggen, draaien zich nog een keertje om. En dat is hun geheim.
Luiwammesen? Dat had je gedacht. Hun hoofd en hart zijn namelijk al druk in de weer. Die geven antwoord op deze vraag: wat ga ik vandaag eens doen? Waarvoor verlaat ik mijn warme bed? Ze geven de dag iets om je op te verheugen, om je dapper te voelen of om trots op te zijn. Een reden om op te staan.
Dat kan van alles zijn. Iets kleins, iets groots. Elke dag hetzelfde of telkens wat anders. Alles mag. Vandaag red ik een vlinder. Vandaag breng ik oma naar de bloesemboom waar opa haar voor het eerst zoende. Vandaag laad ik de Ipad van mijn zus op.
De mensen van Okinawa hebben hier een woord voor: ikigai. Jij mag het uitspreken als ik-kie-kaai. Dit woord is al eeuwenoud bejaard, maar nog lang niet versleten. De mensen van Okinawa vragen namelijk nog steeds elke dag aan elkaar: wat is jouw ikigai? Waar ben jij vandaag voor opgestaan?
En omdat de mensen van Okinawa dit doen worden ze zo oud. Zo oud dat hun grijze haar bijna opnieuw zwart kleurt en ze weer beginnen met tanden wisselen.

Adres: 2665 Bleiswijk
Telefoonnummer: 06-41413076
Stad: Bleiswijk
Postcode: 2665


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
WijWijs WijWijs 778 meter "Radicalisering Verschillen Bespreekbaar Maken Doet Ze Verdwijnen" WijWijs zet zich i...
De Klimophoeve De Klimophoeve 1 km ik vond het een erg leuke school om op te zitten, er waren veel activiteiten en de le...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid