facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor IJscentrum Wageningen

IJscentrum Wageningen

Info

Kennis- en Examencentrum voor de Ambachtelijke IJsbereiding.

http://www.ijscentrum.nl/kenniscentrum/

Adres: marijkeweg 20, 6709PG Wageningen
Telefoonnummer: 0263129623
Stad: Wageningen
Route: marijkeweg 20
Postcode: 6709PG


Recensies
De afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gevolgd bij het IJscentrum in Vlaardingen. De cursussen zijn erg goed wat betreft opbouw en inhoud. De docenten zijn vakkundig, en de lesruimtes zijn ruim en professioneel qua opgezet. Tijdens de lessen wordt gebruikt gemaakt van professionele machines van verschillende leveranciers die je ook in de horeca aantreft. Op het IJscentrum leer je echt een vak. Na het volgen van de cursussen heb ik veel vakkennis opgedaan op het gebied van ijsbereiding en het verwerken van chocolade. Het jaarlijks aanbod van cursussen biedt aan cursisten de mogelijkheid om op verschillende niveaus opleiding en bijscholing te volgen. Ik ben erg enthousiast over het centrum en zou het iedereen aanbevelen. Ik ben echt een fan geworden van het Centrum.
Onlangs zijn wij met een groep van 24 studenten van de koksopleiding op bezoek geweest bij het IJscentrum in Vlaardingen. Hier kregen de studenten een geweldige demonstratie/workshop in het maken van een nagerecht op basis van patisserie, chocolade en ijs. De studenten werden hartelijk ontvangen en kregen alle ruimte voor vragen, proeven en oefenen. De kennis is van zeer hoog niveau, maar op een manier gebracht wat erg motiverend werkte voor onze studenten. Meer dan het bezoeken waard en we komen dan ook graag nogmaals langs en kunnen iedereen aanbevelen om hier een bezoek te brengen.
Na de Basiscursus IJsbereiden heb ik ook meteen de vervolgcursus Gespecialiseerd IJsbereider-Technologie gevolgd, waarin een belangrijke verdiepingsslag wordt gemaakt in de werking van verschillende soorten suikers, vetten, eiwitten en bindmiddelen. In vier cursusdagen wordt door vakdocenten de thema’s Vegan, Suikers, Lactose/Gefermenteerde melk en Bindmiddelen/Emulgatoren in theorie behandeld. En vervolgens met veel ‘testrecepten’ in praktijk ervaren wat het effect is op verschillende kwaliteitsparameters zoals relatieve zoetkracht, textuur, smeltgedrag, koudebeleving en vriespunt verlagend effect. Een ‘ijsje’ klinkt eenvoudig, maar is feitelijk een technisch complex product. Deze cursus geeft je de noodzakelijke kennis en inzicht, maar ook inspiratie, om zelf nieuwe recepturen te ontwikkelen of bestaande recepturen te verbeteren. Deze theorie heb je echt nodig om hiermee te kunnen spelen en ook te begrijpen waar de uitdagingen liggen en hoe je die kunt oplossen. Het IJsvak ontwikkelt zich steeds verder als gevolg van nieuwe voedingtrends en nieuwe en verbeterde voedingsmiddelen zoals plantaardige proteïnen. Om je als ambachtelijk ijsbereider blijvend te kunnen onderscheiden, heb je deze verdiepende kennis echt nodig om je ‘eigen’ ijssmaken te ontwikkelen. Deze cursus geeft je hiervoor de noodzakelijk kennis en 'boost'!
De Cas Spijkers Academie volgt er 10tallen masterclasses per jaar. De kwaliteit van de lessen is enorm hoog en het wordt in varierende didactische werkvormen aangeboden. De docenten zijn echt vakspecialisten.
Fijne plek om veel kennis op te doen over ijs en chocolade. Leuke workshops en cursussen met ervaren docenten en gastdocenten!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid