Ons vlees is geschikt voor alle rassen en bezorgt elke hond de juiste dosis energie. Het vlees is voor honden van elke leeftijd., dus van pup tot senioren.
Waarom vers vlees
Domesticatie van wolf tot hond.
Een hond is, net als zijn voorouder de wolf, een vleeseter (carnivoor). Eigenlijk is er wat dat betreft door de eeuwen heen weinig aan de hond veranderd. Het gebit en het spijsverteringssysteem van onze hedendaagse honden zijn eigenlijk nog voor 99% als dat van de wolf. Het menu van de wolf bestaat voor het grootste gedeelte uit vlees in de vorm van zelf gevangen prooien.
Dat betekent een dieet van veel spiervlees, orgaanvlees, vet, maar ook van hele botten. De wolf haalt zijn energie dus voor het grootste gedeelte uit eiwit en vet.
Wat is een Kant-en-Klaar Vers vlees?
Of KVV (de afkorting). Vers vlees is dus een kant-en-klaar en compleet, geproduceerde rauwe, verse voeding. Omdat deze voeding in de vriezer bewaard wordt, hoeft het niet te worden geconserveerd met conserveringsmiddelen en worden er ook geen antioxidanten, geur en kleurstoffen toegevoegd.
Wat zit er in?
De grondstoffen voor het Huntershome Hondenvoer worden rechtstreeks van EG. Slachthuizen betrokken. Dit betekent dus dat onze grondstoffen absoluut vers zijn en tevens door de Voedsel en Waren Autoriteit (N.V.W.A.) gekeurd zijn. Tijdens de productie van het Huntershome Hondenvoer worden geen kleur- of smaakstoffen toegevoegd. Ook gebruiken wij geen conserveringsmiddelen.
De kant-en-klaar vers vleesvoeding bevat dus vlees, orgaanvlees, gemalen botten (voor de calcium, vetzuren en mineralen).
Na productie wordt het vlees verpakt en direct in een shockvriezer geplaatst. Dit houdt in dat het vlees diepgevroren wordt bij een temperatuur van -38 graden Celsius. Hierbij wordt er een koude wind door de vriezer geblazen om het product zo snel mogelijk diep te vriezen. Hierdoor wordt de goede kwaliteit en versheid behouden.
Ontgiften:
De betekenis van ontgiften is het kwijtraken van gifstoffen of de gevolgen daarvan. We kunnen ontgiftingsverschijnselen waarnemen zoals braken, diarree, slechte adem, jeuk, loop ogen en looporen, gezwellen en woekeringen, om er een aantal te noemen. Wanneer uw dier net begint met verse voeding te eten, zal zijn lichaam beginnen met het ontgiften. Dit omdat het voedingsstoffen tot zijn beschikking krijgt om aan een gezond gestel te werken, en niet langer bezig is om ziekte te onderdrukken. Sommige dieren hebben het sterker dan anderen.
Het ontgiftingsproces kan meteen beginnen of na een aantal dagen, weken of maanden, wanneer het lichaam van het dier gezond genoeg is om het aan te kunnen. Gewoonlijk zal een lichaam de gifstoffen naar buiten werken middels plekken die al ziek zijn. Zo zal een hond die bijvoorbeeld al last heeft van zijn huid, ontgiften door de huid. In het begin lijkt het alsof de jeuk en de lichaamsgeur verergeren. Dit komt omdat het systeem van binnen uit geneest en de gifstoffen door de huid verwijdert uit het lichaam. Dit heeft bij ieder dier een andere hoeveelheid tijd nodig. In ieder geval is het zo dat dieren die verse voeding eten zich in een opwaartse spiraal bevinden, en dat ze dag na dag een beetje vooruit gaan.
Bij dieren die antibiotica, anti-histamine, hormonen of corticosteroïden gebruiken, lijkt het een tijdlang alsof alle problemen over zijn, omdat deze geneesmiddelen de ziekte onderdrukken. Het komt echter altijd terug en zelfs erger dan eerst, wanneer u het gebruik van de medicijnen stopzet. De bijwerkingen van bepaalde medicijnen kunnen dodelijker zijn dan de ziekte.
Al met al verse en rauwe voeding is beter en je spaart veel dierenarts kosten uit! Om een hond een zo goed mogelijke start te geven, is het dus essentieel om rauwe en verse voeding aan de hond te geven. OOK aan de pup! Bij voorkeur worden honden al bij de fokker groot gebracht op vers/rauw vlees. Deze honden hebben, in vergelijk met brok-honden, een grote voorsprong op hun brok-etende vriendjes
Overstappen van Brok naar Rauw
Mensen die hun hond een overstap willen laten maken van brokken naar vers vlees, kunnen nog wel eens tegen problemen aanlopen.
Een van de meest gehoorde klachten is diarree. Je moet je realiseren dat een hond die altijd brokken heeft gegeten, zwakke darmen heeft. Hij moet dus eerst wennen aan vers vlees. Want, het is 180 graden ander voedsel. Het is rauw, het is vers, het bevat (goede) bacteriën, enzymen en vlees verteert heel anders dan brokken.
De maag en darm van de hond kunnen dus erg "schrikken" van ineens zoveel ander voedsel en aan de diarree gaan. Veel honden hebben hier overigens geen last van en deze kunnen "cold turkey" worden overgezet.
Maar, wat als de hond WEL diarree krijgt? Of wat nou als je al weet dat je hond gevoelige darmen heeft? Oudere honden of honden met een gevoelig spijsverteringssysteem: daar kun je het beter langzaam bij aanpakken.
De aller langzaamste manier (en dit is echt voor honden die buitengewoon gevoelig zijn):
Overstap schema:
Dag 1 & 2
Geef drie kwart brokken en 1 kwart vers vlees. Het kwart vers vlees overgiet je met gekookt water.
Dag 3 & 4
Geef de helft brokken en de helft vers vlees. Deze helft vers vlees overgiet je wederom met gekookt water.
Dag 5 & 6
Geef een kwart brokken en drie kwart vers vlees. Het vers vlees overgiet je wederom met gekookt water.
Dag 7 & 8
Geef alleen nog vers en overgiet nog steeds met gekookt water.
Dag 9
Geef 1 kwart rauw en 3 kwart overgieten met gekookt water.
Dag 10
Geef de helft rauw en de andere helft met gekookt water.
Dag 11
Geef drie kwart rauw en het resterende kwart met gekookt water.
Vanaf dag 12
Geef vers vlees helemaal rauw.
Boerkensleen 18, Roosendaal
Tel.: 0165 - 520 777
GSM: 06 - 22 0 22 146
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 u
zaterdag 9.00 - 14.00 u
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid