facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hunebedcentrum

Geschiedenis

Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland.Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum. Op het terrein van het Hunebedcentrum staat een reconstructie van een steentijdhuis met bijbehorende oertuin, de keientuin en een graanspieker.GeschiedenisHet Hunebedcentrum maakt deel uit van de stichting Borger, Prehistorisch Hart van Nederland, opgericht in 1959. Het museum begon in 1982 in het Armenwerkhuis aan de Bronnegerstraat in Borger. In 1984 kreeg het de naam Nationaal Hunebedden Informatiecentrum. Op 27 mei 2005 werd een geheel nieuw Hunebedcentrum geopend door prinses Margriet. Het schetsontwerp van het nieuwe gebouw werd gemaakt door de architect Aldo van Eyck, bekend van onder meer het Burgerweeshuis in Amsterdam. Hij overleed in 1999. Zijn weduwe Hannie van Eyck-van Roojen heeft samen met architect Abel Blom het oorspronkelijke ontwerp gerealiseerd. Het restaurant is gemeubileerd met stoelen en tafels ontworpen door Alvar Aalto. In november 2015 werd bekend dat het centrum wederom een facelift zou ondergaan.

Adres: Borger, Drenthe, Netherlands
Stad: Borger



op zoek naar gerelateerd: hunebedcentrum korting, hunebedcentrum geplande evenementen, entree hunebedcentrum, plattegrond hunebedcentrum, hunebedcentrum borger honden, hunebedcentrum museum, hunebedcentrum borger openingstijden, hunebed borger gratis
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Hunebedcentrum Hunebedcentrum 102 meter Het Hunebedcentrum zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste...
Recensies
Als ik niet toevallig in de buurt was geweest was ik er zeker niet zijn gegaan, daarvoor trekt het onderwerp mij te weinig. Ik zou het niet snel aanraden als een reisdoel, want het museum is tamelijk achterhaald en er moet nodig in geïnvesteerd worden. Het onderwerp is het meer dan waard. Nog nooit heb ik zo’n theatrale en leuke ontvangst gehad. En toen ik buiten het hele grote hunebed 24 lang werd ik toch wel even stil. Was blij dat ik er even geweest ben
Leuk museum ,ook voor kinderen. De kleinste 4j was net iets minder geïnteresseerd in de verschillende stadia maar vond de interactieve opstellingen wel leuk. Er is een klein blotevoetenpadje buiten, een speurtocht, doe-activiteiten en er is veel te zien. Voor de volwassenen heel interessant en voor de kleintjes doen ze ook hun best. Wij gingen met een 4 en 6jarige. Mss is het net iets interessanter als ze een klein beetje ouder zijn.
Ik kom uit Assen maar ben hier nog nooit geweest. Als ik hier eerder van af wist was ik zeker vaker geweest. Het museum is niet heel groot maar groot genoeg om je een uurtje te vermaken. Voor kinderen ook erg leuk. Voor mij begon de echte pret pas in het park. Erg mooi en verrassend groot park om te wandelen en terug te gaan in de tijd. Helemaal op een rustige dag is dit heel ontspannend. Als slotstuk de grootste hunebed van Nederland bekeken. Erg indrukwekkend zo groot.
Leuk museum waarbij er veel te leren is over de verschillende tijdperken. Bovenin het museum is een gedeelte waar kinderen zich kunnen vermaken. Op de begane grond is er een korte film over hunebedden. Voor de rest zou ik er geen uren verblijven. Daar is het te saai voor. Het parkeergedeelte achterin is ruim opgezet. Bekijk ook de 2 mammoeten bij het mammoetenpad.
Geweldig voor kids en aardige mensen ook die veel vertellen. Echter binnen in de informatie centrum en de film die ze laten zien, zijn erg magen qua informatie. In een poging om meer interactief te worden, is er veel informatie verdwenen of verborgen geraakt. Dat is een beetje jammer vanwege al die goede mensen en bedoelingen.
Leuk middaguitje voor iedereen. Heel leerzaam voor jong en oud. Voor de kids is er leuke quiz waar ze een diploma voor krijgen. Af en toe was het onduidelijk waar je heen moest. Cafe viel qua kaart een beetje tegen waardoor we enkel een drankje hebben genuttigd en elders een hapje gedaan.
Makkelijk te bereiken, door het dorpje Borger. Parkeerplaatsen aanwezig. Ook makkelijk te bereiken te voet vanaf roompot Hunzedal. Leuke museum voor de Kids veel te zien en interactief. Veel uitleg en medewerkers die uitleg geven. Ook kan je een speurtocht doen. Horeca is okay, beperkte kaart maar wel iets lekkers gevonden. Allergenen kaart was alleen niet op orde maar we zijn eruit gekomen.
Ga honderden jaren terug in de tijd en ontdek hoe je voorouders leefde. In dit museum krijg je daar zicht op. Met realistische beelden en opstellingen krijg je het idee hoe ze, waarschijnlijk kort, leefden. Ook buiten is er van alles te vinden. Hoe je eerder in de stenen hunebedden en later in huizen leefden. zou jij zo kunnen leven? weg van je mobiel en scherm? ontdek het hier!
Zeer interessant voor jong en oud. Mooi en ruim opgezet museum met duidelijke uitleg. Tip! Laat de kinderen de vragenlijst afwerken en zo leer je er zelf ook nog wat van. Je kan je er makkelijk 2 a 3 uur vermaken. Het grootste Hunenbed staat om de hoek en is ook zonder museum te bezoeken. Gratis parkeren.
Super leuk themapark, vooral voor kinderen! Spreekt zeer tot de verbeelding. Kleindochter van 9 had op school net van alles geleerd over de prehistorie en dat zag ze hier tot leven komen. Ze keek haar ogen uit. Je maakt een wandeling door het park en komt daarbij door verschillende tijdperken waar van alles te zien is uit de betreffende tijd. De bijbehorende informatie wordt er steeds, in 3 talen Nederlands, Engels en Duits, op goed leesbare en begrijpelijke borden, bijgeplaatst. Leuk ook dat er acteurs rondlopen die eruit zien en doen alsof ze uit de Steentijd komen. Het grootste hunebed van Nederland en ook de talloze stenen en keien op het keienveld, liggen net buiten het themapark en kun je bezoeken zonder er entreegeld voor te hoeven betalen. Mijns inziens helemaal terecht; het gaat tenslotte om cultureel erfgoed dat van ons allemaal is.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid