facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hunebedcentrum

Adres: Bronnegerstraat 12, 9531TG Borger, Drenthe, Netherlands
Telefoonnummer: +31 599 23 63 74
Stad: Borger
Route: Bronnegerstraat 12
Postcode: 9531TG



op zoek naar gerelateerd: Plattegrond Hunebedcentrum, Borger centrum winkels, Waar is het Hunebedcentrum, Overdekt winkelcentrum Borger, Hunebedden informatie, Openluchtmuseum Borger, Hunebedcentrum openingstijden, Borger centrum
Recensies
Het Hunebedcentrum zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het Hunebedcentrum.
Nu in corona tijd is alles gesloten, dus wellicht ook geen volledig beeld. Maar het buiten deel vonden wij niet spectaculair. Het zijn... Stenen. Veel stenen. Waar kinderen op klimmen en foto's maken waarop ze de sterkste man of vrouw van de wereld lijken. Wij hebben er 40 km voor gefietst en... Tja. We hebben het gezien.
Als je de bordjes leest waar ze allemaal wegkomen wordt het toch wel interessant. Goede parkeervoorziening, netjes en schoon.
We vonden er eigenlijk niet zoveel aan, maar alles is nu met corona ook dicht natuurlijk...
Ik was hier nog nooit geweest. Maar nu in deze tijd toch in eigenland op vakantie. Het is leuk voor de Kids. Stukje geschiedenis van Nederland. Leuk opgezet leuk museum.
Diorama van het Hunebedmuseum is het bezoek zéér aan te bevelen. Mooie kijk op het leven in de oudheid.
Erg leuk voor jong en oud, kennis opdoen, de grootste hunnebed en van oertijd naar ijzertijd en de nieuwe tijd, wordt allemaal in beeld gebracht, nagebouwd, besproken, ook in spelvorm... genoten!
Leuk museum voor jong en oud. Ze hebben duidelijke richtlijnen in deze periode. Ideaal om met tijdslot naar binnen te kunnen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid