facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hunebed Centrum

Hunebed Centrum

Geschiedenis

Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in het Drentse dorp Borger, op een steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland.Het museum beschikt over een museumwinkel, een museumcafé en een kenniscentrum. Op het terrein van het Hunebedcentrum staat een reconstructie van een steentijdhuis met bijbehorende oertuin, de keientuin en een graanspieker.GeschiedenisHet Hunebedcentrum maakt deel uit van de stichting Borger, Prehistorisch Hart van Nederland, opgericht in 1959. Het museum begon in 1982 in het Armenwerkhuis aan de Bronnegerstraat in Borger. In 1984 kreeg het de naam Nationaal Hunebedden Informatiecentrum. Op 27 mei 2005 werd een geheel nieuw Hunebedcentrum geopend door prinses Margriet. Het schetsontwerp van het nieuwe gebouw werd gemaakt door de architect Aldo van Eyck, bekend van onder meer het Burgerweeshuis in Amsterdam. Hij overleed in 1999. Zijn weduwe Hannie van Eyck-van Roojen heeft samen met architect Abel Blom het oorspronkelijke ontwerp gerealiseerd. Het restaurant is gemeubileerd met stoelen en tafels ontworpen door Alvar Aalto. In november 2015 werd bekend dat het centrum wederom een facelift zou ondergaan.

Adres: Bronnegerstraat 12 , Borger 9531 TG, NL
Telefoonnummer: 0599 236 374
Stad: Borger
Route: Bronnegerstraat 12
Postcode: 9531 TG


Openingstijden

Maandag: 10:00-17:00
Dinsdag: 10:00-17:00
Woensdag: 10:00-17:00
Donderdag: 10:00-17:00
Vrijdag: 10:00-17:00
Zaterdag: 11:00-17:00
Zondag: 11:00-17:00


op zoek naar gerelateerd: hunebedcentrum korting, hunebedcentrum borger honden, hunebed borger gratis, hunebedden borger wandelroute, entree hunebedcentrum, hunebedcentrum geplande evenementen, hunebedden bezoeken, grootste hunebed
Recensies
In het centrum ligt het grootste hunebed, D 27, van Drenthe. Zeker een bezoekje waard. Ook het stenen veld is aangenaam om doorheen te kuieren. Deze twee bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken, evenals de 2 levensgrote, uit riet bestaande mammoeten, even verder op. Er is gratis parking, en een ruime cafetaria. Het centrum zelf is ook toegankelijk mits betaling. Als je het centrum wil bezoeken, kan je best even de site bekijken, aangezien er elke dag andere activiteiten gepland worden.
Prachtige locatie om te bezoeken met mooi weer. Het museum zelf is niet heel groot maar wel mooi ingericht. Buiten is een mooi wandelgebied met daar ook het grootste Hunebed van Nederland, maar ook een wandelroute met informatie over hoe de mensen er vroeger leefde en een gesteentetuin. Sinds er veel buiten is, is het wel aan te raden op een mooi weer dag te gaan omdat het anders vrij prijzig is als je alleen binnen kunt wandelen. Maar ben je in de buurt is het absoluut een bezoekje waard.
Vandaag met onze kleinkinderen naar het centrum geweest, ze vonden het geweldig. Het was voor ons niet de eerste keer maar wel de nodige jaren geleden. Wat een metamorfose heeft het park onder gaan. De uitleg, de film, de doe dingen voor de kinderen maar ook voor ouderen . Een goed restaurant aanwezig, vriendelijke bediening heerlijke lunch. Prachtige opzet en er wordt nog steeds bij gebouwt. Zeer leerzaam ook de wijze waarop men het brengt voor jong en oud. Echt een aanrader.
Erg leuk opgezet museum maar net iets teveel gericht op kinderen. Echt leuk zijn de nagebouwde boerderijen uit diverse tijden. Erg indrukwekkend. En natuurlijk de grootste hunebed van Nederland die gelukkig niet naast het museum ligt maar apart in een klein bos ernaast. Dit wel zeker iets waar iedereen die in de geschiedenis van ons land is geïnteresseerd eens heen moet.
Vrij prijzig. Het museum binnen is leuk ingericht en interactief. Hierdoor ook leerzaam voor de jeugd. Boerderijen leuk om te bezoeken, maar iets meer info / om te doen zou leuk zijn. Grootste hunebed is gewoon interessant om eens te zien.
Leerzaam en leuk! Toen wij er waren was het oertijd weekend. Was fantastischBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Het Hunebed centrum in Borger, daar waar het grootste hunebed van Nederland is te vinden ca. 22 m lang Het is een museum waar je met een museumjaarkaart gratis naar binnen kan helaas gaat dat niet met een VIP kaart van de vriendenloterij. De intreeprijs voor volwassenen is 13,50 euro per persoon en 7,00 euro voor kinderen van 4 tot 11 jaar Dit museum begint met een film over een opgraving bij een hunebed in Duitsland waar medewerkers van dit museum bij betrokken zijn, een leuke film, alleen zou ik graag nog beter geïnformeerd willen worden over het ontstaan van de hunebed, want dat komt helaas wat minder aan bod. Wat wel goed naar voren komt is het verhaal van het trechterbekervolk, dit zijn de mensen die als ik het goed begrepen heb niet de hunebedden hebben gebouwd maar hier wel gebruik van hebben gemaakt om offers te brengen en dingen te vieren en die toendertijd leefden in ons kikkerlandje. Deze mensen zijn zo genoemd, omdat men bij de hunebedden vondsten hebben gedaan van potjes die gedraaid waren in de vorm van een trechter. Ook in het buitengebied van het museum wordt er meer duidelijkheid gegeven hoe men in deze tijd leefde en hoe men omging met het veengebied wat best wel interessant is als je weer een stukje van de Nederlandse geschiedenis wil opsteken. Kortom een interessant museum over een stukje Nederlandse geschiedenis in combinatie van het gebruik van Hunebedden.
Ik kom uit Assen maar ben hier nog nooit geweest. Als ik hier eerder van af wist was ik zeker vaker geweest. Het museum is niet heel groot maar groot genoeg om je een uurtje te vermaken. Voor kinderen ook erg leuk. Voor mij begon de echte pret pas in het park. Erg mooi en verrassend groot park om te wandelen en terug te gaan in de tijd. Helemaal op een rustige dag is dit heel ontspannend. Als slotstuk de grootste hunebed van Nederland bekeken. Erg indrukwekkend zo groot.
Informatief gezins uitje. De scenes zouden geupdate kunnen worden. Zodat je van donkere scène naar donkere scène loopt. Met een oortje komt het verhaal nog beter over. Het is v nu leuk om te zien. En ervaren ook het buiten gebied.
Vroeger in de geschiedenisboeken van school over gelezen en de plaatjes gezien nu 35 jaar later eens in het echt bezocht. Leuk om eens gezien te hebben. Wel jammer dat er een constant komen en gaan is van mensen die ook een kijkje komen nemen waardoor je niet echt de gelegenheid krijgt om een leuke foto te maken met je gezinnetje.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid