facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Info

Het aanbod van hulpverleningspraktijk Voluitleven bestaat uit lichaamsgerichte therapie, relatietherapie, EFT en tantra.

Geschiedenis

Betaalt het investeren in jezelf zich altijd terug?
Je overweegt op dit moment de stap te zetten om in therapie te gaan. Je bent gemotiveerd om aan jezelf te werken. Je bent bereid emotioneel en financieel in jezelf te investeren. Je bent op zoek naar een professionele lichaamsgerichte therapeut, die kwaliteit kan bieden. Dat maakt dat investeren in jezelf resultaat zal hebben.

Waarom individuele lichaamsgerichte therapie?
● Om vrijer te worden van angst, fobie of trauma;
● Om psychosomatische klachten kwijt te raken;
● Om belemmerende denkpatronen op te ruimen;
● Om weerbaarder en assertiever te worden;
● Om talenten en kwaliteiten te ontwikkelen;
● Om ruimte te maken voor ontspanning en plezier;
● Om gewenste relaties aan te gaan en/of te herstellen;
● Om meer te genieten van intimiteit en seksualiteit;

Wat is het principe van lichaamsgerichte therapie?
In het dagelijkse leven moeten we ons vaak vermannen of schrap zetten vanwege moeilijke situaties, waarin we ongevraagd verzeild zijn geraakt. Ons lichaam kan dan op slot raken, waardoor we in ons hoofd schieten.
Door letterlijk in beweging te komen en stil te staan bij wat zich op dat moment in jou afspeelt komen gevoelens en emoties vrij. Je lichaam wordt als ingang genomen. Jouw ervaring staat centraal in de sessie. Het zelf voelen, zelf ervaren en zelf doen in een veilige therapeutische setting heeft een helende uitwerking. Je spreekt je uit, krijgt zicht op hoe je het anders wilt. Je ondersteunt jezelf door concreet te handelen.

Wat verandert er bij jou door de therapie?
Je voelt je lichamelijk beter. Je bent emotioneel en mentaal flexibeler geworden. Je uit je gemakkelijker, voelt intensiever en zit meer in je lichaam. Je beheerst je gedachten, emoties en energie beter. Je ervaart meer plezier, voldoening en zingeving in je dagelijkse leven.

Wat onthult jouw lichaam als je hier naar luistert?
Wat zegt je lichaam...wat is jouw karakter en wat heb je aangeleerd...wat zijn jouw kwaliteiten en beperkingen...wat voor emoties druk jij weg...welke patronen hebben zich bij jou ontwikkeld...welke innerlijke beperkende overtuigingen draag je met je mee....wat is jouw basisgevoel en basisthema in dit leven...wat is jouw overlevingsmechanisme...Hoe is het contact met jezelf...wat is jouw levensopdracht..

Welke lichaamsgerichte methodieken worden toegepast?
● Bio-energetica ● Bodyreading ● Energetic circle ● Gestaltdialoog ● Gespreksvoering ● Karakterstructuren ● Neo-Reichiaans ademen ● Psychodrama ● Systeemopstellingen ● Tantra ●

Wat houdt relatietherapie in bij Caroliene de Gruijter?
Hier wordt naar gekeken; is er nog genoeg liefde voor elkaar? Wil je als stel graag bij elkaar blijven, maar lukt het niet meer er eensgezind uit te komen? Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan biedt relatietherapie nieuwe inzichten en handvatten om de liefdesdraad weer op te kunnen pakken. Voor deze stap is tijd en moed nodig. Zijn jullie beiden gemotiveerd, dan is de kans van slagen het grootst. Mijn uitgangspunt is dat jullie relatie waardevol is en zeer de moeite waard om wat scheef is gegroeid weer samen recht te zetten.

Wat leer je samen tijdens relatietherapie?
Je leert hoe je meer vanuit je hart in de relatie kunt staan en hoe je herstel kunt bewerkstelligen. De focus ligt op de verbinding, op het (her)ontdekken en (her)waarderen van elkaar binnen de relatie en op het inzetten van beider kwaliteiten om als geliefden weer tot bloei te komen. Nogmaals, de eerste voorwaarde hierbij is om dit traject samen aan te willen gaan. De tweede voorwaarde is de bereidheid te hebben hier tijd voor vrij te maken en je aan de thuisopdrachten te houden. Dan bereik je het meest!

Waarom scheidingsbegeleiding en aandacht voor het na- huwelijk?
Ook als jullie niet bij elkaar willen blijven is het in het belang van de kinderen, maar ook voor jullie zelf, om tijdens dit proces overeind te blijven, en de verbintenis op een verantwoorde wijze te beëindigen. Vaak kampen partners met teveel onderlinge spanningen om dit op een respectvolle, vruchtbare manier voor elkaar te krijgen. Krijg je geen medewerking van je (toekomstige) ex-partner, dan kun je je ook individueel aanmelden. Dit levert zeker iets op.

Wat houdt het traject scheidingsbegeleiding in?
Het traject bestaat uit zo'n drie tot zes sessies. Je onderzoekt samen hoe je het contact nieuw vorm kunt geven in het na- huwelijk. Het belang en het welzijn van de kinderen staat voorop. De ervaring leert dat dit in de komende jaren haar vruchten af gaat werpen. Je leert op een effectieve manier de kinderen buiten jullie strijd te houden. Je wordt je er namelijk bewust van hoe pijnlijk het voor de kinderen is aan jullie strijd blootgesteld te worden, hoe ze in een loyaliteitsconflict terecht kunnen komen en wat dit met hen doet. Door te leren op een gezonde wijze met je ex-partner in gesprek te blijven, bescherm je de kinderen tegen het oplopen van trauma’s, en zaken als schoolabsentie, drank- of drugsgebruik, vervroegde seksuele interesse, provocerend gedrag en depressie. Dat is het waard.

Waarom EFT (Emotional Freedom Techniques)?
Ongewild beïnvloeden trauma's, psychosomatische klachten, angsten, nare gebeurtenissen en verslavingen het dagelijkse functioneren. De levenskwaliteit gaat hierdoor achteruit. Door de verstoring van het systeem van lichaam en geest ontstaan velerlei klachten, die maar niet verdwijnen. Hoe je je ook inzet om je van die ellende te bevrijden, het blijft in en aan je kleven.

Hoezo is EFT een goede interventiemethode?
EFT is een eenvoudige doch zeer krachtige techniek, waarmee relatief snel goede resultaten kunnen worden behaald. Het grote voordeel van EFT is dat emotionele betrokkenheid met het probleem al voldoende is om pijn en stress te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Het is dus niet nodig om alles weer te gaan herbeleven.

Waarom een erkend EFT therapeut in de arm nemen?
Begeleiding van een gecertificeerd EFT therapeut is zeer aan te bevelen wanneer je last hebt van trauma’s en hardnekkige klachten, omdat het ondergaan van een niet voldoende afgestemde behandeling de problemen zelfs kan verergeren. EFT wordt daarnaast succesvol ingezet bij fobieën, psychische en psychosomatische klachten, belastende emoties, ziekte, pijn, burn-out, rouwverwerking, seksuele problemen, verslavingen, dwanggedachten en dwanghandelingen. Het positieve resultaat van een EFT behandeling is vrijwel altijd van blijvende aard.

Wat kan tantra toevoegen aan jouw liefdesleven?
● Je gaat je meer vrouw / man voelen ● Je leert contact te maken met jouw eigen sensualiteit en seksualiteit ● Je leert vanuit zachtheid en liefde verbinding te maken met de ander ● je leert je levensenergie - ook wel seksuele energie genoemd - wakker te maken en te vergroten ● Je maakt kennis met je innerlijke man en vrouw ● Je lichaam wordt gevoeliger en toegankelijker voor sensualiteit, erotiek en seksualiteit ●

Wat is de duur van de lichaamsgerichte therapie, relatietherapie, scheidingsbegeleiding, EFT en tantra?
Dat hangt af van de aard van je problemen, wensen en mogelijkheden. Heb je een concreet probleem, dan volstaat vaak een reeks van drie tot zes sessies. Een diepergaand proces van zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling vraagt doorgaans meer tijd.



"Caroliene Rangeeni de Gruijter is lichaamsgericht registertherapeut. Haar aanbod bestaat uit individuele lichaamsgerichte psychotherapie, traumaverwerking, relatietherapie, tantra voor stellen, relatieverdieping, tantra voor vrouwen heling van vrouw-zijn, intimiteit, sensualiteit en seksualiteit."
Adres: Heratemaheerd 24, 9737 MT Groningen
Telefoonnummer: 06 173 228 59
Stad: Groningen
Route: Heratemaheerd 24
Postcode: 9737 MT


Openingstijden

Maandag: 12:30 - 21:30
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 12:30 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Puntcirkel Puntcirkel 1 km Bij Puntcirkel kun je terecht voor aura en chakra healing, counseling en bach bloesem...
Stemmingmakerij Stemmingmakerij 1 km Stemmingmakerij biedt muziektherapie voor kinderen en volwassenen en muziekworkshops ...
De Koning Te Rijk,  Shiatsu Therapie,  Massage, Zacht werken coaching De Koning Te Rijk, Shiatsu Therapie, Massa... 2 km Jannet neemt echt de tijd en stemt de behandeling af op je lichaam en wensen. Ik kom ...
Fonqle. Fonqle. 3 km Bij Fonqle. ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar manieren om je menta...
STOOT STOOT 4 km Wij helpen jongvolwassenen weer een plek te vinden in de samenleving. Onze programma'...
SadaSiva SadaSiva 6 km SadaSiva is een gespecialiseerde yoga & therapie praktijk voor kinderen en volwassene...
Intraspekt . Life Counseling - Mediation - Teamcoaching Intraspekt . Life Counseling - Mediation - T... 7 km Wil jij het ánders? Heb je bijvoorbeeld een conflict, heb je een langlopende kweste...
Spirituele Verdieping Spirituele Verdieping 7 km Spirituele Verdieping biedt jou spirituele ondersteuning aan in de vorm van coaching,...
Onderling Sterk Steunpunt provincie Groningen Onderling Sterk Steunpunt provincie Groninge... 7 km Onderling Sterk is een onafhankelijke belangenvereniging door en voor mensen met een ...
Succeed in Recovery Succeed in Recovery 24 km certified interventionist | certified recovery coach | recovery companion | safe pass...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid