facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Huisartsenpost Gelderse Vallei

Huisartsenpost Gelderse Vallei
"Huisartsenpost Gelderse Vallei in Ede verleent spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren. De huisartsenpost is er voor klachten die niet kunnen wachten tot het volgende spreekuur van uw eigen huisarts.De huisartsenpost is alleen doordeweeks geopend van 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende ochtend, in het weekend en op feestdagen. Tijdens kantooruren belt u voor spoedeisende huisartsenzorg uw eigen huisarts op de spoedlijn."
Adres: Willy Brandtlaan 10 , Ede gld 6716 RP, NL
Telefoonnummer: 0318 200 800
Stad: Ede gld
Route: Willy Brandtlaan 10
Postcode: 6716 RP



op zoek naar gerelateerd: Huisartsen Gelderse Vallei, Huisartsenpost Veenendaal, Huisartsenpost Wageningen, Huisartsenpost telefoonnummer, Huisartsenpost Veenendaal weekend, Huisartsenpost Renkum, Huisartsenpost Lunteren, Huisartsenpost Bennekom
Recensies
Flinke keelamandelontsteking en eerst een afspraak kunnen maken. Na een half uur teruggebeld dat ze dachten dat het toch niet zo erg was dus met paracetamol zal het wel over gaan. Terwijl ik al aangegeven had dat ik 8 van die dingen op had en ik niet meer kan slikken/eten/drinken en koorts heb. Ik wist niet dat je via telefoon al kon zien of het ernstig is maar blijkbaar kunnen deze artsen dat wel. Waardeloos.
Ondanks alle negatieve reviews was ik positief verrast. Dame aan de telefoon was erg vriendelijk wel 10 min wachttijd en kon ik een afspraak krijgen omdat ik flink pijn had. Ook de dame achter de balie was vriendelijk en ondanks dat ze van de spoedeisende balie was hielp ze me voor de huisartsen post. De arts was erg kundig en heel vriendelijk ik ben goed geholpen en gerust gesteld.
Waar moet ik beginnen? Een paar dagen geleden naar de huisartsenpost gebeld met flink wat pijn in mijn zij. Mevrouw aan de telefoon beweerde dat zij aan mijn stem kon afleiden dat er niets aan de hand was. Ik moest maar een paracetamol gebruiken en niet gaan bellen. Ik had dus een waarzegster aan de telefoon, want ze kon via de telefoon alles bepalen. Wat dus ook gebeurde. Mijn moeder belde nogmaals en die werd ook afgepoeierd. Met pijn en moeite wilde de telefoniste mij doorschakelen. Een arts belde mij terug, maar die kon niets voor mij betekenen. Ik heb nog nooit gehoord dat je aan iemands stem kan horen of er iets aan de hand is. Waar gaat dit heen? En stel je eens voor dat mijn moeder ziek wordt? Krijg ik dit weer voor mijn kiezen? Wat een verschrikkelijke gedachte. Ik denk voortaan drie keer na alvorens ik bel.
Gisteravond geholpen door vriendelijke mensen aan de telefoon. Konden langskomen met dochter. Superaardige dokter legt precies uit wat er aan de hand was. Ik zeg prima.
Langs geweest met mn moeder en ‘geholpen’ uiteindelijk stonden wij na 10 minuten weer buiten. Gingen uit van ‘spierpijn’. Situatie is nu alleen maar erger geworden en weer naar huis gestuurd tot dat de huisarts ons zal door verwijzen naar een cardioloog…. Het is echt drie keer niks. Luisteren naar je verhaal en dan mag je weer naar huis. Geloof best dat iedereen daar werkt met de beste bedoelingen. Maar iemand die aangeeft dat ze ziek is niet ‘beter’ willen helpen gaat voor mij te ver… Ooit zei een arts tegen mij dat dit gekscherend het ‘Gelders Ravijn’ wordt genoemd… Ben benieuwd of hij gelijk zal krijgen in deze situatie….
Heb 19 april gebeld dat ik was gevallen in de sauna in Zutphen en had vreselijk veel pijn en kon mijn arm niet meer bewegen .De HAP in Ede gebeld of ik op de terugweg mocht langskomen maar dat kon niet ik moest thuis maar een aspirine nemen .Wederom zei ik erg veel pijn te hebben en ik moest dan maar de HAP in Zutphen bellen en ik vroeg wat ik moest doen als die zeiden dat ik naar Ede moest bellen . Nou dan kon ik terugbellen maar gaf geen garantie dat ik dan kon komen . Ik heb de Hap in Zutphen gebeld en en daar werd ik meteen geholpen en bleek er een breuk in mijn elleboog te zitten .Bedankt Ede voor jullie misplaatste hulp en wees gelukkig met de 35 euro triagekostten .
Slechte communicatie….snachts nodig voor hulp. Meerdere malen doorverbonden of zelfs opgehangen. Tel nr achtergelaten maar hebben nooit teruggebeld…. Zijn zelf maar naar de spoed gereden.
Een maand heb ik in het weekend contact gehad met de huisartsenpost ivm een mogelijke keelontsteking. Aan de telefoon kreeg ik een mevrouw die het niet nodig vond dat ik naar de huisartsenpost kwam. Naar wat doorvragen van mij kant en aan te geven dat ik niet zomaar belde. Vond mevrouw het nodig om haar stem te verheffen en de telefoon op te hangen. Een beetje empathie lijkt mij op zijn plaats als je in deze functie werkt.
Mijn man belt naar de huisartsenpost met stekende pijn op de borst die niet weg trekt voelt zich er ontzettend slecht bij ,het antwoord ja neem maar een paracetamol en bel straks de eigen huisarts maar, voor goede medische zorg hoef je daar niet te zijn
Vanavond met een mogelijke nekblessure naar de huisartsenpost/spoedpost geweest. Vriendelijk ontvangen aan de receptie overigens ook het telefonisch contact was prima, vervolgens een kwartier later dan de afspraak was naar binnen geroepen door een vreselijk chagrijnige man, die er schijnbaar geen zin in had om te werken. Omdat er nog een man met een klein kind zat te wachten op zijn afspraak van meer dan een uur daarvoor dit ook aangegeven bij deze persoon. 'gaat op basis van de telefonische triage' was het enige dat betrokkene los wilde laten. Korte diagnose, 'twee paracetamol, en even laten genezen. Vragen?'. Nu hou ik wel van snelle communicatie, maar dit was te kort door de bocht. Dus wederom een nare ervaring in de Gelderse Vallei.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid