facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Huis van Hilde

Huis van Hilde

Info

Huis van Hilde is het archeologisch informatiecentrum van Provincie Noord-Holland.

www.twitter.com/huisvanhilde

Geschiedenis

Huis van Hilde is het archeologisch depot van de Provincie Noord-Holland waar zo’n twee miljoen vondsten worden bewaard. De helft van het gebouw is ingericht met een voor publiek toegankelijke museale presentatie over de bewoningsgeschiedenis van dit gebied. Ook zijn er tentoonstellingen over actuele vondsten, een educatieve ruimte voor schoolbezoek, een museumcafé en zalen voor ontvangsten.

Je kunt er een spannende ontdekkingstocht door de archeologie van de provincie maken en mensen ontmoeten uit het verleden. Er zijn zestien levensechte mensfiguren, indrukwekkende reconstructies van skeletten die door archeologen zijn opgegraven. Met forensische technieken zijn de gezichten gereconstrueerd en de kleding is zo getrouw mogelijk gemaakt. Je staat oog in oog met mensen van vroeger .
Duizend bijzondere vondsten illustreren de archeologische rijkdom van de provincie: prachtige sieraden, amuletten, wapens, gereedschap en kook- en eetgerei uit meer dan vijfduizend jaar geschiedenis. Er zijn ook topstukken te zien, waaronder prehistorische kano’s en grote stenen sarcofagen. En er is een doorkijkje naar het depot, waar nog eens twee miljoen vondsten worden bewaard.

Kinderen meer dan welkom
Voor kinderen is er altijd wat te doen. Wil je ontdekken wat archeologie is? Kruip in de huid van een archeoloog en word een echte speurneus in het ArcheoLab, of leef je uit met een van de ArcheoGames. In de vakanties zijn er altijd bijzondere kinderactiviteiten.

Geniet in ons museumcafé en verken de omgeving
Hildes Heerlykhyd, het museumcafé waar je ook zonder entreekaartje terecht kunt, biedt een lekker kopje koffie of thee en verrassende streekgerechten, vaak met een knipoog naar het verleden. Wil je een herinnering mee naar huis? Bezoek onze winkel voor een leuk cadeautje of een spannend boek. De ligging in het Noord-Hollands duingebied maakt Huis van Hilde een perfect start- of eindpunt van archeologische fiets- en wandelroutes. In ons toeristisch informatiepunt in de hal is van alles over de directe omgeving te vinden. Huis van Hilde ligt naast het NS-station van Castricum.



"Huis van Hilde in Castricum is hét archeologiemuseum van Noord-Holland. Zo’n duizend archeologische vondsten en zestien levensechte reconstructies van mensfiguren vertellen het verhaal over de geschiedenis van onze provincie en haar bewoners.Daarnaast registreert en bewaart Huis van Hilde alle bodemvondsten uit Noord-Holland in het archeologisch depot. Daar is zo'n 6 kilometer plankruimte beschikbaar voor de in totaal meer dan 2 miljoen bodemvondsten uit de gehele provincie; van ongeveer 30.000 jaar oude botten van dieren uit de Noordzee tot vondsten uit de Tweede Wereldoorlog."

"Huis van Hilde in Castricum is hét archeologiemuseum van Noord-Holland. Zo’n duizend archeologische vondsten en zestien levensechte reconstructies van mensfiguren vertellen het verhaal over de geschiedenis van onze provincie en haar bewoners.Daarnaast registreert en bewaart Huis van Hilde alle bodemvondsten uit Noord-Holland in het archeologisch depot. Daar is zo'n 6 kilometer plankruimte beschikbaar voor de in totaal meer dan 2 miljoen bodemvondsten uit de gehele provincie; van ongeveer 30.000 jaar oude botten van dieren uit de Noordzee tot vondsten uit de Tweede Wereldoorlog."
Adres: Westerplein 6, 1901NA Castricum
Stad: Castricum
Route: Westerplein 6
Postcode: 1901NA



op zoek naar gerelateerd: Huis van Hilde restaurant, Huis van Hilde reserveren, Huis van Hilde tentoonstelling, Huis van Hilde directeur, Parkeren Huis van Hilde, Huis van Hilde openingstijden, Huis van Hilde collectie, Westerplein 6 Castricum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stichting Werkgroep Oud-Castricum Stichting Werkgroep Oud-Castricum 450 meter Altijd leuk om terug te kijken hoe het vroeger was. Zoveel informatie te vinden.
Stichting Werkgroep Oud-Castricum Stichting Werkgroep Oud-Castricum 453 meter Prima plek om mensen te ontmoeten.
Strandvondstenmuseum Strandvondstenmuseum 536 meter Ontzettend leuk museum met een prachtig terras en vriendelijke eigenaar. Echt een aan...
Recensies
Ik wilde hier al heel lang naar toe en ben blij dat ik nu ben geweest Veel gezien en veel geleerd.Zèker de moeite van een bezoek waard !
Wat een prachtig mooi archeologiemuseum met en perfecte presentatie over het verleden en het heden en toekomst over het leven van de mens en met name hoe ze leefden. Een must om te zien en te lezen!Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijd
Deze museum moet je gewoon gezocht hebben. Zo mooi op gezet en groot
De vaste tentoonstelling is prima maar heeft niet iets extra's waardoor je verrast wordt. De wisselende tentoonstelling doggerland stelde niet veel voor. Koop vooral het boekje van 1 euro dat is interessanter dan de tentoonstelling. Voor kinderen is het wel heel leuk dat er kinderactiviteiten zijn gemaakt waardoor je zelf op ontdekking kan.
Eindelijk een naar het Huis van Hilde Het is gevestigd in een prachtige omgeving. Parkeren is daar geen probleem We waren zeer verrast over wat we binnen zagen aan schatten. Wat hebben we een rijke geschiedenis voor Noord Holland Heel erg interessant om dat zo te zien. Voor de kosten van de toegang hoef je het niet te laten. En wat een enthousiaste medewerkers Er is een garderobe en kluisjes voor je jas of tas , wel moet er €1,00 in.
Top Museum, erg leuk om te bezoeken en te bekijken. Ook voor volwassenen zeer de moeite waard. Heel mooi gedaan allemaal. Komen gauw een keer terug.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Prachtig museum over de historie en archeologie uit je eigen leefomgeving. Prachtig architectonische gebouw, wat superen goed te bereiken is met de trein.
Leuk en informatief voor jong en oud... Slag bij Vroonen Sint Pancras N-H in 1297 tussen Westfriezen en Hollanders was indrukwekkend. De Doggerland tentoonstelling gaat nóg verder terug in de tijd.
Middelgroot museum met archeologische vondsten uit de provincie Noord-Holland. Het museum met vaste en wisseldende collectie toont de archelogische topstukken aan de hand van skeletten en wassenbeelden. Door de levensechte beelden komt de geschiedenis tot leven. Ook de touchscreen bordjes geven voldoende informatie. Het moderne museum is ingeklemd tussen de voor het publiek niet toegankelijke depots met honderden fondsen. Vriendelijke medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden. De voertaal is Nederlands maar alles wordt vertaald naar het Engels en Duits. Voor bewoners uit Noord Holland is het zeker leuk. Je moet uiteraard wel enigszins geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het museum doet zijn best ook kinderen te interesseren voor archeologie. Museumshop en restaurant aanwezig. Voor het museum is een groot gratis parkeerterrein max 3 uur met blauwe schijf en het treinstation van Castricum.
Bij Huis van Hilde hebben ze van gevonden skeletten levensechte reconstructies gemaakt, enorm interessant! En dat is nog maar een deel van wat er te zien en te ontdekken valt
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid