facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Huis Broekhuizen

Geschiedenis

Huis Broekhuizen is een voormalige havezate in de Nederlandse gemeente Doetinchem, gelegen ten noorden van het dorp Wehl dat in 1406 Kleefs gebied werd. Pas in 1816 kwam Wehl bij Nederland. Op de plaats van de voormalige havezate staat tegenwoordig een kleine gelijknamige villa.GeschiedenisDe familie Van Broeckhuysen woonde al eind 13e eeuw nabij de huidige villa. Op luchtfoto's is een duidelijk reliëf te herkennen op de plek van het 12de-eeuwse kasteel. De vroegste vermelding is afkomstig uit het jaar 1380 als Steven van Broickhusen (uit de familie Van Broeckhuysen van Barlham) leenman is van het goed. Uit die tijdsperiode is er sprake van een burcht. Deze burcht bestond uit donjon en voorburcht die beiden apart op een omgracht eilandje lagen. Het eilandje ligt ten zuiden van de huidige villa, bij onderzoek zijn hier middeleeuwse puinresten gevonden. De donjon moet voor het jaar 1735 zijn verdwenen. Op een Kleefse kadasterkaart uit 1735 komt de toren niet meer voor.Het geslacht Broickhuysen blijft anderhalve eeuw eigenaar van de burcht. Uiteindelijk gaat Broekhuizen in 1544 over naar Gijsbert van Ulft en in 1564 naar diens dochter Gijsberta van Ulft. Gijsberta had vijf dochters. De twee oudsten uit haar eerste huwelijk met Evert van Broeckhuysen tot Barlham. In 1625 erft Gijsberta van Broeckhuysen, weduwe van Hendrik van Rouwenoort, al het goed van haar moeder. In 1666 verkoopt haar zoon Gooswijn van Rouwenoort alles aan Hendrick Frederick Bentinck van de Kemnade. Van 1694 tot 1730 is Broekhuizen bezit van Philip Carel vrijheer van Wyllich en Lottum. Waarschijnlijk is de burcht onder hem gesloopt.

Adres: Wehl
Stad: Wehl


Recensies
De groente en fruit zijn hier heerlijk! Misschien wat duurder dan in de winkel maar zonder troep erop en je proeft het verschil! Voor mij geen supermarkt meer. Buy local!
We krijgen wekelijks groente en fruitpakket. Hele goede kwaliteit, je ziet en proeft dat het vers geoogst is. Ook ruim voldoende hoeveelheid voor het aantal personen dat je opgeeft en ook qua prijs erg concurrerend. Kortom win-win-win en ga zo door! :
Eerlijk eten, alles biologisch en met een groot vertrouwen in de klant. Heerlijke groenten!
Mooie locatie, veel keuze aan produkten. Verse boerenkool zo van de stronk, dat vinden we het lekkerst.
Erg tevreden over de kwaliteit van groentepakketten, ook fruit/aardappel/ui mogelijk, Deze zijn opvallend verser dan die van andere aanbieders als Odin en Ekoplaza. Ook veel variatie in het pakket, zelfs in hartje winter als het bij anderen vaak voornamelijk kool is. Omdat t kleinschalig en persoonlijk is is duidelijk meer flexibiliteit mogelijk.
mooie groenten en fruit.. vriendelijke mensen. Achterhoekpakket groenten en fruit uit de regio Achterhoek..eerste pakket gehad en het valt helemaal niet tegen.
Super lekkere aardappelen!!
Klein winkeltje, zelfbediening en afrekenen op basis van vertrouwen waar vind je dit nog?? we komen zekernog eens terug.
Heerlijke groente en veel biologische producten en het vertrouwen in de mens is bij deze boerderij zeker aanwezig
Fijn om hier je groenten en fruit te kopen, fijne mensen en alles lekker biovers!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid