facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hotel/ Restaurant Het Rechthuis a/d Amstel

Info

Het Rechthuis aan den Amstel is een hotel-restaurant in Uithoorn. Ons restaurant ligt aan de Amstel en heeft een warme, ongedwongen sfeer.

Geschiedenis

Overige informatie over de openingstijden.
Lunch Ma - Zo 11.30 - 15.30 (het is wel mogelijk om bittergarnituur of gebak te bestellen nadat de lunchkeuken gesloten is).
Diner Ma - Zo 17.30 - 21.30

Historische feiten van Het rechthuis aan den Amstel:
Het Rechthuis heeft in de loop der eeuwen een belangrijke rol vervuld in de geschiedenis van Uithoorn. In de zestiende eeuw was er reeds een herberg gevestigd in het zogenaamde Rechthuis, Waar de schout namen de proost rechtsprak.

In 1636 werd toestemming verleend tot het bouwen van een tolbrug over de Amstel. De eerste patcher was Jasper Verschueren, de herbergier in het Rechthuis. Vanwege het toenemende verkeer kreeg de herbergier het steeds drukker.

Door de invasie van de Fransen in 1672 veranderde Uithoorn in een vesting. Het Rechthuis werd een kazerne en 'zodanig geruïneerd als soldaten gewoon sijn te doen'

Het heeft de proost gravin van Solms die als vruchtgebruikster optrad namens haar zoon, veel geld gekost om het gebouw te herstellen.
Het werd wel mooi gebrandschilderde wapenglazen in de ramen, voor het huis vijf lindebomen en een grote stal voor de jachtpaarden van de schuiten gedekt met goed Alsmeers riet. In het Rechthuis plaatste timmerman Dirck Jansz van Tol uit Mijdrecht vier bedstedes.

Onder andere in de keuken, de gerechtskamer en de opkamer.
Op dezelfde plaats als in het oude Rechthuis kwam het 'secreet', 'vant oude hout vant achterhuis ofte stal (gemaakt) zoo groot datter 8 bequame brillen sijn, een middelschot daarin'.

Eveneens in 1672 (op 28 September) vond een ontmoeting in het Rechthuis plaats tussen 1 van de bekendste admiralen van het vaderlandse geschiedenis Michiel de Ruyter en Willem de derde van Oranje. Michiel de Ruyter bracht aldaar verslag uit aan de prins, bevelhebber van alle strijd krachten.

Het waren toen roerige tijden niet minder dan vier vijanden namelijk : Engeland, Frankrijk en de Bisschoppen van Keulen en Munster verklaarden ons land de oorlog en vielen het land binnen.
De regering was radeloos. het volk redeloos en het land reddeloos.

Op 23 Juli 1781 werd Uithoorn getroffen door een ramp. Door een felle brand werden binnen drie en half uur ruim veertig huizen vernietigd. Het rechthuis werd ernstig beschadigd.
Mede dankzij de opbrengsten van de collectes die overal in de provincie werden gehouden en een besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht, werd de wederopbouw aanzienlijk bespoedigd.

Eeuwenlang, om precies te zijn tot 1914, heeft het gebouw aan de Amstel de dubbelfunctie vervuld van herberg en rechthuis/raadhuis.
Het horeca etablissement is voort blijven bestaan tot op de dag van vandaag.

Wij hopen deze eeuwen oude traditie nog jarenlang voort te zetten.

Adres: Schans 29-32, 1421 BB Uithoorn
Telefoonnummer: 0297-561 380
Stad: Uithoorn
Route: Schans 29-32
Postcode: 1421 BB


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 23:00
Dinsdag: 09:00 - 23:00
Woensdag: 09:00 - 23:00
Donderdag: 09:00 - 23:00
Vrijdag: 09:00 - 23:00
Zaterdag: 09:00 - 23:00
Zondag: 09:00 - 23:00


op zoek naar gerelateerd: Rechthuis Mijdrecht menukaart, Uithoorn eten aan de Amstel, Het Rechthuis, Muiderberg, Sjiek aan de Amstel Uithoorn menukaart, Restaurant Uithoorn, Het Spoorhuis Uithoorn, Restaurant Uithoorn aan het water, High tea Uithoorn
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Restaurant La Musette Uithoorn Restaurant La Musette Uithoorn 466 meter Restaurant La Musette kunt U vinden aan de Wilhelminakade 39 te Uithoorn. Bekijk onze...
Hotel Lakeside Uithoorn Hotel Lakeside Uithoorn 759 meter Hotel Restaurant Lakeside het voormalige café hotel Hengelsport is gelegen aan het Zi...
Hotel Lakeside Hotel Lakeside 759 meter Wij hebben heerlijk poffertjes gegeten en warme chocomelk gedronken Het was lekker ...
Recensies
We hebben in het restaurant gegeten met familie om een verjaardag te vieren. De ligging is mooi aan het water en het restaurant zelf ziet er goed verzorgd en gezellig uit. Er is voldoende keuze en het eten is absoluut lekker. Het enige wat ontbreekt is vriendelijke service en wat flexibiliteit voor allergieën en dieetwensen. We wilden graag een borrelplank bestellen met bittergarnituur, vleeswaren e.d. en er zitten ook mosselen bij. We hadden aangegeven geen mosselen te eten, maar dit was duidelijk ons probleem en niet dat van de chef. De serveerster gaf al geïrriteerd aan dat er geen uitzondering gemaakt kon worden en na het nog even in de keuken te hebben gevraagd na ons aandringen kwam ze vertellen dat ze dan de mosselen gewoon niet zouden serveren, uiteraard moesten we er wel gewoon voor betalen. Het was al teveel gevraagd om wat extra bitterballen ervoor in de plaats te krijgen. Later bij het dessert vroeg iemand aan tafel nog naar de gebak keuze en het antwoord was "de vitrine met gebak staat daar" en ze draaide zich om en liep weg. Het is op zich echt een prima locatie met goed eten en drinken, maar als je bepaalde dieetwensen hebt of vriendelijke service op prijs stelt dan zijn er betere restaurants te vinden.
De locatie is prima om te eten, slapen hebben wij niet gedaan. Net als de vorige keer duurde het ruim 35 min voordat het eten kwam. De pikante kip was heerlijk maar de clubsandwich was niet bijzonder ook als je kijkt naar prijs kwaliteit verhouding. Erg duur voor kaas, komkommer en vleeswaren. De bediening is vriendelijk zeker weten maar lopen niet hun ronde en laten je zitten met een leeg glas. Terwijl wij wachten loopt er niemand de ronde om te kijken of iedereen voorzien is dat hoort wel tot de etiketten van serveren. Ik denk niet dat wij hier nog eens komen.
Prijzig eten erg duur. Lunch tosti 7.50 platgeslagen broodje met niks erbij kost normaal goed belegt bord 4.50 Broodje hete kip niks heet 11.75 normaal 8.00 dus lunch erg duur. Niks 3 gangen geen idee hoe dat eruit ziet zal ook niet veel zijn.
Als je daar vraagt op warme dag of je buiten mag zitten in oktober worden de dames vrij fel en nee want dan moet de deur open en kunnen de mensen binnen klachten krijgen. Sorry het hele restaurant was leeg. Nog nooit zoiets onnozels gehoord van twee tieners. Ga lekker ergens anders heen is mijn advies ik kom hier nooit meer terug!
Uit genodigd door jarige nicht ; een verrassing . Wat mooi gelegen aan de Amstel. Heerlijk geluncht met een groep dames. Je kan er op je gemak eten, leuke bediening. Met diëten wordt goed rekening gehouden. Vanuit Nieuw-Vennep was het voor mij wel een onbekende weg, het mistte ook. Gelukkig met goede navigatie apparatuur goed gereden. Hoop er nog eens met mooi weer te komen. Terrasweer lijkt me leuk met mooi uitzicht op de Amstel.
Heb hier de slechtste ervaring ooit gehad. Lunch besteld en een brood plankje om te wachten. Komen 2 gerechten vraag ik waar het broodplank is waarom er ik gebrekkig Engels wordt gezegd dat zij maar 2 handen heeft.Service: 1/5
Wij kwamen met een hele groep na de intocht van Sinterklaas. Iedereen stond al binnen komt er een mevrouw die geeft aan: we gaan over vijf minuten pas open. Jullie moeten buiten wachten. We werden er ook echt uitgezet om vier minuten buiten te wachten en daarna weer naar binnen te mogen. Niet echt klantvriendelijk en al helemaal geen goede horeca spirit! Een nare ervaring..
Super mooie locatie. Echter midden in de nacht, het regende flink, enorme lekkage, water stroomde de kamer binnen onder het kozijn door. Met handdoeken alles opgedaan en uit gewrongen. Nieuwe handdoeken op de vensterbank gelegd en hopen dat dit voldoende was om de nacht door te komen. Erg onrustig geslapen hierdoor. Volgende ochtend dit gemeld en het enige dat wij kregen was een sorry..... B.zwart
23 aug geluncht, je krijgt veel en lekker goed eten voor een redelijke prijs. Personeel was vriemdelijk en nam de tijd voor je. 24 aug onze bruiloft daar gevierd, de lokatie was top, service was goed buiten teras super mooi versierd en mee gedacht met onze wensen. Eten en drinken waren erg goed en genoeg. Zeker een aanrader om daar een feestje te geven. De nacht daar doorgebracht prachtige kamer alles was aanwezig wat je nodig had zelfs koffie en thee op de kamer. Ontbijt buffet was klein maar genoeg keuze, broodjes werden vers afgebakken en wederom vriendelijk personeel die intresse toonde. 27 aug ook maar de diner uitgeprobeerd, wederom niets te klagen genoeg keuze uit het 3 gangen menu en je krijgt lekker en genoeg voor een betaalbare prijs.De tournesdos is een echte aanrader. Ik zal dit hotel/restaurand aanbevelen aan iedereen die het willen weten/horen wij komen zeker terug.
Locatie is top! Wij komen hier al jaren vanwege de fijne bediening en de heerlijke lunch kaart. Zaterdag erg tegen gevallen. Wij hadden ijs met stukjes brownie besteld omdat dit daar erg lekker was. Nu kregen we ineens iets anders omdat het op was. Erg vreemd dat dit van te voren niet is gezegd. We kregen nu een rond schijfje ijs met een week koekje eronder en twee uitgedroogde driehoekjes brownie ernaast. Viel erg tegen en hebben er iets van gezegd daar werd erg laconiek op gereageerd. We hebben laatst ook een broodje gegeten wat er minder verzorgd uit zag dan anders. Misschien een andere kok? Heel jammer.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid