facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hoogsensitiviteit professioneel gezien - Annek Tol

Hoogsensitiviteit professioneel gezien - Annek Tol

Info

Welkom op mijn pagina rondom hoogsensitiviteit | Annek Tol, auteur van 'Hoogsensitiviteit professioneel gezien' | trainer, spreker en coach-counselor

Geschiedenis

Een aardse en degelijke visie op hooggevoeligheid die heel veel inzicht geeft in hoe het eigenlijk werkt. Dat is mijn boek en dat wordt gelukkig ook zeer enthousiast ontvangen.
'Hoogsensitiviteit professioneel gezien' is in juli 2014 uitgekomen bij Uitgeverij Boom/Nelissen in Amsterdam, in eerste instantie voor de GGZ en de coaches en hulpverleners, maar meer en meer hoor ik ook van HSP zelf hoe waardevol het is om deze overkoepelende visie te lezen.

Het boek geeft een totaalbeeld en gaat over de logica van hoogsensitiviteit en ook de redenen waarom dit soms tot psychische klachten leidt en hoe je dit weer terug kunt draaien.
Het gaat ook over een gefundeerde visie op de plaats die hoogsensitiviteit in zou kunnen nemen in de ggz en andere hulpverlening. Niet als diagnose, maar wel als belangrijke verklaring waardoor mensen hun eigenwaarde weer terugvinden.
Wat dat betreft is er nog veel te weinig echte kennis aanwezig, bij HSP zelf, bij coaches en hulpverleners. Terwijl het zo belangrijk is om de logica te begrijpen.

Het boek gaat ook over de invloed van hoogsensitiviteit op stress en overprikkeling, over de belangrijkste thema's in de hulpverlening aan hsp, over misdiagnoses en de overlap met de symptomen van sommige psychische stoornissen. Het is een pleidooi om te denken in gezondheid, en niet in ziekten en om de werking van de mechanismen te begrijpen.

Mijn naam is Annek Tol. Sinds 2005 geef ik workshops en trainingen 'Omgaan met hoogsensitiviteit in werk en privé' omdat ik vanuit mijn werk en eigen ervaringen merkte hoe belangrijk het is om dit te integreren in je leven. Als coach en counselor begeleid ik mensen nu ook individueel in vaak kortdurende effectieve trajecten. Mijn specialisme ligt op het gebied van HSP en werk, stress en de Cirkel van Overprikkeling, HSP en psychische klachten en het innemen van je ruimte, ofwel: ik-grensbewustzijn.

Voor hoogsensitieve kinderen begeleid ik het liefst de ouders omdat zij hun kinderen jarenlang kunnen begeleiden. Ik ben ook consulent van de stichting Wijze Ouders, een landelijk netwerk van begeleiders van gevoelige kinderen.

Verder geef ik diverse lezingen en voorlichting over HSP en psychische klachten aan coaches en hulpverleners.

Voor 2004 werkte ik als hulpverlener en coördinator in de vrouwenhulpverlening. Door een burnout ontdekte ik dat mijn sensitiviteit er stelselmatig voor zorgde dat ik te veel overprikkeld raakte in dat werk en op die manier. Omdat ik gespecialiseerde hulp vond, kreeg ik vat op mijn hoogsensitiviteit en op de overprikkeling. Aanleiding voor mijn boek waren de ervaringen in die periode, die zo een belangrijke ommezwaai in mijn leven betekende, dat ik dat alle HSP gunde. Mijn leven is nog nooit zo fijn geweest als na deze ommezwaai!

Adres: Wiltonstraat 42-46, Veenendaal
Telefoonnummer: 0614442327
Stad: Veenendaal
Route: Wiltonstraat 42-46


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sales Improvement Group Sales Improvement Group 843 meter Dit zijn vaklui die je echt kunnen helpen met het opzetten van een kwalitatief sales ...
Move-Support Move-Support 1 km Een leuke, leerzame ervaring; aanrader! Daniel is niet alleen heel vriendelijk en on...
Mediumconsultancy Mediumconsultancy 2 km Ik doe al een jaar mee met de Tribe van Deborah. En elke keer leer ik weer wat bij . ...
Lead naar klant Lead naar klant 3 km Online sales training dat helder en vooral heel praktisch toe te passen is. Het is du...
Invictus Online Marketing Invictus Online Marketing 4 km We werken nu al een geruime tijd samen met Invictus en dit vertaalt zich in een goed ...
Eat2be Eat2be 4 km E-power | Lifestyle | Food | Health | Coaching | Challenge | New you |
KPR Fitness KPR Fitness 4 km Youri is een enorm gedreven en fijne coach. Hij heeft enorm veel kennis en kan dit op...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid