facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hollandsche Nachtegalen

Info

Op deze pagina kun je foto's van verschillende activiteiten vinden en aankondigingen voor leuke opkomsten.

Geschiedenis

In de zomer van 1996 werd de groep 60 jaar. In 1936 nam de heer De Vos uit Boskoop, die daar aan de padvinderij verbonden was het initiatief om ook in Alphen a/d Rijn een Scoutinggroep op te richten. Dit gebeurde onder leiding van Dierenarts Van Wijk. Tijdens de tweede wereldoorlog was Scouting taboe, maar na de bevrijding leefde de Alphense Scouting op als nooit tevoren. Het ging zelfs zo goed, dat het ledental te groot werd voor één groep. zodat moest worden overgaan tot splitsing. Het was een actieve vereniging, waaruit verschillende andere groepen voortkwamen.

Tien jaar na de oprichting werd het besluit genomen om verder te gaan als Zeeverkennersgroep, hetgeen een goede keuze is gebleken.Zo ontstond er een afdeling landverkenners en een afdeling zeeverkenners, welke laatste de huidige naam 'De Hollandsche Nachtegalen' handhaafden. Een Nachtegaal is een dier dat men niet meteen met water associeert. Een Nachtegaal is een vogel, maar een 'Hollandsche Nachtegaal' is een kikker. (In 1936: 'Als landverkenners in een onvervalst waterrijk poldergebied werden de leden vereenzelvigd met de toen talrijke bruine kikkers waaraan de groep haar naam ontleende "De Hollandsche Nachtegalen".

Adres: Verlengde Aarkade 24, 2406 LB Alphen aan den Rijn
Telefoonnummer: 0621170708
Stad: Alphen aan den Rijn
Route: Verlengde Aarkade 24
Postcode: 2406 LB



op zoek naar gerelateerd: Zeeverkenners Alphen aan den Rijn, Scouting Alphen aan den Rijn huren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stichting MAX Stichting MAX 376 meter Heel grapig om hier te chille
CoHond CoHond 3 km Samen met een hond werken aan je zelfvertrouwen, zelfbeheersing en weerbaarheid.
Recensies
Super leuke scoutingclub
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid