facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Historisch Museum

Historisch Museum

Info

www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl

Geschiedenis

Tijdens je bezoek ontmoet je hier de vroegste pioniers die het verhaal over de moeilijke start en verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw vertellen. Ook komt het dagelijkse dorpsleven aan bod.

Op ons marktplein kan je een kijkje nemen in het - op manshoge schaal nagemaakte - café, kerk, bankgebouw of de school. Smid, timmerman en kruidenier hebben er hun nering. Ook wordt het angstige maar menigmaal ook heroïsche verhaal over de oorlogsjaren in de polder aanschouwelijk gemaakt. De wandeling eindigt bij de polder van vandaag, bij Schiphol en de vele moderne bedrijventerreinen.

Behalve door het tonen van vele historische objecten en werktuigen wordt de rijke geschiedenis van Nederlands unieke polder ook uit de doeken gedaan door interactieve albums die door middel van foto’s, film en geluid een indringend beeld geven van de ruim anderhalve eeuw die Haarlemmermeer bestaat.

Adres: Bosweg 17, 2131 LX Hoofddorp
Telefoonnummer: 023 5620437
Stad: Hoofddorp
Route: Bosweg 17
Postcode: 2131 LX



op zoek naar gerelateerd: Openingstijden Historisch Museum Hoofddorp, Historisch Museum Nederland, Nationaal Historisch Museum, Bosweg 17 Hoofddorp, Natuurhistorisch Museum, Stoomlab Cruquius, Speurtocht Hoofddorp, Musea Hoofddorp
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Historisch Museum Haarlemmermeer Historisch Museum Haarlemmermeer 8 meter Voor de eerste keer in het Historisch Museum te Hoofddorp. Opgestelde landbouwwerktu...
Recensies
Wat een leuk museum. De perfecte plaats om jonge kinderen het verleden te laten beleven. Voor volwassenen is er een veelzijdigheid aan informatie te vinden over de Haarlemmermeer en het leven in dit gebied. Het personeel is zeer begaan met het museum en haar gasten. Dit museum vraagt om meer bezoeker en reclame.
Super museum, klein maar heel interessant en de mensen die er werken geven supergoed uitleg maar geven ook genoeg ruimte om alleen het museum te bekijken, de opmaak is supermooi en je kan zien dat er veel tijd ingestoken word. Ik schrijf bijna nooit reviews maar hier was ik erg enthousiast over:
Zeker de moeite waard! en leuk te combineren met stoomgemaal Cruquius dat iets verderop ligt. Zeer vriendelijk personeel.
Heel klein museum. Zeer persoonlijke en betrokken vrijwilligers. We hebben genoten.
Leuk klein museum.
Beetje verborgen tussen hotel en bowlingbaan maar zeker leuk om de geschiedenis van de Haarlemmermeer in een uurtje of twee te bekijken. Vanaf de drooglegging, pioniers en eerste boeren tot aan Schiphol. Ook leuk om daarna het stoomgemaal De Cruquius te bezoeken.
Klein maar fijn
Leuk voor kinderen!
Stagair gaf rondleiding
Een aantal dingen zijn verdwenen zoals de ouderwetse fietsen waar de kinderen op konden fietsen. De film aan het begin is wel heel interessant
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid