facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Het Hooivak

Het Hooivak

Info

Kinderboerderij en landbouwmuseum
open :
dinsdag t/m zondag 11.00 - 18.00
kooiweg 3 Hoorn Terschelling

Adres: Kooiweg 3, 8896 JL Hoorn (Terschelling)
Telefoonnummer: 0651895838
Stad: Hoorn
Route: Kooiweg 3
Postcode: 8896 JL



op zoek naar gerelateerd: wrakkenmuseum, speeltuin terschelling, terschelling kinderactiviteiten, kabouterpad terschelling
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
't Hooivak 't Hooivak 13 meter Gezellige, ongedwongen plek. Huiselijke sfeer. Zowel leuk voor de kinderen als voor d...
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik Museumstoomtram Hoorn-Medemblik 85 km Leuke attractie. De hele reis heeft iets weg van een reis terug in de tijd en dat maa...
Expoost Expoost 86 km Vrijwilligers met passie voor kunst
Museum van de Twintigste Eeuw Museum van de Twintigste Eeuw 86 km Heel erg leuke trip down memory lane We hebben genoten
Museum van de 20e Eeuw Museum van de 20e Eeuw 86 km Het is een super leuk museum waar je vanalles kunt vinden uit je jeugd. En op dit mom...
Recensies
Gezellige, ongedwongen plek. Huiselijke sfeer. Zowel leuk voor de kinderen als voor de ouders. De kinderen kunnen een rondje maken op de pony 'Koos' of op bepaalde tijden helpen om de eenden te voeren. Het museum is ook leuk om doorheen te lopen.
Mijn dochter van 7 met haar vriendin een heerlijke middag gehad op kinderboerderij het Hooivak. Vermaak voor een hele middag en wij als ouders lekker aan de koffie met lekkers en fraai uitzicht. Er is van alles te doen, boter maken, met brooddeeg spelen, zelf meel maken, pony rondje, dieren eten geven, lammetjes en kalfjes aaien etc. etc. Super lieve mensen die zorgen dat iedereen het naar de zin heeft. Wij hebben genoten!!
Leuk, maar dan voor jongere kinderen tot 4 jaar. Erg eenvoudig maar open opgesteld wat het voor de kleinsten aantrekkelijk maakt.
Erg leuk om met kleine kinderen te doen en prachtig uitzicht!
Een hele leuke plek vol verrassingen, spelletjes en dieren tegen een klein prijsje incl. koffie thee of limonade. Bij aankomst een lieve vrouw die je komt vertellen wat er allemaal te doen is en wat dingen vertelt over de boerderij. Letterlijk alles is omgetoverd tot een paradijsje en zelfs het toilet is mooi! Je kunt ook binnen in de boerderij rondkijken. Er is voor de kleintjes heel veel te doen en te beleven. Allemaal leuke houten speelgoed, fietsjes, hobbelpaardjes en wagentjes. Leuke toevoeging: kleintjes mogen de geitjes konijnen en kuikentjes zelf voeren en er is een pony waar je op mag rijden. Oja het mooie mini keukentje daar was mijn meid helemaal weg van! Zeker een bezoekje brengen aan deze geweldige kinderboerderij als je op Terschelling bent!
Heerlijke middag gehad! Veel te doen voor de kinderen, prima prijs als je ziet wat je er allemaal voor krijgt! Rondleidingen, instructies, demonstraties, veel te spelen. Catering goed, lekker stukje taart en te drinken.
Super, back to basic, zo is t prettig!
Wat een heerlijk plekje! Er is hier zoveel te doen en te zien, helemaal als je met kinderen bent. Peuters kijken hun ogen uit met alle dieren, het speelgoed, de zandbak en het schattige keukentje buiten. En als ze wat ouder zijn is er van alles te doen en te leren. Hoe maak je boter? Hoe wordt meel gemaakt? Aanrader!
Commercieel, gemaakt om mensen met kleine kinderen uit te melken. Er word je binnen minuut niet mis te verstaan duidelijk gemaakt dat er direct betaald dient te worden. €4,- p.p. dus ook volwassenen! En daarvoor mag kind 1 mini ritje maken op pony, en helpen een fles vast te houden bij kalf of lam. Daarnaast is thee schandalig duur! Voor 3 kopjes thee en 2 stukjes appeltaart ben je €17,- kwijt..... Dat kun je contant betalen of mobiel overmaken. En de bazin komt je minimaal 3× vragen of het al overgemaakt is.... Ik zou adviseren om te investeren in pinautomaat! En misschien entree afstellen op wat er te doen is. Onze €30,- was deze ochtend niet waard!
Het Hooivak is een bijzondere plek om te bezoeken. Enerzijds is er het landbouwmuseum, waar veel te zien en te leren valt over het Terschellinger boerenleven, o.a. uit de vorige eeuw met bv. authentiek boerengereedschap. De eigenaresse kon ons vol enthousiasme vertellen over de geschiedenis. Ik wist al het e.e.a., maar heb ook veel dingen geleerd waar ik geen weet van had. Het leeraspect geldt ook voor kinderen, die bv op spelende wijze leren hoe boter wordt gemaakt. Naast leren, is er zeker ook ruimte voor spelen en ervaren voor kids. Kinderen worden bv uitgenodigd om dieren eten te geven of pony te rijden. Ik heb veel stralende kinderen gezien. En dit alles op een heel mooie plek met een heel fijne, gemoedelijke atmosfeer, met fantastisch uitzicht over de polder, nabij de boerderij. En dan kan je ook nog eens genieten van allerlei lekkernijen, die met zorgvuldigheid bereid worden en heerlijk smaken. Een heel fijne ervaring en een grote aanrader voor zowel jong als oud!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid