facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Heemtuin Westwijk

Heemtuin Westwijk

Info

Heemtuin Westwijk Vlaardingen

Geschiedenis

Heemtuin Westwijk

Wie van oer-Hollandse natuur houdt, is aan het goede adres bij de Heemtuin, een groene oase in de Westwijk. Ondanks dat de Heemtuin maar 1,3 hectare groot is, kunt u hier veel verschillende landschappen bewonderen. Heide, bos, laagveen en duinen, ze zijn typerend voor verschillende gebieden in ons land en ze zijn allemaal aanwezig in de Heemtuin.

De Heemtuin is aangelegd in de jaren '60. Op deze locatie lag een weiland. De toplaag van dit weiland is afgegraven en op deze basis zijn verschillende landschappen aangelegd.

Als u de Heemtuin binnenstapt, vindt u rechts een akker vol met planten die spontaan groeien op de akkers van klei- en leemgronden. Zo vindt u daar het geel bloeiende gewoon barbarakruid, de blauwe korenbloem en de stralende felrode grote klaproos. En dit is nog maar het begin. Het is een ideale plek voor een korte wandeling en om tot rust te komen. Tijdens uw wandeling komt u veel verschillende planten en bloemen tegen. Zo zijn er lenteklokjes, zomerklokjes, wilde narcissen, orchideeën, hoogveenturven en nog 400 soorten inheemse flora. Bezoekers genieten hier vooral van de rust, bloemen en dieren.

Maart - juni

In maart fladderen er allerlei vogels, zoals koolmezen, pimpelmezen, staartmezen, boomkruipers, winterkoninkjes, putters en zwartkopjes. En als u geluk heeft kunt u het schitterende blauworanje ijsvogeltje voorbij zien vliegen. Sommige vogelsoorten zijn begonnen met broeden. De blauwe reigers hebben vaak al de eerste jongen in hun nest. Op het oevertje langs het water zitten bruine en groene kikkers. De bruine kikker begint al in februari of maart met de voortplanting, de groene kikker pas in mei of juni. In april is dus al de eerste kikkerdril van de bruine kikker te vinden.

Zomer

In de zomer staat de Heemtuin vol in bloei. De paarsrood bloeiende kattenstaart bijvoorbeeld, kan hoger dan één meter worden. De bloemen zitten in lange rechtopstaande aren en vallen goed op. Zomers is het rijk aan vlinders, zoals de atalanta, distelvlinder en dagpauwoog. Deze laatsten zitten vooral op het koninginnenkruid en de blauwe knoop. Het is een prachtig gezicht al die kleurrijke bloemen, vlinders en fluitende vogels in de heemtuin.

Rondleidingen

Iedere natuurliefhebber voelt zich thuis in de Heemtuin Westwijk. Het is ook een geschikte plaats om mooie foto’s te maken van de planten en dieren. Wilt u meer informatie over planten, bloemen en dieren in het park, dan kunt u deelnemen aan één van de gratis rondleidingen. U kunt de Heemtuin bezoeken van 15 maart tot 15 oktober tussen 9.00 en 16.00 uur. De Heemtuin Westwijk bevindt zich op het Heemtuinpad 1.

Adres: Heemtuinpad 1, 3132 PT Vlaardingen
Telefoonnummer: 0613087782
Stad: Vlaardingen
Route: Heemtuinpad 1
Postcode: 3132 PT



op zoek naar gerelateerd: Starterswoningen Vlaardingen, Floreslaan, Vlaardingen, Park Vlaardingen, Sperwerlaan Vlaardingen nieuwbouw, Oranjepark Vlaardingen, Nieuwbouw Kethelweg Vlaardingen, ABB Vlaardingen, Nieuwbouw Zuidbuurt Vlaardingen
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Heemtuin Westwijk.

Vlaardingen bezienswaardigheid en historische plek

openingstijden, locatie, vervoer. Heemtuinpad 1 vlaardingen nationaal park kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Heemtuin Westwijk adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Heemtuin Westwijk. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Heemtuin Westwijk delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Grote Kerk (Vlaardingen) Grote Kerk (Vlaardingen) 2 km Het was even lekker zitten bij de grote kerk en je geniet van de eeuwenoude kerk en ...
Aeolus Aeolus 2 km We kwamen altijd in de winkel maar het aanbod is zo groot dat we altijd met meer - of...
Zuidbuurt Zuidbuurt 2 km Zuidbuurt is een buurtschap in de gemeente Vlaardingen in de Nederlandse provincie Zu...
Speelparadijs De Beestenboel Speelparadijs De Beestenboel 3 km Uitgebreid menu voor iedereen wat wils..voor de kleintjes een mini frietje voor 1 eur...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid