facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Heemkundekring De Vonder Asten Someren

Heemkundekring De Vonder Asten Someren

Info

Heemkundekring De Vonder Asten Someren

Geschiedenis

Op 24 oktober 1972 werd de oprichtingsvergadering gehouden van onze vereniging. In 1941 werd door meester Eijsbouts in Someren een heemkundekring opgericht, maar ook in Asten kwam in die periode een heemkundekring.

Someren kreeg op de zolder van het gemeentehuis een oudheidkamer. Door de regelgeving van de bezetter (Kultuurkammer) zijn deze heemkundekringen al snel ten onder gegaan.

In 1951 was er weer een poging maar die mislukte.

Een bezoek van Ad Smulders, Gerrit Snoek, Antoon van Asten, Martien van Kuijk aan heemkundekring "De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten" voor een lezing an pater Dagobert Gooren in Heeze gaf de aanzet tot de oprichting van onze heemkundekring. Op de terugweg zei men tegen elkaar: "Dat moet bij ons toch ook mogelijk zijn". Zij zochten contact met anderen en in februari 1972 kwamen enkele initiatiefnemers bij elkaar in de Hoijse Hoeve.

Dat waren Piet van de Zanden, Henk Krutwagen, Paul van Mook, Judith Bos, Henriëtte Huizinga-van den Bosch, André Lehr, Ad Smulders, Anton van Asten, Martien van Kuijk, Frans Goosen, Frank Hoes, architect Janus van Heugten, Harrie van Asten, Gerard Strijbosch en het echtpaar Piek-Pieck.

Na een reclamecampagne werd op 27 oktober 1972 de oprichtingsvergadering gehouden in een klein zaaltje van het gemeenschapshuis in Asten. De eerste voorzitter werd Henriëtte Huizinga-van den Bosch. De naam "De Vonder" werd bedacht door Anton van Asten, deze werd op 3 januari 1974 officieel. De naam symboliseert onder andere de verbinding tussen Asten en Someren.

Jaren na de oprichting werd door ons lid Wil van Triet een prachtig nieuw logo ontworpen en dit is nog steeds het huidige logo van onze vereniging.

Adres: Molenstraat 10, 5711 EW Someren
Telefoonnummer: 0493 472423
Stad: Someren
Route: Molenstraat 10
Postcode: 5711 EW


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Weijers De Weijers 749 meter We worden altijd ontzettend gastvrij ontvangen door Hans en Agnes! Top!
Zwembad De Diepsteeckel Zwembad De Diepsteeckel 996 meter Mooi zwembad met een zeer ruime ligweide. Genoeg schaduw. Met zijn vieren was de entr...
Korein Kinderplein Acaciaweg Korein Kinderplein Acaciaweg 1 km Welkom op onze Facebook pagina. Volg hier dagelijks alles over Korein Kinderplein Aca...
Vlas Veterinair Vlas Veterinair 2 km Top bedrijf. Ja wordt altijd zo goed mogelijk geholpen.
De Smelen De Smelen 6 km De Smelen heet het buurtschap bij Sluis XIII in Someren-Eind, halverwege Nederweert e...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid