facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Havenfeesten Etten-Leur

Havenfeesten Etten-Leur

Info

Deze pagina geeft informatie over de activiteiten van de Stichting Adriaan van Bergen

Geschiedenis

In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgericht. Doel van de stichting was om in 1990 op grootse wijze te vieren dat in 1590 Breda tijdens de tachtigjarige oorlog werd ontzet. Bij dit ontzet speelde de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen een belangrijke rol. Zijn list met het Turfschip is legendarisch. De eerste Havenfeesten in 1990 werden zo'n succes dat er, naar nu blijkt, destijds een traditie geboren is.

Wat gebeurt er met de opbrengsten van de Havenfeesten?
Eén van de doelstellingen van de Stichting Adriaan van Bergen is het laten terugvloeien van eventuele opbrengsten uit de Leurse Havenfeesten naar de gemeenschap. Een voorbeeld hiervan is het leveren van een substantiële bijdrage aan de herbouw van molen de Lelie. Ook het carillon in het Trouwkerkje zou er niet geweest zijn als er geen Havenfeesten hadden bestaan en het oorlogsmonument in het Heerma van Vossplantsoen is met de opbrengsten van de Havenfeesten gerestaureerd en opgewaardeerd tot een waardig monument voor alle gevallenen.

Ook de introductie van authentiek 'Leurs' bier genaamd 'Augustinus' is mede mogelijk gemaakt met de opbrengsten van de Leurse Havenfeesten. Daarnaast sponsort de Stichting Adriaan van Bergen diverse kleinere projecten. Hierbij kan gedacht worden aan het schenken van een fototoestel aan Sovak tot het leveren van een bijdrage aan de EHBO vereniging voor de aanschaf van een defibrillator. Het is dus onmiskenbaar dat de opbrengsten van de Havenfeesten goed worden besteed.

Adres: Van Bergenplein, 4870 AP Leur
Telefoonnummer: 06-12904171
Stad: Leur
Route: Van Bergenplein
Postcode: 4870 AP



op zoek naar gerelateerd: Jaarmarkt Etten-Leur 2022, Schipperskwartier Etten-Leur, Leurse Havenfeesten feesttent, Programma havenfeesten Terneuzen, Etten-Leur feesten, Havenfeesten Breda, Havenfeesten Volendam, Evenementen Etten-Leur 2022
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Ondernemersvereniging DOEN Ondernemersvereniging DOEN 144 meter INSCHRIJFFORMULIER DOEN: http://docs.com/LZ4H
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid