facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen

Info

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is in 1890 opgericht. Momenteel bestaat het harmonieorkest uit ongeveer 50 spelende leden.

Geschiedenis

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is in 1890 opgericht door leden van de toenmalige "Sängerbund Nieuwenhagen". De beweegreden hiervoor was om tijdens de sacramentsprocessie een muziekvereniging te hebben, net zoals in de omliggende dorpen. In 1956 is de orkestbezetting omgevormd van fanfare naar harmonie. Momenteel bestaat het harmonieorkest uit ongeveer 50 spelende leden.

De harmonie heeft in haar bestaan veel hoogtepunten gekend. Muzikale hoogtepunten zijn het behalen van het landskampioenschap in de superieure afdeling te Leiden in 1984 en het landskampioenschap in de afdeling uitmuntendheid te Venlo in 2004. Naast het musiceren op niveau staat bij St. Caecilia ook gezelligheid hoog in het vaandel. Regelmatig organiseert St. Caecilia voor haar leden concertreizen, waarvan de laatste in 2005 naar Deerlijk (vlak bij Gent).

In 1999, bij het aantreden van dirigent de heer Paul Oligschläger, heeft St. Caecilia een muzikaal beleidsplan vastgesteld. Uitgangspunt van dit plan is om op een verantwoorde wijze het jeugdige korps naar een muzikaal hoger pijl te brengen.

Een van de resultaten van het beleidsplan is dat tijdens het Bondsconcours van 19 oktober 2003 harmonie St. Caecilia in de afdeling Uitmuntendheid een score van 93,25 punten behaalde, hetgeen resulteerde in een 1e prijs met promotie en lof der jury. Met dit puntenaantal bleef de harmonie haar concurrenten ruimschoots voor, en het Limburgs kampioenschap was een feit. Sindsdien musiceert de harmonie in de tweede divisie (voormalige ere afdeling).

Op zaterdag 25 november 2006 nam de harmonie deel aan het Bondsconcours te Veldhoven. Daar werd het resultaat van 2003 overtroffen met het behalen van 95,17 punten. Dit betekent een promotie naar de eerste divisie en lof der jury.

Adres: Sun-plein 19, 6373 LG Landgraaf
Telefoonnummer: 045-5326616
Stad: Landgraaf
Route: Sun-plein 19
Postcode: 6373 LG



op zoek naar gerelateerd: Hub Crüts, Taptoe Landgraaf 2022, Hüb Cruts hoornist
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Guido's Orchestra Guido's Orchestra 588 meter Kan er weinig over vertellen.
BOB evenementen BOB evenementen 799 meter BOB evenementen, organisator van meerdere feesten, waaronder de Discoclassicsparty en...
Jean Corvers Singer Songwriter Jean Corvers Singer Songwriter 948 meter In de muziek vind mijn ziel heling, de rust en inspiratie om mijn dromen te realisere...
E(10)Sound E(10)Sound 1 km Alles voor de Evenementen Techniek
Eschko Eschko 2 km Eschko DJ mainstyle: Funky Groove Jacking House and Tech House also plays: Urban...
DJ Mathijs Gulpers DJ Mathijs Gulpers 2 km Mathijs verzorgde in april voor de derde keer het beeld en geluid bij een van mijn ui...
R&H Music Star Entertainment R&H Music Star Entertainment 3 km DJ & Live Entertainment
Harmonie Sint Michael Eikske, Landgraaf Harmonie Sint Michael Eikske, Landgraaf 3 km Fanfare Abdissenbosch een geweldig mooi concert gegeven.
Recensies
Wel leuk. Niet echt een gezellige zaal...kan beter.
Hard werken 0p de yogales
Veelvoud van entertaining ook WW hier op woensdag-avond te bezoeken
Altijd gezellig
Als je van muziek houdt is dit je plaatst
Gezellige lokatie, enige muziek kennis is graag gehoord
Een mooie locatie voor feestjes en het bijwonen van de concerten van de Harmonie
Leuke en gezellige harmonie Fijne mensen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid