Haptonomie-Time-Out heet vanaf 1 mei 2019 MEDILEER
https://www.facebook.com/MedileerNL
https://www.medileer.nl
In 1975 maakte ik kennis met de haptonomie, bij een lezing door de grondlegger Frans Veldman. Ik was zo gegrepen door wat hij ons vertelde en liet ervaren dat ik in 1977, vrijwel direct na het afronden van mijn studie fysiotherapie, bij hem de basisopleiding ben gaan volgen. Vanaf die tijd heb ik gewerkt als ‘fysiotherapeut op haptonomische basis’. In de jaren daarna heb ik verschillende na- en bijscholingen gevolgd, en de opleiding tot Docent Klinische Kinesionomie (Haptonomisch tillen en verplaatsen van patiënten) en de Haptotherapie-opleiding. In 1987 begon ik naast mijn fysiotherapiepraktijk ook mijn eigen haptotherapiepraktijk.
Eind 2002 heb ik de fysiotherapie definitief vaarwel gezegd en heb ik me volledig gericht op de haptotherapie.
Daarnaast gebruik ik de kennis, de ervaringen en de inzichten die ik in de loop der jaren heb vergaard voor het begeleiden van bedrijven op het gebied van ziektepreventie, arbeidsreïntegratie en communicatieverbetering, en voor het geven van cursussen en workshops.
Haptonomie is de leer van de tast, het gevoel en het gevoelsleven.
De mens is in aanleg gericht op contact: op ontmoeting met medemensen, op verbinding en verbondenheid. Het gevoel is nodig om te weten wie je werkelijk bent, om juiste en persoonlijke keuzes te maken, om je leven zin, inhoud en betekenis te kunnen geven. In verbondenheid met jezelf en met de mensen en de wereld om je heen.
In de haptotherapie ontdek je hoe je het contact met je gevoel kunt herstellen of versterken. Van daaruit kun je je vitale kracht, je eigenheid en de verbondenheid met de mensen en de wereld om je heen weer ervaren.
Je ontdekt hoe je op een andere manier om kunt gaan met gevoelens van spanning, onrust, angst, verdriet, woede en jaloezie, maar ook met fysieke pijn.
Eventuele klachten kunnen verminderen, verdwijnen, of zodanig een plaats krijgen in je leven dat je ze beter kunt hanteren.
Haptotherapie kan zinvol zijn bij
- Stress- en spanningsklachten
- Overbelastingsklachten, RSI, burn-out
- Problemen met verwerking van traumatische ervaringen
- Lichamelijke klachten zoals langdurige of steeds terugkerende pijn klachten,
oververmoeidheid
- ADHD, ADD.
- HSP
- Slaapproblemen
- Ondersteuning bij afbouw van medicijngebruik
- Lichamelijkheidproblematiek
- Hyperventilatie
- Angststoornissen, fobieën, depressiviteit
- Traumaverwerking
- Relationele problemen
- Omgaan met conflictsituaties
- Problemen op het gebied van persoonlijke groei en zingeving
- Moeite met het herkennen en uitdrukken van gevoelens, met het maken van
keuzes
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid