facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Handboogsportvereniging Rozen van Oranje

Info

Welkom op de facebookpagina van Handboogsportvereniging Rozen van Oranje! Op deze pagina kunt u allerlei weetjes en informatie vinden over onze vereniging.

Geschiedenis

Via deze site willen wij je kennis laten maken met onze sport en onze vereniging.

Rozen van Oranje is een bloeiende vereniging met ongeveer zeventig leden in de leeftijd van 9 tot 95 jaar. Sinds 2001 schieten we in een geheel overdekte accommodatie met 12 schietbanen. Tevens is onze accommodatie ingericht voor de mindervalide sporter, de locatie is gelijkvloers en heeft een aparte toiletgroep. Tevens zijn er twee buitenbanen.

Indien u interesse heeft in de handboogsport kunt u een introductiecursus volgen van 3 maanden op de maandagavond.
Deze cursus wordt gegeven door ervaren schutters en is geheel gratis.
Jeugd: 19.00- 20.00 uur
Volwassenen: 20.00- 21.00 uur.
Na deze introductiecursus dient u te beslissen of u lid wordt.

Openingstijden:
maandagavond: 19.00 uur- 22.30 uur: trainingsavond
woensdagavond: 19.00- 20.30 uur : trainingsavond
donderdagavond: 20.00 uur : onderlinge wedstrijd 18 meter/ 3 pijl
zaterdagmiddag: 17.00 uur: onderlinge wedstrijd 25 meter/ 1 pijl

Daarnaast zijn ook teams die deelnemen aan de competitie onder auspiciën van de Nederlandse handboogbond.
De thuiswedstrijden zijn op dinsdagavond (volwassenen) en zondagmorgen ( jeugd).

Tevens verzorgen wij speciale avonden waarbij het handboogschieten centraal staat.Een avond waar u in een gezellige sfeer kennis kunt maken met de handboogsport en kunt strijden met uw collega’s ,familie of vrienden om te bewijzen dat u de beste bent. Zie informatie, promotieavonden om meer informatie.

Handboogsportvereniging Rozen van Oranje
Adres: Ds. Kremerstraat 47
5591GH Heeze
040-2264909
ingang bij de parkeerplaats: De Laarstukken
De locatie ligt bij het NS station.

Veel plezier op onze site.


Mocht u na deze informatie geen antwoord hebben op uw vragen of wilt u gewoon een keer kijken of deze sport iets voor u is? Neem dan gerust contact met ons op of loop gewoon even binnen! Deel deze facebookpagina met uw vrienden, familie en kennissen!



Onze Historie

Begin 1968 verkeerde Oranje Doelen, bij Café De Valk aan de Jan Deckersstraat, in problemen omdat de banen sterk verouderd waren, en de financiële mogelijkheden om hier iets aan te doen ontbraken. Tevens was het aantal leden tot slechts 8 gedaald. Er waren echter aanwijzigingen dat enkele stamgasten in de café Parel van Brabant aan de Kapelstraat wel zin hadden in de handboogsport. De toenmalige kastelein van de Parel van Brabant, Tiny van Lierop, was daarom bereid achter zijn café- zaal nieuwe banen aan te leggen. Waarop de overgebleven leden van Oranje Doelen besloten tot opheffing van de vereniging. Ze besloten in café-zaal Parel van Brabant een nieuwe vereniging op te richten. De oprichtingsvergadering werd gehouden op 12 april 1968 onder voorzitterschap van Gerard Janssen. Als naam van de nieuwe vereniging werd een combinatie gekozen “Roos in Bloei”, een oude handboogvereniging in Heeze, en de net opgeheven vereniging “Oranje Doelen”. Zo werd “ROZEN VAN ORANJE” geboren. Als oprichtingsdatum werd gekozen 1 mei 1968. De oprichters waren Gerard Janssen, Noud Klaus, Louis Trouwen, Piet van Ganzenwinkel, Bert Wijnen, Tiny van Lierop, Tinus Maas sen, en Martien Maas jun.
De banen waren 15 juni zover klaar dat het koningschieten kon worden gehouden. De eerste koning werd Louis Trouwen met 336 punten in 42 pijlen een gemiddelde van 8,00, met 235 punten werd Bert Wijnen prins.
Op 22 juni werden de banen officieel geopend tegen onze zustervereniging “Vrede en Vermaak”
Tijdens de ledenvergadering op 9 augustus werd een definitief bestuur gekozen. Voorzitter werd Gerard Janssen. Secretaris werd Piet Scheepers. Penningmeester werd Louis Trouwen.

Bij koninklijk besluit van 16 maart 1974, nummer 183, zijn de statuten goedgekeurd.
Bij akte van 10 april 1979 zijn de statuten gewijzigd, opnieuw vastgesteld en opgenomen in een notariële akte. Bij akte van 3 juli 1992, is de naam Handboogschutterij “Rozen van Oranje”, gewijzigd in Handboogsportvereniging “Rozen van Oranje”, en zijn de statuten gewijzigd en opnieuw vastgesteld en opgenomen in een notariële akte.

In 1977 kwam er een nieuwe kastelein in de Parel van Brabant n.l. Ad van der Hoeven.
Hij wilde wel een nieuw “doelhuis” bouwen, als wij onze medewerking zouden verlenen, en zo geschiede. De opening vond plaats op 1 april 1978. Vanuit een verwarmt “doelhuis” konden we voortaan door luiken naar buiten schieten, en beschikken over 6 banen.

Aan het einde van de jaren negentig kocht de gemeente de Parel van Brabant, want er moesten huizen komen. Met medewerking van de gemeente en vele sponsoren beschikken we nu over een prachtige, geheel overdekte accommodatie, aan de Ds. Kremerstraat op sportpark “De Weibossen” en kunnen beschikken over 12 tot 15 banen.
Het aantal leden bedraagt nu ong. 80 leden.





Sponsoren:

- Galerie des Beaux Arts
- Bumet BV
- van Hoek Dakbedekkingen BV
- Verest Bouwkundig Juridisch Adviesbureau
- Peter van der Putten Plaagdier Management
- Van den Boogaard & Smulders Accountancy
- Transned Lease
- Versleeuwen BV Onterpers en Bouwadviseurs
- Catering-service van Grunsven
- Neostar Rolluiken en Zonwering
- Schildersbedrijf van Meijl
- SwemaAir
- Drukkerij van Mierlo


Adres: Dominee Kremerstraat 47, 5591 GH Heeze
Telefoonnummer: 0402264909
Stad: Heeze
Route: Dominee Kremerstraat 47
Postcode: 5591 GH


Openingstijden

Maandag: 19:00 - 22:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
TVHeeze TVHeeze 245 meter Beste tennisclub van heel Heeze!
Zo  In Zen Zo In Zen 2 km Hatha Yoga met infraroodwarmte voor ontspanning met inspanning . www.zoinzen..nl
Outdoor Geldrop Outdoor Geldrop 3 km Outdoor Geldrop is ontstaan vanuit een initiatief van jonge (spring)ruiters die gezam...
Recensies
Uiterst comfortabele gelegenheid om de handboogsport te beoefenen. Van alle gemakken voorzien. Ruimte is uitermate geschikt voor een handboogclinic.
Leuje comfortabele gelegenheid om de handboogsport te beoefenen. Fijne gezellig club
Leuke en gastvrije handboogsportvereniging! Ik ben op de bonnefooi binnengelopen en al ruim een jaar lid. Mooie sport!
Mooie club allen jammer dat ze niks te eten hebben
Hele leuk vereniging
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid