facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Haarlem railway station

Haarlem railway station

Geschiedenis

Op het station Haarlem, het oudste station van Nederland, liggen op perron 3a twee monumentale wachtkamers uit 1906 met prachtige art-deco elementen.
De ruimtes van 200 en 240 m2 zijn te huur voor bedrijven en particulieren voor vergaderingen, bijeenkomsten en feesten.
Daarnaast hebben wij alle audio-visuele middelen beschikbaar en kunnen ook de catering voor u verzorgen. Onze zalen zijn goed toegankelijk voor invaliden.
De bereikbaarheid is natuurlijk uitstekend per trein en bus. Tegenover het NS station ligt een parkeergarage die 24 uur per dag is geopend.

Meer informatie:
Wachtkamer Station Haarlem
Andre Gahrmann
0681 933 811
[email protected]

Adres: Stationsplein 11, 2011 LR Haarlem
Stad: Haarlem
Route: Stationsplein 11
Postcode: 2011 LR



op zoek naar gerelateerd: station haarlem plattegrond, de denker station haarlem, station haarlem geschiedenis, station haarlem adres, stationshal haarlem, station haarlem spaarnwoude, station haarlem naar centrum, station haarlem architect
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Station Haarlem Station Haarlem 21 meter Mooi station! Het is er altijd wel druk en er komen altijd wel treinen binnenrijden, ...
Station Bloemendaal Station Bloemendaal 2 km Rustig. Schoon.
Station Haarlem Spaarnwoude Station Haarlem Spaarnwoude 2 km Station is netjes en onderhouden op wat graffiti na. Centraal gelegen in het industri...
Recensies
Mooi station! Het is er altijd wel druk en er komen altijd wel treinen binnenrijden, erg leuk als treinspotter : Je zit erg dicht bij de NS treinmodernisering, dus je zult hier af en toe net gemoderniseerde treinen vinden. Het station zelf is erg mooi, alleen zijn de gangen erg grauw. Ook de tunnels aan beide zijdes van het station erg donker. Leuk dingetje! Dit station is het tweelingbroertje van Den Haag HS, gebouwd in hetzelfde jaar, in dezelfde bouwstijl en ontworpen door dezelfde architect. Je komt met de trein aanrijden in het bruisende centrum van Haarlem. Aan de centrum zeide van het station zijn een Burger King, een AKO, een Kiosk, een broodzaak, een starbucks en een döner company. Ook bevind zich er in de centrale hal een NS servicepunt, en een GKW Travelex en pinautomaat om buitenlands geld te wisselen. Aan de andere kant van het station zitten ook een aantal winkels, Vooges, Domino's, en een AH ToGo. Ook zijn er altijd OV fietsen beschikbaar, zo kan je je makkelijk door de stad vervoeren. Er is ook een fietsenstalling deze is onbewaakt. Met de trein ben je ook zo in Amsterdam! deze reis duurt zo'n 15 minuten met de Intercity, met de Sprinter ben je rond de 20 minuten op Amsterdam Centraal. Het station is ook zeer toegankelijk voor mensen in bijvoorbeeld een rolstoel of mensen die reisassistentie nodig hebben. Ook is er aan de centrumkant van het station een groot busstation. Zo kan je met de bus bijvoorbeeld naar Schalkwijk of naar ijmuiden. Een erg fijn station dus, met veel reismogelijkheden. Er rijden treinen naar Amsterdam, Vlissingen, Hoorn, Den Haag en Zandvoort. Conclusie: 10/10 topstation, in mooie oude bouwstijl. Ligt mooi centraal in haarlem.
Schitterend station! Eén van de twee oudste stations van Nederland. De architectuur is prachtig. Ik heb er een zwartwit foto van gemaakt:
Haarlem is een hele mooie stad. Het heeft veel mooie gebouwen en grachten, heel gezellig. Ook centraal gelegen voor als je even uit de trein wilt stappen en pp doorreis bent.
Naar de kerstmarkt geweest.Het was enorm druk, gezellig en een van de grootste die ik in Nederland heb meegemaakt!‍ Zeker iets om volgend jaar weer te doen!
Fijn dat zelfs de rechtstreekse verbinding van Asd naar Zandvoort nu geschrapt is en men je vervolgens een overstap van 15 minuten aansmeert.
Het centrale station van Haarlem is een van de oudste stations van Nederland. Je kan hier reizen naar een groot aantal bestemmingen in Nederland. Internationale treinen zijn hier tegenwoordig niet meer. Voor het station ligt een zeer grote busstation met erg diverse bestemmingen. Het station is nog prachtig monumentaal met de oude wachtruimte intact.
Haarlem is een fijne stad voor een bezoek. Je vindt er restaurants en kroegjes waar je terecht kan voor hapje en drankje. Musea genoeg om dag te vullen en geweldige poppodium voor mooi avondje uit. Niet te groot centrum dus prima te voet te doen. Verbinding met trein en bus is ook goed geregeld.
By far het meest authentieke trein station van Nederland. Nog de in de 19e eeuw gebouwt, en erg mooi bewaard gebleven. De sporen zijn overdekt door een hoog koepelend plaffond. Op alle sporen is erg veel ruimte en de sporen zijn lang. Er zijn nog veel hutjes en ruimtes op de sporen te vinden zoals te zien op de fotos. Ook is er genoeg eetgelegenheid met een burger king, starbucks en bijvoorbeeld de vertrouwde Kiosk. Met plezier stap je hier over!
Voor alle mensen die naar mooie oude stations willen kijken, is het zeker de moeite waard. Bijna alles is oud, op één perron na. Er zit een goede overkapping op, dus nat zul je er niet worden. Het kan er soms wel koud zijn, maar gewoon een beetje warm aankleden is dan al voldoende. Van wind heeft men geen last. Er is een kiosk en een bibliotheek op het station. Een WC heb ik niet kunnen vinden. Vanuit Station Haarlem kunt u veel kanten op. Er rijden treinen naar Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag, Zandvoort aan Zee en Hoorn.
We hebben een stadswandeling gedaan afgelopen vrijdag. We hadden dit nog niet eerder gedaan. De stad Haarlem kent een rijke historie van handel in de gouden eeuw. Er is genoeg oude gebouwen te bewonderen. Er zijn best veel kerken te zien op deze wandeling, maar erg jammer dat er niet 1 open was. Ik denk in de zomer zal het er best druk zijn, maar tijdens onze wandeling viel het best mee. Het Frederiks park is 1 van de oudste parken in een stad van ons land. Het stamt uit de tijd 1389. Aan de rand van het park is het mooie provinciegebouw te zien. Best wel indrukwekkend. Wij hebben erg genoten van al het moois wat de stad Haarlem heeft laten zien..
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid