facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Grote of Sint Nicolaaskerk

Grote of Sint Nicolaaskerk
Adres: Kerkplein 3, 4318 EB Brouwershaven, Nederland
Staat: Zeeland
District: Schouwen-Duiveland
Stad: Brouwershaven
Route: Kerkplein
Huisnummer: 3
Postcode: 4318 EB


Recensies
Hoewel een grote robuuste kerktoren ontbreekt toch een prachtige historische kerk. Neem vooral de tijd om alle details goed in je op te nemen want er is veel te zien. Met de stemmige orgelmuziek op de achtergrond lijkt het of je eeuwen terug in de tijd gaat.
De moeite waard deze kerk in Brouwershaven te bezoeken.
Mooie kerk, met prachtige bouwstijl. Op het moment van bezoeken was er er een expositie, die een extra dimensie gaf aan het bezoek. Prachtig dorp Brouwershaven.
Mooie kerk , zeker waard om even binnen te kijken en dan int t gezellige plaatsje brouwershaven
De Grote of St. Nicolaaskerk is een protestantse kerk met een rijke historie. Kort na de stichting van Brouwershaven in 1285 door Floris V, werd een aanvang gemaakt met bouw van deze, oorspronkelijk uit circa 1325 daterende, eenbeukige kerk met een vijfhoekig gesloten koor. De kerk, toen uiteraard RK, was gewijd aan Petrus en Paulus. In 1540 werd de kerk gewijd aan de Heilige Nicolaas, de patroon van de zeevarenden.nBegin 15e eeuw werd begonnen met de bouw van een transept dwarsbeuk en koor. In het eerste kwart van de 16e eeuw begon de vervanging van het eenbeukige schip door het huidige drie beukige hallenschip. In 1573 werd het een protestantse kerk.nOp het kruis van het kerkdak staat een moderne dakruiter met achtkante spits.nnIn het toeristenseizoen is de kerk te bezichtigen behoudens slecht weer / koude en verhindering van vrijwilligers vermoedelijk van 1 mei tot en met 30 juli, van maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.nDe toegang is gratis; een gift wordt zeer gewaardeerd.nBuiten reguliere openingstijden en in het winterseizoen is de kerk slechts op afspraak te bezichtigen. Rondleidingen o.l.v. een ervaren gids alsmede prive-orgelconcerten op afspraak zijn mogelijk voor groepen vanaf 6 personen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid