facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Groot Genot, biologische -dynamische sulfietvrije wijnen uit Zuid Frankrijk

Info

Bijzondere sulfietvrije, biologische, en biodynamische witte, rosé, rode en mousserende wijnen uit Frankrijk. Gemaakt met passie en groot genot!

Geschiedenis

Dé specialist voor uw biologische, biodynamische en sulfietvrije wijnen van kleine(re) wijnmakers uit Zuid-Frankrijk.

Wij hebben een passie voor een goed glas wijn. Dit proberen we ook te vinden bij de verschillende wijnhuizen. De wijnhuizen moeten voor ons aan een aantal criteria voldoen:

- Uiteraard biologisch werken, het liefste ook biodynamisch.
- Kleinschalig, het liefst niet groter dan 30 ha grond.
- Passie voor het vak wijn maken. De kwaliteit is belangrijker dan het volume.
- Handmatig geplukt (waar mogelijk).
- Een eigenzinnige wijn, die je niet zomaar bij de supermarkt kunt vinden.
- Uit de regio Languedoc-Rousillon, Zuid Frankrijk.
- Een (klein) familiebedrijf is een pré.

Doel:
Ons doel is om de komende jaren duizenden mensen kennis te laten maken met deze bijzondere biologische, biodynamische en sulfietvrije wijnen uit de Languedoc, door middel van wijnproeverijen, beurzen en via het internet.

Het ontstaan:
In 2009 waren Piet en Ilonka Lieberton op vakantie in Zuid Frankrijk. Vaak reden ze langs een wijnhuis in Sommières wat hen aansprak door de verkoop van biologische olijfolie. Eenmaal binnen bleek er naast de olijfolie een uitgebreide keus aan wijnen te zijn. Ze namen een aantal flessen wijn mee om te proberen en waren al heel snel verkocht! Vlak voordat ze weer terug naar Nederland reden, gingen ze zelfs nog een paar flessen halen.
Eenmaal thuis, de wijnen waren inmiddels op, vonden ze het jammer dat de wijn niet in Nederland te koop was. Ze hebben vrij snel contact opgenomen met Beatrice Althoff, de eigenaresse van Costes Cirgues, of ze de wijnen niet konden gaan importeren. Zij vond het een fantastisch idee! De klik tussen haar en Piet en Ilonka was er gelijk. Dit was de start van de oprichting van het bedrijfje. De naam was ook snel gevonden. Want wat is er nou niet beter dan lekker genieten van het leven met een goed glas wijn. ‘Groot Genot’ is geboren!
In september van datzelfde jaar zijn Piet en Ilonka gelijk weer teruggegaan om de eerste flessen te halen voor de verkoop in Nederland. De eerste wijnproeverij vond plaats in december 2009. Inmiddels zijn er al meerdere geweest en zullen er nog vele volgen!

De mensen:
Ilonka Lieberton is de drijfveer in het bedrijf. Zij regelt alles en organiseert de wijnproeverijen. Hun dochter, Angelique Lieberton, was ook enorm enthousiast en werkt graag mee. Zij verzorgt de layout en beheert de website, daarnaast is ze contactpersoon voor de buitenlandse partners. Tijdens de wijnproeverijen werken haar vriend Maurice Versteeg en uiteraard Piet Lieberton ook mee.
Kom een keer naar een wijnproeverij, dan kunt u gelijk hun ‘genot’ proeven!

Adres: Brederode 52, 8226 TS Lelystad
Telefoonnummer: 0651213113
Stad: Lelystad
Route: Brederode 52
Postcode: 8226 TS


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Some-Things-Els Some-Things-Els 744 meter Op deze pagina wil ik al mijn creatieve activiteiten bij elkaar voegen.
Blckcatthirteen Blckcatthirteen 970 meter Nieuwe Alternatieve kleding, sieraden en woonaccessoires.
Tattooshop Tradtoo Tattooshop Tradtoo 2 km Hele fijne tent. Goede tatoeerder. Hij neemt tijd voor je, hij denkt met je mee en is...
Happy Lifestyle 4U Brocante-Landelijk-Industrieel Happy Lifestyle 4U Brocante-Landelijk-Indust... 3 km Je wordt vriendelijk te woord gestaan als er toch nog vragen zijn tijdens het bezoeke...
Handmade by Mother Goose Handmade by Mother Goose 4 km Een webshop met handgemaakte baby- en kinderaccessoires. De nestjes worden speciaal g...
EVNWoonstyle EVNWoonstyle 5 km EVN kon Yanai eetkamerstoelen leveren binnen drie weken waar je elders 4 maanden op m...
Esprit Esprit 5 km Bijna alles voor de dames, maar ook wel wat leuke herenkleding
Recensies
Lieve en attente bejegening van bezoekers. Bedrijfsvoering is regeneratief, duurzaam maar vooral een voorbeeld. Gedreven leiding met passie voor wijn en land. Aan prijzenswaardig!
Leuk plekje om te zien hoe er geboerd kan worden in Nederland. Met fijne uitleg en de gelegenheid om wijn mee te nemen naar huis
Heerlijke biologische wijnen, echte aanrader!
Heerlijke wijntjes.....
Beetje ongeorganiseerd
Vertaald door Google Lidwien en Johan zorgden ervoor dat we ons zeer welkom voelden in hun wijnmakerij. Ze zijn uitstekende gastheren en kunnen je vertellen wat je wel en niet moet doen bij het maken van een voortreffelijke biologische wijn. Ook werden we uitgenodigd om een ​​wandeling te maken door de wijnmakerij en om hun wijnen te proeven. Na een informatieve en gezellige middag gingen we allemaal naar huis met een zelfgemaakte fles wijn en een doos vol El Placer-wijnen van uitstekende biologische kwaliteit! Origineel Lidwien and Johan made us feel very welcome at their winery. They are excellent hosts and can tell you the does and don'ts re making an exquisite organic wine. Also, we were invited to have a wander at the winery as well as to taste their wines. After an information and fun afternoon, we all went home with a self-made bottle of wine and a box full of El Placer wines which were of outstanding organic quality!
Vertaald door Google Zeer bijzondere plek met uniek Bio++ concept, een echte aanrader voor de puurste wijn. Vriendelijke mensen met passie. Ook perfecte producten voor michelin restaurants. Origineel Very special place with unique Bio++ concept, highly advised for the purest wine. Friendly people with a Passion. Also perfect products for michelin restaurants.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid