facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Groeimagie kinderbegeleiding

Groeimagie kinderbegeleiding

Info

Groeimagie biedt individuele begeleiding op de basisschool en groepsessies voor (hoog) gevoelige kinderen in de leeftijd van 4-7 en van 8-12.

Geschiedenis

Groeimagie Kinderbegeleiding

Volgens Groeimagie kinderbegeleiding heeft ieder kind een unieke vaardigheid, een kracht, een magie. Wel kan het zijn dat deze magie nog niet ontdekt is, of dat het kind zich hiervan niet bewust is. Maar door het kind de juiste begeleiding te bieden, kan dit zorgen voor een persoonlijke ontwikkeling. De begeleiding die wordt toegepast is vertaald naar de belevingswereld van kinderen en heeft een positieve benadering. Door deze werkwijze ervaart het kind dat hij/zij groeit en dus zelfverzekerder wordt. Groeimagie staat voor de magie van groei die in elk kind zit.

Individuele begeleiding op de basisschool
De individuele begeleiding is voor kinderen die op de basisschool, op welk vakgebied dan ook, niet goed mee kunnen op dat wat er in de klas aangeboden wordt. Denk daarbij onder andere aan dyslexie, dyscalculie, faalangst, hooggevoeligheid,…………
Ik zal in samenwerking met de zorgcoördinator van de basisschool een ontwikkelingslijn bepalen en de uitvoerende taak op me nemen. Dat betekent dat het kind op zijn /haar tempo en niveau individueel begeleidt zal worden. Dit is mogelijk op elk vakgebied.
Er wordt op school gewerkt. Zo hoeft hij/zij geen extra uren na schooltijd te investeren in zichzelf. Ik zal de vorderingen bijhouden en regelmatig overleggen met de zorgcoördinator en de ouders zodat op maat met het kind gewerkt kan worden.
Het streven is om het kind kennis, zelfvertrouwen en motivatie te geven zodat de begeleiding in de loop van de tijd af te bouwen is ( naar bijvoorbeeld een maal in de week). Zodat hij/zij in de klas op haar/zijn niveau en tempo verder kan werken en wellicht weer aan zou kunnen sluiten op dat wat aangeboden wordt in de klas.

Cursus voor gevoelige/hooggevoelige kinderen: voelen…!?

Hooggevoelige kinderen zijn heel puur, wijs en magisch. Deze kinderen hebben veel te bieden zolang ze maar in hun kracht kunnen staan. Dat is wel eens lastig in de huidige maatschappij met alle druk, prikkels en verwachtingen. In de cursus zullen ze hun talent/gave leren zien als positief en er mee leren om gaan. De volgende stap is dan het benutten van je talent/gave in het dagelijks leven.
De cursus voor hooggevoelige kinderen is in groepsvorm. De cursus van 5 bijeenkomsten is onderverdeeld in een onder- en bovenbouwgroep. Leeftijden: 4-7, 8-12 jaar. Er wordt in kleine groepjes gewerkt zodat er ook individuele aandacht is voor het kind.
Het doel van de cursus is dat de kinderen leren hun gevoeligheid te herkennen en te erkennen en leren hoe ermee om te gaan. Het is juist van belang dat hooggevoelige kinderen gelijkgestemde kinderen ontmoeten. De kracht van het groepsproces zal dit bovenstaande versterken.

Adres: waterpoortstraat 9, 4301 HW Zierikzee
Telefoonnummer: 06-42062829
Stad: Zierikzee
Route: waterpoortstraat 9
Postcode: 4301 HW


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
RKBS St. Willibrordus RKBS St. Willibrordus 500 meter Op deze pagina vind je informatie over onze school de St. Willibrordusschool in Zieri...
Theo Thijssenschool Zierikzee Theo Thijssenschool Zierikzee 589 meter Leuke school. Mooi schoolgebouw en gezellige sfeer.
Dalton basisschool Binnen de Veste Dalton basisschool Binnen de Veste 610 meter Wij zijn een leuke school met Dalton onderwijs in Zierikzee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid