facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Grafisch museum In den Groenen Zonck

Grafisch museum In den Groenen Zonck

Info

Grafisch museum en zeefdrukatelier van grafisch kunstenaar Harrie Schalken

Geschiedenis

Grafisch museum en atelier In den Groenen Zonck is een klein, intiem museum over de uitvinding en opkomst van de boekdrukkunst en andere grafische technieken. Te zien zijn oude drukpersen en ambachtelijke drukkerijmaterialen, vooral over hoogdruk en boekdruk. Een aparte afdeling is gewijd aan de zeefdruk, in de vorm van het ook toegankelijke zeefdrukatelier van de eigenaar Harrie Schalken.

Het museum is gehuisvest in de beide voormalige koetshuizen van het eind-18de-eeuwse pand In den Groenen Zonck en op de bovenverdieping van het huis zelf, een aristocratisch boerenwoonhuis. Het is gelegen in de kom van het fraaie, door de 15e eeuwse Sint Lambertuskerk gedomineerde, Brabantse dorp Wouw. Het geheel is deels in 1975, deels in 2004 gerestaureerd en fungeert sindsdien als onderkomen voor zowel het grafisch museum, alsook als woonhuis en grafisch atelier van de eigenaar.

Adres: Roosendaalsestraat 43, 4724 AB Wouw
Telefoonnummer: 0165-302290
Stad: Wouw
Route: Roosendaalsestraat 43
Postcode: 4724 AB



op zoek naar gerelateerd: Grafisch Museum Utrecht
Recensies
We hebben genoten van het museum over de boekdrukkunst en zijn geschiedenis.Je mocht ook hier en daar zelf ook wat doen.De meneer vertelde er leuk over .Mooi te zien die oude drukpersen en de rest.Voor kinderen genoeg te doen.Maar ook het gebouw is mooi van binnen en buiten. Genoeg te zien en te doen.Meneer is zelf ook kunstenaar ,zijn werk hangt ook overal in het museum.Zeer de moeite waard om er heen te gaan.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid