facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Grachtenvaert Oudewater

Grachtenvaert Oudewater

Info

Varend door de grachten van ons historische stadje en over de Hollandse IJssel maakt u kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater.

Geschiedenis

Sinds 2012 is het mogelijk om een rondvaart te maken door de stadsgrachten. Oudewater verkennen vanaf het water is een aparte ervaring en geeft een bijzondere dimensie aan uw bezoek. U wordt begeleid door een ervaren gids, die u alle wetenswaardigheden vertelt. De rondvaarten vertrekken vanaf de kade tegenover het Toeristisch Informatie Punt. Hier kunt u ook de tickets krijgen. De rondvaart vertrekt om 13.00, 14.00 en 15.00 en uur op vrijdag, zaterdag en zondag en duurt 45 minuten. Het seizoen loopt van april t/m oktober.
* In juli en augustus eveneens op woensdag- en donderdagmiddag, tevens extra vaart om 16.00 uur!
* We varen ook tijdens feestdagen!

Het is tevens mogelijk als groep een grachtenvaert te reserveren. Naast de rondvaarten op de stadsgracht zijn er diverse dagtochten in de omgeving over de Lange Linschoten en de Dubbele Wiericke mogelijk.
Op afspraak kunnen besloten vaarten worden geboekt voor bijvoorbeeld bedrijfsuitje, buurtvereniging, familiedag, huwelijk of kinderfeestje.
In overleg met u kunnen we de duur van de vaart bepalen.

Onderstaande opties zijn nieuw en kunnen we u van harte aanbevelen:

Unieke Schutvaert
De Schutvaert voert ons via een historische schutsluis naar het rustieke oostelijke gedeelte van Oudewater.
Varend over de Grote Gracht bezichtigen we het stadskantoor. Vervolgens wordt koers gezet naar het wonderschone riviertje de Lange Linschoten.
Na 1 uur zullen we weer afmeren op de steiger tegenover het Touwmuseum. De Schutvaert wordt 2x op 1 middag gevaren. De vaartijd is ongeveer 1 uur. Er is een gids aan boord. Kinderen onder de 4 jaar varen mee voor half geld p.p.

Informatie over prijzen en vertrektijden kunt u inwinnen bij het Toeristisch Informatie Punt in Oudewater via 0348-561628 of [email protected]

Exclusieve Avondvaert
Vertrek elke dag vanaf 11 april 2014 (op reservering) vanaf 17.00 uur, vanuit het historische centrum van Oudewater. Genietend van de omgeving varen we over de Hollandse IJssel naar buurgemeente Montfoort, alwaar we via een historische sluis de Montfoortse vaart op sturen. Om circa 19.00 uur varen we het dorpje Linschoten binnen, alwaar gebruik gemaakt kan worden van toiletbezoek, drinken en of dineren bij een tweetal horecagelegenheden naar keuze. Via het meanderende riviertje de Lange Linschoten bereiken we weer Oudewater. Vaartijd is vanaf 3.5 uur.
Desgewenst kunnen we een kant en klaar gekoeld ‘caterpakket’ op maat aanbieden.

Vraag naar de mogelijkheden bij het Toeristisch Informatie Punt in Oudewater, via 0348-561628 of [email protected]

Adres: Leeuweringerstraat 10, 3421 AC Oudewater
Telefoonnummer: +31(0)348-561628
Stad: Oudewater
Route: Leeuweringerstraat 10
Postcode: 3421 AC



op zoek naar gerelateerd: Oudewater centrum, Oudewater net, VVV Oudewater
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid