facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor GraansiloWehl

Info

In de prachtige Graansilo in Wehl kunnen teams (z)onder begeleiding van een sociaal psycholoog Vergaderen,Maatwerk trainingen volgen of de Graansilo huren

Geschiedenis

Inspirerende ruimte
De geweldige ruimte, het prachtige hoge plafond en de vele authentieke details maken de graansilo van Wehl bij uitstek geschikt voor een bijzondere vergadering, training of teambijeenkomst.

Doordat de ruimte vrij in te richten is, ontstaat de creatieve vrijheid om een inspirerende omgeving te creëren. Voor elke vergadering, training of teambijeenkomst richten we de ruimte zó in dat de sfeer past bij uw thema. Dat levert niet alleen ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën op, maar ook een unieke ervaring.

Bijzondere historische plek
Hoog torent de graansilo van Wehl uit boven het Gelderse plaatsje Wehl. ‘Kathedralen van het platteland’ werden silogebouwen wel genoemd. De silo van Wehl verdient deze eretitel zeker.

Vanaf het einde van de 19e eeuw, het moment van grootschaliger landbouw, zie je in Nederland graansilo’s verschijnen. Vaak aan het water, en waar water ontbreekt, zoals in Wehl, aan een spoorlijn.

De silo van Wehl is bijzonder door zijn hoge architectonische kwaliteit. Hij is gebouwd als onderdeel van een meelfabriek. Het oudste deel – het westelijke magazijn - stamt uit de jaren twintig en is van baksteen. Het middelste deel – met zadeldak - is later aangebouwd, waarschijnlijk in de jaren dertig. De hoge silo is gebouwd in 1956 in zogenaamde shakes-hand-architectuur, een stijl waarin men traditioneel metselwerk aan de buitenkant combineerde met modern gewapend beton aan de binnenkant. Deze stijl werd voor de Tweede Wereldoorlog veel toegepast.

Na zijn hoogtijdagen stond de silo jarenlang leeg. Hij raakte snel in verval. In 1998 werd zelfs over sloop gesproken. Veel oude silo’s in Nederland werden inderdaad gesloopt. Gelukkig is het zover in Wehl nooit gekomen. De gemeente gaf haar silo de status ‘industrieel erfgoed’. Daardoor bleef het gebouw behouden als kenmerkend monument voor de agrarische industrie rond Wehl. In 2011-2012 is de silo prachtig gerestaureerd.

Zo kunt u nu genieten van de oorspronkelijke grandeur en magie van de silo.

Goed bereikbaar
Graansilo Wehl ligt direct naast station Wehl langs de spoorlijn Arnhem-Doetinchem. De silo is dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ook met de auto zijn wij goed bereikbaar. Bij de silo is gratis parkeergelegenheid.

Adres: Raphaëlstraat 1, 7031BA Wehl
Telefoonnummer: 0653543462
Stad: Wehl
Route: Raphaëlstraat 1
Postcode: 7031BA


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Straight away Straight away 19 meter
Kinder Service Hotels Kinder Service Hotels 499 meter Kinderopvangorganisatie Kinder Service Hotels (KSH). Like onze Facebookpagina en blij...
Ester Gelsing Kinderopvang Ester Gelsing Kinderopvang 683 meter Onze zoon van 20 maanden gaat sinds hij 1 is naar deze opvang. Hij heeft het er erg n...
Hagelkruis Wehl Hagelkruis Wehl 777 meter Gedenkteken St. Martinusparochie 1998, mooi gedaan.
Spooktocht Wehl Spooktocht Wehl 784 meter Ouderwets gezellig griezelen in Wehl.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid